Dosje Jelinčič

Vprašljive plemenitosti Zmaga Jelinčiča - padalca

 

 

 

V drugem članku z naslovom Karantanski Paraga je navedeno: »da se je ime Zmaga Jelinčiča prvič vidneje pojavilo v zvezi z Organizacijo za samostojno Slovenijo SAMO. V resnici Zmago Jelinčič nikdar ni bil član Gibanja za odcepitev Slovenije – SAMO, kakor se je »organizacija« uradno imenovala. Nekaj mladeničev, članov Gibanja Samo, ki je skupaj z drugimi nečlani te organizacije, ustanovilo provojaško organizacijo z imenom Slovenska garda. Člani Slovenske garde so na levem rokave uniforme nosili karantanskega črnega panterja.

 

Jelinčičeva vloga in ustanovitev SNS je bila že od samega začetka, (leta 1991) v resnici protislovenska. Gre za enako prevaro, kakršna je med drugo svetovno vojno omogočila revolucijo namesto osvobodilnega boja. SNS je bila že v prvih člankih predstavljena kot stranka, katera naj bi predstavljala središče boja Slovencev proti neslovencem. Res je šlo za ceneno demagogijo, katere namen pa je bil povsem obraten, kot je izgledalo na prvi pogled.

V članku je spet mogoče zaslediti dvojnost obravnavanja Jelinčiča. Najbolj zanimivo je pravzaprav to, da je Jelinčič na svoji spletni strani, katera je bila narejena za predsedniške volitve 2007 – imel napisan skoraj identičen življenjepis kot v zgornjem članku. Očitno je torej, tako članek leta 1992, kot tudi spletna stran 2007, delo istih avtorjev!

13.04.1992

Popularnost Jelinčiča so zagotovili tudi podpisniki javnega poziva (v glavnem gre za ljudi, ki pripadajo boljševistični, komunistični kontinuiteti), ki so se odločili za “javni poziv”, v katerem SNS obtožujejo, da deluje protiustavno. Zanimivo je, da so se podpisniki odločili za javni poziv za prepoved delovanja stranke, niso pa vložili kazenske ovadbe zoper odgovorne, kar bi bilo najbolj logično. Toda s tem bi pravzaprav dejansko onemogočili obstoj SNS, kar pa ni bil njihov namen. Jelinčiča in SNS so potrebovali zato, da so lahko ostali na oblasti reformirani komunisti in da so imeli pod kontrolo del domoljubne javnosti. Zato le “javni poziv”, namesto kazenske ovadbe.

Na drugi strani so s takšnim pisanjem samo podžigali in homogenizirali tiste, ki so verjeli v potrebo po obstoju stranke, katera se bo zavzemala za pravice slovenskega naroda in “malih ljudi”. V sosednji Hrvaški je takrat divjala vojna in marsikdo na Slovenskem je bil zato bolj nacionalno občutljiv. Prav tako je bila med ljudmi prisotna bojazen, da se ob morebitni zmagi Srbov, vojna vihra ponovno zgrne tudi na Slovenijo.

Zato je kmalu izšel naslednji članek z naslovom “V Sloveniji šest protislovenskih centrov”.

11.05.1992

Gre za še en članek v seriji ekscesov, ki so bili medijsko odlično pokriti. Brez takšnega medijskega spremljanja, Jelinčič ne bi postal znan. Podboni članki kot so ti iz Večera, so bili objavljeni tudi v Delu in Dnevniku, še zlasti pa se je z Jelinčičem ukvarjala Mladina. Potrebno si je zapomniti Jelinčičevo kritiko Drnovška, katerega je nekaj mesecev kasneje odločilno podprl in mu s tem omogočil praktično dvanajstletno vladavino. Na ta način je Jelinčič vselej izigral svoje volivce! Od njegovih gromoglasnih besed ni ostalo nič! Dejanja so bila povsem nasprotna…

27.05.1992

Ko bomo v parlamentu in to zagotovo bomo – ga bomo zbombardirali s svojimi zahtevami!”, je kričal Jelinčič. V slovenskem parlametnu je že 19 let, pa kakšnih velikih bombardiranj in zahtev SNS ni bilo možno opaziti. Je pa SNS vselej pri glasovanju podprla tiste, ki so bili na oblasti, razen kadar je šlo za nepomembne stvari.

Jelinčič dokončno prodre v slovensko javnost s pomočjo zrežirane akcije avgusta 1992

Ključen dogodek v Jelinčičevi “politični zgodovini” je zagotovo konec avgusta 1992. Na dan, ko bi moral biti v Kočevju Kongres SNS, je slovenska policija izvedla široko zasnovano akcijo. S pomočjo te akcije, se je Jelinčič pojavil kot udarna novica na vseh slovenskih časopisih in seveda na takrat edini slovenski televizijski postaji. Spoznala ga je celotna Slovenija. Marsikdo je bil prepričan, da se Jelinčiču godi krivica, saj politično motiviranega pregona ni bilo moč zatajiti. Le bedak bi policijsko akcijo sprožil na dan kongresa politične stranke, ko pa bi lahko to storil kadarkoli prej, ali potem.


Večer, 28.08.1992, So res pripravljali atentate na Milana Kučana, Dr. Janeza Drnovška in Igorja Bavčarja

Toda ni šlo za bedake! Šlo je za dobro vodeno in načrtovano akcijo, katere cilj je bil promocija Jelinčiča kot borca za interese Slovencev. Prav nasprotno torej kot je bilo v resnici! Žrtve so bili tisti člani SNS, kateri so si resnično prizadevali za dobrobit slovenskega naroda in ne Jelinčič! Učinek akcije pa je na slovensko javnost vsekakor deloval v smislu delitve na dva tabora – protikomunističnega in prokomunističnega.

