Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

 

Osebna pripoved o izkušnji »postati podjetnik posameznik«. Tu se pridružujem g. Zvonku Bogataju, ki je še bistveno bolj doživel vse "lepote" te poti.

V začetku oktobra 2009 sem ostala brez zaposlitve. Takoj sem se prijavila na Zavod za zaposlovanje kot brezposelna oseba in uredila, kar je bilo pač potrebno urediti. Hkrati sem se prijavila v program samozaposlitve in se odločila, da zaprosim za denarna sredstva – 4.500 Eur za samozaposlitev. Najprej sem morala biti 3 mesece prijavljena na ZZZRS, vmes biti dosegljiva in odzivna na vabila na razgovore na Zavod. Vse to sem opravila in »zvesto« čakala na poziv na »Delavnico o samozaposlitvi«. Tega poziva kar ni in ni bilo.

Večkrat sem poklicala in dobila odgovor, da pač sredstev še ni in se delavnice še ne izvajajo. No, pa so se končno začele, v maju 2010, jaz pa sem prišla na vrsto v juniju. Pred udeležbo na delavnici smo vsi kandidati morali opraviti t.i. intervju, kjer si dobil (ali pa ne) zeleno luč za udeležbo na delavnici. Vsi smo morali opraviti tridnevno delavnico, kjer smo izvedeli, kar naj bi kot oseba, ki se je odločila za samostojno podjetniško pot, izvedeli. Recimo.

Medtem časom (od oktobra 2009 do junija 2010) sem veliko razmišljala, kako naprej, ali iskati zaposlitev ali začeti na svoje, kazalci za moj poklic namreč niso bili ravno spodbudni, pa tudi pri sebi sem razčistila, da to ni tisto, kar si v življenju želim. Opravila sem torej izobraževanje. Ker je bilo ravno poletje in ker se je bližal čas dopusta, sem se z registracijo svoje dejavnosti odločila še malo počakati. Kot s.p. sem se v register vpisala v prvi polovici septembra 2010. Takrat sem tudi oddala vlogo za dodelitev subvencije v višini 4.500,00 Eur. Na izplačilo zneska sem čakala torej od 10. septembra 2010 do 15. februarja 2011.

Čez poletje 2011 se je dokončno »zmedila« ideja, zložile so se želje in v začetku septembra se