Večer, 27.08.1992

Del slovenske policije, vključno z njenimi najvišjimi predstavniki, je takrat izjavil da “gre za kriminalno družbo, ki je pripravljala ali izvedla dejanja najhujšega nasilja”. Katera so ta dejanja nismo nikdar izvedeli! Nazadnje je od vsega skupaj ostalo eno samo, skrajno čudno “dejanje”, (nekakšna podstavljena bomba, ki sploh ni bila bomba) zaradi katerega niso nastale nikakršne posledice! Nikomur ni padel z glave niti las in to v dobesednem pomenu besed, kar so potrdili tudi policijski forenziki, ki niso našli nikakršnih materialnih sledov. Tresla se je gora, rodila se je miš! Zlasti zanimivo je, da “vodja” te “kriminalne družbe”, Zmago Jelinčič ni bil nikdar zaprt. Nasprotno, prav na račun teh neutemeljenih, skonstruiranih obtožb, je bil s precejšnjo podporo Slovencev izvoljen v slovenski parlament na volitvah 1992.

Celoten “vihar”, v katerem je sodelovalo 120 policistov, kriminalistov in delavcev obveščevalne službe se je polegel in požel vsega skupaj dve žrtvi – Matjaža Jeriča in Andreja Šiška, torej dve majhni ribi namesto naročnika Jelinčiča. Tudi ta dva sta bila nato po čudnih pripetljajih (grožnje z umorom vpričo paznika, nezakonito pridržanje brez veljavne odločbe, izpustitev ter ponovno priprtje Jeriča…) in pet in pol mesecih pripora izpuščena iz zapora. Ne povsem nepomembno je dejstvo, da je bil v tistem času v mariborskem priporu skupaj s Šiškom in Jeričem tudi domnevni morilec ubitega slovenskega politika Ivana Krambergerja…Jelinčič je v Slovenj Gradcu vedel kaj govori!

Zatem je celotna zadeva bolj ali manj utonila v pozabo in se ponovno pojavila v javnosti prvič spet pred letom 2000, pred volitami torej. Vmes je minilo dovolj časa, da so ljudje pozabili za kaj je šlo leta 1992, mediji jih pa na to niso spomnili tako kot to navadno počno v številnih političnih aferah, katerim smo priča. Naključje ali ne? Presodite sami!

Zgodba ki je ustvarila Jelinčiča in v kateri so bili tudi naslovi kot npr. “Pripravljali atentate na Kučana, Drnovška in Bavčarja”, se je “končala” z ekstremno čudno razsodbo konec leta 2006, v kateri sta bila Šiško in Jerič ponovno žrtvi in torej obsojenca, Jelinčič kot nalogodajalec pa oproščen. Zadeva na sodišču nikakor nima vseh potrebnih atributov pravične sodbe, še zlasti pa bode v oči povsem drugačno obravnavanje Zmaga Jelinčiča! Spet naključje ali ne? Ponovno presodite sami!


Večer, 27.08.1992

Dokaz, da so za vsem skupaj stojijo obveščevalne službe (UDBA) in politični režiserji, je razviden iz pisanja slovenskih časnikov v takratnem obdobju. Članki so pravzaprav pri vseh časnikih enaki ali izredno podobni. Jasno je, da vse skupaj ni zraslo na zeljniku podpisanih novinarjev.

Zamolčano je najvažnejše – to, da je bil Jelinčič registrirani sodelavec UDBE in pa dejstvo, da je bil pravnomočno obsojen zaradi kraje treh dragocenih pištol in pribora iz 16. stoletja iz Narodnega muzeja v Ljubljani. 11. junija 1975 je bil obsojen na 5 let in 6 mesecev strogega zapora. Nemogoče je, da nobeden izmed novinarjev tega ne bi vedel. Prav tako je nemogoče, da nobeden izmed Jelinčičevih “političnih nasprotnikov” v drugih strankah tega ne bi vedel in izkoristil v svoj prid!

Namesto tega so skušali Jelinčičevo dejansko kriminalno in protislovensko vohunsko dejavnost preusmeriti na nekakšno neobstoječe dogajanje, s katerim so hoteli javnost prepričati, da se je Jelinčič že leta 1970 zavzemal za odcepitev Slovenije. Jelinčič sam
je s pomočjo udbovskih kadrov in mreže sodelavcev tudi širil zgodbo o svojem sodelovanju v Tujski legiji. Laž za lažjo torej!

Vsakdo, ki se še spomni življenja v SFRJ in dogajanj okrog leta 1970, dobro ve, da je nemogoče, da bi vojaški tožilec odstopil od pregona, če bi Jelinčič v JLA resnično širil takšne izjave, (da bi Slovenijo in Hrvaško odcepil od Jugoslavije in da bi prav prišla vojna med Hrvati in Srbi) o katerih so pisali časopisi leta 1992. Da je temu tako in da gre za navadno laž ter zavajanje javnosti, so zanesljivo vedeli tudi novinarji leta 1992!

Evidentno je tudi, da so skušali novnarji Jelinčiča prikazati kot junaka vojne za Slovenijo, v kateri bi naj opravljal pomembno posebno nalogo. Katero ve le on sam, dejstvo pa je, da ni zavzel nikakršnega tanka, temveč je bil dejansko zaprt zaradi »zagotovitve osebne varnosti najvišjih predstavnikov domačih in tujih oblasti ali političnih organov ter najvišjih predstavnikov mednarodnih organizacij«, iz česar torej izhaja, kakšna je bila Jelinčičeva posebej pomembna naloga.

Stran iz Dosjeja Jelinčič – Stik Apotekarja (psevdonim za Zmaga Jelinčiča pri UDBI ni bil le Padalec!) z ameriškim dopisnikom Palmerjem

Danes je Jelinčičeva stranka pravzaprav njegovo lastno podjetje: 

V naslednjem prispevku bomo objavili članke, kateri so bili na spletni strani www.zmagojelincic.com imenovani kot del “UDBOVSKE akcije zeliščar”. Več bralcev naše spletne strani nas je opozorilo na to, da omenjena spletna stran več ne deluje. Ker je bila stran tudi nam zelo zanimiva, smo na srečo shranili njeno vsebino.

Zmago Jelinčič

Povzeto po spletni strani www.zmagojelincic.com
Pojasnilo: menda spletna stran več ne deluje, je pa besedilo s spletne strani objavljeno na forumu Karantanska Zaveza http://karantanskazaveza.mojforum.si/karantanskazaveza-about321.html

Besedilo na zgoraj omenjeni spletni strani www.zmagojelincic.com smo na srečo shranili. Ker je besedilo na strani napisano v 1. osebi, hkrati pa tudi namenjeno volitvam za predsednika RS, smo ga spremenili v 3. osebo in ga nekoliko skrajšali. Zanj ne sprejemamo odgovornosti, objavljamo pa ga zato, ker je na nek način podobno ugotovitvam, o Jelinčiču, ki smo jih tudi mi že objavili na naši spletni strani

Na kratko o Zmagu Jelinčiču

Rodil se je 7. januarja 1948 v Mariboru, očetu Radu in mami Lei. Oba sta bila partizanska prvoborca – komunista. Oče je bil tudi pripadnik zločinske komunistične likvidatorske organizacije VOS, iz katere je kasneje nastala OZNA ter UDBA. Tudi mama je bila sodelavka UDBE (Za lažje razumevanje, so vse obveščevalne službe VOS, VDV, UDBA, SDV, KOS, VIS in SOVA, imenovane z najbolj znanim imenom – UDBA. VIS in SOVA sta sicer za razliko od ostalih jugoslovanskih komunističnih služb, slovenski obveščevalni službi, vendar obe »prestreljeni« z dvojnimi agenti UDBE, zato sta tudi oni poimenovani UDBA). Oče rado je menda zelo rad v stanovanjih pregnancev takoj po vojni pobiral vse kar je bilo premičnega in vrednega. Od tod potem tudi velika vnema sina za prekupčevanje z starinami. (originalne slike, zlatnina, kovanci, staro orožje in druge vredne starine)

Še preden je začel obiskovati osnovno šolo, se je njegova družina preselila v Ljubljano. Oče Rado je bil v 60. letih zaposlen v trgovini z umetninami Borec pod Slavijo, v kateri je bil sedež UDBE za Slovenijo. Konec 60. let je bilo v stanovanju njegovega očeta Rada ustreljeno 18. letno dekle, kar je UDBA uspešno prikrila.

Po osnovni šoli je Jelinčič obiskoval Poljansko gimnazijo in srednjo baletno šolo, zatem pa je študiral farmacijo, ki jo ni nikoli dokončal. Leta 1970 je odšel na služenje vojaškega roka. Po prihodu iz vojske se je honorarno zaposlil v Ameriškem kulturnem centru v Ljubljani. Nekega dne so iz predala upravnice izginile devize, zaradi česar je kmalu dobil odpoved.

Julija 1974 je Jelinčič napeljal dva študenta, Mitjo Arnautovskega ter Milana Simčiča, h kraji treh dragocenih pištol in pribora iz 16. stoletja iz Narodnega muzeja v Ljubljani. 11. junija 1975 je bil zato obsojen na 5 let in 6 mesecev strogega zapora. Arnautovskega je napeljal k temu, da je storil to tatvino. Povedal mu je kakšna je vrednost teh zgodovinskih predmetov, kje jih lahko dobi in kako lahko pride do njih. V ta namen mu je priskrbel orodje, gumijaste rokavice, copate, belo haljo in polaroidno kamero.

V zaporu na Dobu je Jelinčič odsedel 3 leta in pol, zatem pa se je za kratek čas zaposlil v Leku. Nato je skupaj s partnerjem odprl obrt in izdeloval zeliščne preparate. Pri »osamosvojitvi«, mu je zelo verjetno pomagala UDBA, saj je izšel iz Udbovske družine. Seveda je tudi on pomagal Udbi. V ta namen se je ukvarjal tudi s parapsihologijo. Udeleževal se je tudi mednarodnih kongresov na temo parapsihologije, kjer je vohunil za slovenskimi emigranti.

Njegovi vzdevki, psevdonimi in šifre so Padalec, Apotekar in Plesalec. Med leti 1986, 1987 in 1988, je po nalogu Udbe vohunil za Slovenci po svetu in v zamejstvu. Delal je na naslednjih linijah Udbe: inozemstvo, 122 OS Velika Britanija in 210 slovenska emigracija. Teritorialno je pokrival Ljubljano, Trst, Celovec in London. Njegova neposredna zveza je bil delavec Udbe Rado Rozman (sektor II/2). Jelinčič je vohunil za Noro Beloff, Stanislavom Cikanekom, Ljubom Sircem, Pavletom Ferlugo, Markom Allenom, Randallom Palmerjem ter številnimi drugimi jugoslovanskemu režimu zanimivimi osebami v strukturah v zamejstvu.

V procesu slovenskega osamosvajanja med leti 1989 in 1991 je Jelinčič očitno že naprej deloval po navodilih Udbe, najbrž direktno iz Beograda. Njegova naloga je bila prodreti v tiste slovenske domoljubne kroge, kateri so delovali v smeri odcepitve Slovenije od SFRJ. Aprila 1990, je zato kandidiral na listi Pučnikovih Socialdemokratov in bil izvoljen v skupščino občine Ljubljana Center. Poleti 1990 je tudi po nalogu Udbe in z njenim kapitalom ustanovil Kranjsko hranilnico in posojilnico. Pred volitvami 1992 je hranilnica bankrotirala, uradno zato, ker bi naj bil denar napačno naložen v podjetje Plutal, dejansko pa zato, ker je bilo treba pred volitvami zakriti, kako in s katerim kapitalom je njegova hranilnica poslovala. V Plutalu naj bi takrat »poniknilo« okrog 30 milijonov nemških mark.

V začetku leta 1991 je najbrž spet po nalogu Udbe ustanovil Slovensko nacionalno stranko. Jelinčičeva naloga je bila, da vanjo vključi čim več slovenskih domoljubov in protikomunistov. Na ta način je imel pod kontrolo slovensko nacionalistično »sceno« ter o njej poročal Udbi. Ker je takrat javno razglašal protijugoslovanska stališča, je to izkoristil in se povezal z obveščevalno službo TO ter Ivanom Borštnerjem. Skupaj z njim je marca 1991 obiskal provojaško organizacijo slovenskih domoljubov z imenom Slovenska garda v Mariboru. Fantom je tudi podaril denar za nakup uniform, katerega mu je najbrž dala Udba, da bi si s tem pridobil njihovo zaupanje.

Ko se je leta 1991 začel spopad med jugoslovansko vojsko in slovensko TO ter policijo, se je Jelinčič kot »prostovoljec« vključil v TO. V njej je deloval po svoje in skušal izzvati oborožen konflikt med civilisti v ljubljanskih naseljih z velikim številom neslovencev. Šlo je za kršitve vojnega prava, saj civilisti niso vojaki. 30. junija 1991 je bil zato s strani slovenskih obrambnih sil 3 dni zaprt. 2. julija istega leta, so mu kazen podaljšali na 21 dni zapora, zaradi »zagotovitve osebne varnosti najvišjih predstavnikov domačih in tujih oblasti ali političnih organov ter najvišjih predstavnikov mednarodnih organizacij«.

Po porazu jugoslovanske vojske v Sloveniji je Jelinčič od Udbe kot kaže prejel nova navodila. Moral je aktivirati Slovensko nacionalno stranko in se udeležiti prvih volitev v samostojni Sloveniji. V ta namen je tednik Mladina 9. julija 1991 objavil celostranski članek o njegovem »bojevanju« z naslovom »Zmagal je Zmago«. Članek je opremljen z fotografijo na kateri je Jelinčič v vojaški obleki z baretko tujske legije na glavi. V ozadju je velik grb - modri orel nekdanje dežele Kranjske, prav tak, kakršnega so na svojih uniformah med drugo svetovno vojno nosili domobranci. Tako bi naj Jelinčič med svoje vrste pritegnil čim več slovenskih protikomunistov.

Da bi postal še bolj znan, je Jelinčič dne 28.3.1992 v Tržiču streljal proti štirim »južnjakom«. Pri propagandni vojni, mu je zelo pomagala tudi »skupina državljanov«, večinoma iz vrst LDS, ki je v peticiji pravosodnemu ministru predlagala, da bi SNS prepovedali. Uslugo jim je Jelinčič vrnil že leta 1993, ko je njegova SNS podprla novo vlado Janeza Drnovška.

Sredi julija 1992 je v okviru predvolilne kampanije dal natisniti veliko količino propagandnih plakatov, s katerimi je nato preplavil Slovenijo: »Naredimo to deželo spet slovensko«, »Slovenijo Slovencem«, »Edina prava stvar SNS« ter »Bodi Slovenec in voli nas«. Namen celotne akcije je bil dolgoročno uničenje slovenskega nacionalizma oziroma domoljubja. Akcijo je najbrž pripravila in financirala Udba, izvedena pa je bila ob sodelovanju nekaterih uslužbencev slovenske VIS (danes SOVA), kateri so bili tudi na plačilnem seznamu Udbe. Jelinčičeva glavna oseba za stike z Udbo je bil uslužbenec SOVE Rado Rozman.

V okviru SNS je imel Jelinčič stike z Andrejem Šiškom iz Maribora in Matjažem Jeričem iz Nazarij. Bila sta člana Slovenske garde, v katero se je Jelinčič leta 1991 infiltriral z zlorabo dobrega imena Ivana Borštnerja. Fanta sta mu meseca julija 1992 povedala za več milijonov ponarejenih tolarskih bankovcev, katere so natisnili na Hrvaškem (verjetno v organizaciji hrvaških tajnih služb), da bi jih v Sloveniji zamenjali za originalne, z njimi pa nato kupili devize oziroma orožje za hrvaške branilce. Jelinčič je o tem obvestil svoje nadrejene pri Udbi, kar bi naj nato vključili v nekakšno »operacijo Zeliščar«.

Prvotna »operacija Zeliščar« naj bi obsegala Jelinčičevo »aretacijo« in kasnejšo izpustitev. Vse je bilo medijsko odlično pokrito in načrtovano. Obtožen bi naj bil, da je načrtoval teroristične aktivnosti skupaj z ostalimi člani SNS, kateri bi naj pripravljali atentate na Milana Kučana, Janeza Drnovška in Igorja Bavčarja. Seveda je bilo vse skupaj le megla, namen operacije pa je bil, da Jelinčič med Slovenci postane junak osamosvojitvene vojne in edini pravi borec za interese slovenskega naroda.

V ta namen je Udba poslala na uredništvo časnika Slovenec ga. Majdo Pirc, dekle Janka Lavriča, prav tako člana SNS. Pirčeva je novinarju izpovedala dramatično zgodbo, v kateri bi se naj Lavrič sprl z Jelinčičem ter navezal stik z VIS–om (SOVA). Lavrič naj bi skušal prepričati uslužbence VIS-a, da se vsi predsedniki območnih odborov SNS ukvarjajo s tihotapljenjem in preprodajo orožja ter načrtujejo teroristične aktivnosti. VIS bi naj zato njo in Lavriča zavaroval tako, da jima je dodelil apartma v hotelu Turist, kjer ju je med 13. in 21. avgustom varoval oboroženi stražar.

Cilj »operacije Zeliščar« je bil doseči čim večjo medijsko pozornost posvečeno Jelinčiču in SNS. Zato se je slovenska policija vključila v akcijo točno na dan kongresa stranke SNS, ki bi moral biti 27. avgusta 1992 v Kočevju. Večina članov SNS ni imela pojma o ozadju akcije. Tudi slovenski mediji so javnosti poročali točno to, kar je Jelinčiču najbolj ustrezalo. Tako so mu naredili ogromno in odločilno reklamo pred volitvami 1992.

Slovenska policija je na dan predvidenega kongresa SNS, na ljubljanskem, celjskem, kranjskem in mariborskem območju aretirala 18 ljudi. šlo je v glavnem za predstavnike območnih odborov SNS, kateri so bili »osumljeni hudih kaznivih dejanj zoper splošno varnost«. Nekaj ur po aretaciji je MNZ RS sklicalo tiskovno konferenco.

Na njej je pomočnik ministra, Mitja Klavora povedal, da je v akciji sodelovalo 120 policistov, kriminalistov in visovcev (uslužbencev takratnega VIS, danes SOVA). V Ljubljani so opravili 11 hišnih preiskav in zaslišali 20 oseb, v Kranju so opravili dve hišni preiskavi ter zaslišali 4 osebe, v Mariboru pa so opravili 3 hišne preiskave in zaslišali 8 oseb.

Dva izmed osmih zaslišanih v Mariboru, Andrej Šiško in Matjaž Jerič sta bila izročena preiskovalnemu sodniku in je bil zanju odrejen pripor. Namestnik notranjega ministra dr. Bogo Brvar je novinarjem dejal, da gre za kriminalno združbo v kateri je tudi Jelinčič, predsednik SNS. Na tiskovni konferenci je sodeloval tudi direktor Visa (SOVE), dr. Miha Brejc, ki je dejal da so obveščevalci podatke o delovanju skupine zbirali že dalj časa in se nato odločili za akcijo.

Jelinčiča je slovenska policija najprej aretirala in izročila preiskovalnemu sodniku v Ljubljani, ki pa ga je v skladu z navodili Udbe izpustil na prostost. Zatem ga je policija ponovno aretirala in ga odpeljala k preiskovalnemu sodniku v Maribor. Tudi tamkajšnji preiskovalni sodnik ga je izpustil na prostost, čeprav sta ga s svojim priševanjem obremenila oba priprta v mariborskih zaporih, Andrej Šiško in Matjaž Jerič. Preiskovalnemu sodniku sta povedala zgodbo o poskusu umora in o nastavitvi bombe v osebno vozilo Milana Klementa iz Brestrnice. Jelinčič naj bi jima dal razstrelivo ter vse strokovne napotke za ravnanje z njim.

Neizpeljani kongres SNS, aretacije članov SNS, trditve o političnem terorizmu (atentati na Kučana, Drnovška in Bavčarja) ter nazadnje obtožbe o poskusu umora Milana Klementa, so zadoščale za medijsko ofenzivo v korist Jelinčiča osebno in SNS. Naslednji dan se je Jelinčič znašel na vseh naslovnicah slovenskih medijev. Večer in Delo sta mu naredila največjo reklamo, v kateri sta ga predstavila kot dolgoletnega borca za odcepitev Slovenije od Jugoslavije in kot junaka osamosvojitvene vojne. Sam je nato vzroke za »aretacijo« komentiral z besedami: »Mislili so, da me bodo uničili. Ali pa, da me bodo ubili, oziroma zaprli za 15 do 20 let«. Slovenska javnost je temu naivno nasedla in tako je bil cilj »operacije Zeliščar« dosežen.

Jelinčič je postal slaven in na volitvah 6. decembra 1992 je zanj in za SNS glasovalo 10 odstotkov volivcev, kar je pomenilo 12 poslancev v Državnem zboru. 25. januarja 1993 je njegova stranka podprla vlado Janeza Drnovška, čeprav je Jelinčič pred tem svojim volivcem razglašal svoje nestrinjanje z nasledniki komunistične preobrazbe. Zato je povsem logično prišlo do spora znotraj SNS, kar je nazadnje povzročilo izstop kar 8 poslancev iz SNS (2/3 izvoljenih poslancev na listi SNS). Slovenska domoljubna sredina si po tem udarcu več ni nikoli opomogla, sam Jelinčič pa je od takrat stalno prisoten v slovenskem Državnem zboru in razpolaga z denarjem, ki so ga SNS namenili volivci.

Njegovi idoli
V posebnem delu spletne strani so bili predstavljeni Jelinčičevi idoli:


1. Josip Broz - Tito
Kot sin primorskih staršev bi naj bil Jelinčič najbolj ponosen nanj zato, ker je ukazal umik partizanske vojske iz Trsta, slovenske obale in Gorice. Enako bi naj bil ponosen nanj zato, ker je Hrvatom prepustil tisočletno slovensko Istro in dele ozemlja vzdolž slovensko-hrvaške meje, prelomil obljubo dano slovenskim partizanom, da bodo lahko Slovenci po koncu vojne služili vojaški rok v Sloveniji in da bo poveljevalni jezik slovenski. Točno tako ravna sin slovenske matere! Še posebej pa bi naj bil ponosen na to, da je Tito zibelko slovenstva, Koroško s Celovcem in Gosposvetskim poljem, zamenjal za 12.000 domobrancev, ki so bili potem izvensodno poklani.


2. Edvard Kardelj
Idejni vodja slovenskih boljševikov iz komunistične partije, ki naj bi postali avantgarda sveta, večvredni državljani, s položajem nad vsemi drugimi Slovenci, ki niso člani partije, takorekoč mali bogovi. Nanj bi naj bil Jelinčič ponosen zato, ker je Kardelj vsem Slovencem in Jugoslovanom razložil svoje teze o umiranju naroda, predvsem slovenskega naroda in nastanku internacionalnih proletarcev, ki bi nadomestili Slovence. Zato zanj ni bilo pomembno kje je meja med Slovenci in Hrvati v Istri. S tem je Jelinčiču omogočil, da trosi meglo današnjim slovenskim volivcem in se jim predstavlja kot zaščitnik slovenskih interesov.


3. Milan Kučan
Jelinčičev ljubljeni vodja, ki se vedno rad zavzema, da slovenski davkoplačevalci plačujemo dolgove drugih!


4. Slobodan Milošević
Predstavlja pravega Srba in je torej sovražnik Slovencev. To je dovolj, da ga Jelinčič ljubi. Zato je plačal prelet vojaških letal nad njegovim pogrebom. On bi ga naj tudi ustvaril.


5. Draža Mihajlović
Še en pokončen Srb. Jelinčič se je nasmejan slikal z isto četniško kapo in kokardo. Pod vodstvom Mihajlovića je bilo storjeno veliko vojnih zločinov med drugo svetovno vojno.


6. Arso Jovanović
Ta pa je bil partizan, poslan od Jospia Broza - Tita v Slovenijo, da bi nadziral sumljive domoljubne Slovence v partizanskem vodstvu in organiziral njihove likvidacije. Obvladal je svoj posel. In pa, bil je titov partizan!


7. Janez Drnovšek
Njegovi so Jelinčiču pomagali pred volitvami leta 1992, da je bil lažje izvoljen. Uslugo jim je vrnil leta 1993, ko je podprl sile komunistične kontinuitete.


8. Saddam Husein
Imel je dosti denarja in je lahko počel kar je hotel. Kar nekaj jih je dal pobiti. Nasploh so Jelinčiču očitno ljubi takšni karakterji narodnih voditeljev.


9. Vladimir Žirinovski
Kričač in hujskač, kot Jelinčič, le da je sin velikega Slovanskega naroda – Rusov

10. »El Commandante« Fidel Castro
Jelinčič je tudi oboževalec komunističnega diktatorja Fidela Castra, ki je najdlje izmed vseh živečih diktatorjev na oblasti.

Vir: arhiv Andrej Šiško, Maribor

 

 

 

 

Komentarjev 

 
#6 xây nhà phố 16:12 17-01-2022
Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other blogs?
I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share
some stories/information. I know my audience would appreciate your work.
If you're even remotely interested, feel free to send me an email.
Citat
 
 
#5 ogard 20:57 11-09-2013
http://buchela.blogspot.com/2013/05/zmago-jelincic-ivan-macek.html
Citat
 
 
#4 Janez 07:50 26-11-2010
Lepo razloženo. Definitivno treba dobiti nekaj dokazov za navedene teme in jih predstaviti v dokumentarnem filmu.
Citat
 
 
#3 TIGR 15:55 28-09-2010
Mislim, da sem veliko več napisal o Jelinčiču marsikje drugje in to z veliko več znaki, kot je tu dovoljeno za poglobljen komentar. Zato raje pišem v forumih, kjer ni omejenosti sprostorom. Administrator mi res ne more očitati "kameradstva" s plemenitim kot se je zgodilo na forumu he.he.he
Citat
 
 
#2 koordinator OPS 18:39 05-08-2010
Oprostite, ker je trajalo malo dlje. Ne vem na kaj mislite, ko govorite o starem portalu, saj se tam ni dalo dodjati komentarjev. Prosimo, da vaše stare komentarje objavite še enkrat in ne bodo izginili, razen, če imamo kakšno pomoč. No, vas prosim da testiramo. Lp
Citat
 
 
#1 evelina 13:11 28-07-2010
Ali mi lahko kdo razloži, kam je izginil moj in edini komentar o Jelinčiču? Starejše komentarje, ki jih tudi ne dobim več na portalu, imam shranjene, za vsak primer, kot pravi Bela ladja. Kje pa dobim Vaš star portl, kjer je bil dosje Jelinčič že prej objavljen? Že v naprej hvala za pojasnila in lep pozdrav.
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali razumete, da je corona plan-demija največji zločin zoper človeštvo
 
Trenutno je na strani
Prisotni 296 gostov .
AKTUALNO

Naša NOVA spletna stran

Prosimo, če pogledate še na našo Facebook stran, ker je vedno kaj novega

OSVOBODILNI PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Tako se je začelo: Pandemija KORONAVIRUS -VIRUSNI MARKETING!

CORONA PREVARA ŠE ENKRAT RAZKRINKANA - NAČRT ZA POHOD V LJUBLJANO 5.11.2020

HOČEMO BITI INFORMIRANI!

Boste po tem razkritju medijske prevare še vedno razmišljali, da bi 5. novembra ostali doma?

Fašistična tiranija se že izvaja,revščina trka na vrata,JE TO NAŠA NOVA NORMALNOST,SLOVENCI?

SLOVENCI, ZDAJ NAŠA SODBA SE PIŠE, ZAPIŠIMO JO SAMI! ZDAJ ALI NIKOLI!

Slovenija na razpotju, ena pot
vodi v svetlo prihodnost, druga v pogubo!

Zažvižgala je gospa Sabina Senčar, dr. medicine, VSA ČAST!

OPOZORILO ČLOVEŠTVU!

Priče smo najhujši tiraniji po drugi svetovni vojni!

PSIHOLOŠKA VOJAŠKA OPERACIJA COVID19 - ob široki medijski propagandi se izvaja še načrtovana druga faza po scenariju EVENT201 že od oktobra 2019

REŠITEV JE SAMO ENA, SKUPAJ STOPITI IN IZVESTI ISLANDSKI MODEL OSVOBAJANJA!

Hlapci svetovne in slovenske masonerije vam bodo s policijo vdirali v vaše domove!

Upamo, drage Slovenke in Slovenci, da vam bo to, kar pravijo različni zdravniki sveta, združeni v World Doctors Alliance, dalo misliti!

Kaj pa sklep in pravni pouk, gospoda pravniki v Državnem zboru?

JA, PRETIRAVALI SMO, je izjavil glavni uradni nemški medij ARD...

GREMO, SLOVENIJA, NA POT, KI VODI V SVETLO PRIHODNOST!

Najpomembnejši video na planetu ZEMLJA zdaj!

PLES V MASKAH - ALI KAKO UBITI RESNICO?

Odgovor je tukaj! Kaj naj storimo Slovenci, da vsi zmagamo!

Dr. Uroš Dobnikar: COVID 19: Javni poziv zdravnikom in Zdravniški zbornici Slovenije

Poziv tožilcem in vidnim drugim oblastnikom, ki sodelujejo pri zločinu zoper človeštvo!


Dr. Reiner Füllmich: "CORONA škandal je zagotovo največji zločin zoper človeštvo."

26 LET OPTIMUMA, TOKRAT V ČASU ORGANIZIRANE PLANDEMIJE COVID-19

CORONA VIRUS NI NAJVEČJA LAŽ V ZGODOVINI ČLOVEŠTVA, JE LE OTROK MATERE VSEH LAŽI!

Poziv Vladi Janeza Janše Gospod Gregor Knafelc, dr.dent. medicine, si na Medicinski fakulteti ni pustil oprati možganov

DESET ZAPOVEDI — tokrat iz ZDA

Ne nasedajte novi kontrolirani opoziciji in ne bojujte se s sodržavljani, ki nosijo ali ne nosijo mask, ker mafija želi, da se pobijete med seboj!

SLOVENCI UMORJENI BOSTE!

Zakaj nas zastrupljajo z wi-fi in nevrotoksini, DR. DIETRICH KLINGHARDT

Naravna znanost o zdravju je bila tema na zborovanju ZA ŽIVLJENJE in OOPS

Teste in aparate KOVID 19 je svetovna mafija distribuirala že leta 2018!

Je to vaša nova fašistična normalnost, gospa tovorišica Simona Kustec?

POZOR, POZOR TO VELJA TUDI ZA SLOVENIJO, ZDRAVNIK OPOZARJA

David Icke pove, kar mora izvedeti svet!


Črni oblaki se zgrinjajo nad staroselski evropski slovenski narod! Se bliža bankrot in razkosanje?

KRIMINAL NA KRIMINAL, PANDEMIJA KORONA KRIMINALA!

Narod, DOPUSTOV JE KONEC, tudi v Sloveniji so hlapci domače in svetovne masonerije že začeli zaostrovati!

MASKERADA in SOCIALNO DISTANCIRANJE

UGASNIMO TELEVIZORJE IN DELUJMO PO SVOJI VESTI!

Sloveniji vladajo HLAPCI slovenske in svetovne MAFIJE!


Španski zdravnik brez dlake na jeziku o SVETOVNI KORONA PREVARI!


640 zdravnikov trdi, da je KOVID 19 SVETOVNA PREVARA! (VIDEO in prevod v SLO jezik)

Predsednik Belorusije odločno zoper NWO, razkril vsote podkupnine, če bi igral igro KORONA PLANDEMIJA

Dokumentarni film o KORONA PREVARI na največji angleški internetni medijski platformi LONDON REAL

Je WHO hotela podkupiti beloruskega predsednika Lukašenka z 92 milijoni USD?

Ponovno smo pisali vodstvu RTV SLO in prejeli smo odgovor!

Kdaj torej pridemo, glavna urednica Televizije SLO, gospa Manica Janežič Ambrožič?

Zastrašujoča RESNICA, razkrita s strani enega od nekdanjih vodilnih v VODAFONE-u

Potrebujete Slovenci še dokazov iz sveta, da prihaja POGROM NAD VAS IN VAŠE OTROKE?

RTV SLO: Tomo Križnar, "NEKAJ JE ZADAJ ZA KORONA VIRUSOM"

V Ameriki se je že začelo, otroci zbolevajo za nepoznanimi boleznimi!

Aplikacija "OSTANI ZDRAV", še ena prevara za uvedbo popolnega nadzora!

Kaj šele prihaja v novih cepivih "proti" KORONA "VIRUSU"!?

Avstralija ječi pod tiranijo fašističnh državnih organov. To čaka tudi Slovenijo!

TO BO POVZROČILO CEPLJENJE-ČIPIRANJE - POVRATKA NAZAJ NI!

Ker jim ni uspelo z EBOLO, skušajo doseči popolno kontrolo nad ljudstvom s KORONO!

Nemci so odvrgli maske, pravijo, da je za njih KORONA PREVARA KONČANA!

V Nemčiji vstalo preko 1.2 milijona ljudi!

Bill Gates: "Cepiti je treba celotno svetovno populacijo!"

Erdoganov cilj je "VELIKA TURČIJA"!

Kje so slovenski duhovniki, v službi vatikanske RKC, ki so menda zavezani širiti RESNICO?

Gripa sovražnica ali naša prijateljica?

Vloga Ministrstvu za zdravje za vpogled v obdukcijske izvide umrlih zaradi bolezni KOVID 19

(VIDEO) Predstavniki Gibanja OPS s predstavniki Slovenske ljudske stranke (SLS)

Čipirali so živali, zdaj smo na vrsti ljudje!

Ubijalski RESPIRATORJI nas stanejo preko 15 milijonov evrov!

Zakaj morate nositi "ZAŠČITNE" maske?

Naša nova članica, gospa profesorica Monika Maku sporoča oblastnikom

Kako je mogoče, da domala vse vlade in mediji lažejo o KORONA pandemiji?

Od samega začetka govorimo, kaj je v ozadju KORONA prevare, že jeseni na voljo 400 milijonov doz cepiv zoper COVID-19

Predsednik Vlade Ivan Janez Janša se je znova zlagal

Šokantno, kako je Rockefeller mafija maja 2010 objavila svoj načrt poteka epidemije

Ivan Janez Janša dvojni tajni agent UDBE in nemške BND?

CEPIVO SMRTI ZA LAŽNO PANDEMIJO KORONA PLAN-DEMIJO!

Razlaga resničnega pomena "KOVID 19"

Zelo zanimive informacije o zaroti zoper človeštvo KORONA PLAN-DEMIJI

Novinarji imajo po Ustavi in zakonu dolžnost posredovati javnosti informacije javnega značaja!

Vseslovenski zbor Osveščenih Prebivalcev Slovenije je na ZBOROVANJU ZA Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije sprejel VIZIJO ZA SLOVENIJO 2030 in Osvobodilni Program narodne enotnosti ZA OOPS

Prijava suma storitve kaznivih dejanj v zvezi z razglasitvijo in ukrepi KORONA PLAN-DEMIJE

UPOR ZOPER ČIPIRANJE IN 5G JE NAŠA PRAVICA IN DOLŽNOST!

KAKO GLOBOKO SEŽE CENZURA V SLOVENSKEM PROSTORU

NEMŠKI ZDRAVNIKI RAZKRINKAJO KORONA PLANDEMIJO PREVARO!

Poziv policistom, vojakom, gasilcem, novinarjem, odvetnikom, poslancem in zdravnikom!

"ZAŠČITNE" MASKE VOJNIH DOBIČKARJEV

Virusov, ki bi skakali iz človeka na človeka NI! NE OBSTAJAJO!

Da bo še bolj jasna svetovna prevara PLAN-DEMIJA KORONA NORIJA!

Javno OPOZORILO IN POZIV vodstvu RTV SLOVENIJA!

Ugledna podjetnica transportnega podjetja zaradi OBLASTNIŠKE NOROSTI KORONA PLAN-DEMIJA, NAREDILA SAMOMOR!

POSLEDNJE PISMO IN PRITOŽBA (PRO)PADAJOČIM OBLASTNIKOM - ORGANIZIRANI KRIMINALNI ZDRUŽBI!

"Žvižgač" Gale fake kot korona plan-demija, enako kolesarski kvazi protestniki

KONEC JE, MASKE SO PADLE - RDEČI VIRUS KOVID 19 JE RAZKRINKAN

Pozabili so ugasniti mikrofon in spet je RESNICA prišla na dan, KORONA PLAN-DEMIJA je svetovna prevara!

Poziv miličnikom in vojakom!

IZVRŠEN DRŽAVNI UDAR IN NAPOVED VOJNE NEPRIVILEGIRANIM LJUDEM!

Strupi v cepivih v Italiji, predstavitev italijanskih strokovnjakov

VKLOPI RAZUM, še ena potrditev SVETOVNE PREVARE!

Dovolj je vaših laži, prevar, zvijač, manipulacij in ropanja narodovega denarja!

Še ena potrditev, da je KOVID 19 PLAN-DEMIJA svetovna prevara!

Tako nas hočejo ČIPIRATI (cepiti), nas imeti na povodcu in nas ubijati!

Ugrabljena RTV SLO zahtevala umik našega videa z YOUTOOBE-a!

"NOVI" KORONA VIRUS, je brez najmanjšega dvoma, zločin nad človeštvom!

Kacinu ušlo v mikrofon, ko bo narod dokončno spregledal bo pa njemu in še komu ušlo
tudi v hlače!

Slovenci, ki nasedate KORONA VIRUS MARKETINGU pazite se, kmalu bodo ukazali obvezno cepljenje

Bill Gates o tisoče milijardah USD, ki jih je vložil v fake teste za KORONO in za razvoj cepiva

Brutalna CENZURA UGRABLJENE RTV SLO, mag. Karin Rižner

EPIDEMIJE KORONA VIRUSA NI: Trdi nemški dr. med. Claus Köhnlein

Janša že 30 let naklada o nujnosti LUSTRACIJE!

Zgodba tvojega suženjstva Pamet PREPOVEDANA! Možen bo tudi državni udar!

Pozdravljeni v Sloveniji KORONA NOROSTI!

Odstopite Predsednik Sami, ker LAŽETE!

"MODI" - SARS Originalni nemški dokument o scenariju KORONA virusa

Hud zdrs RTV SLO, RESNICA je ušla na dan!

Kje ste slovenski intelektualci, profesorji, docenti, doktorji, zdravniki, ali ste vsi padli v histerijo medijskega marketinga
korona norosti?

Dr. Lidija Gajski - KORONA HISTERIJA JE PREVARA!

12 uglednih svetovnih strokovnjakov o CoVid - 19 PANIKI

Nalijmo si čiste vode, KORONA VIRUS je največja
prevara človeštva!

Smrtonosni virus pohlep in corona virus

Vse več pametnih ljudi meni, da gre pri KORONAVIRUSU za novi nateg stoletja!

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 29-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

O dobrodelnosti na slovenskem

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 200 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?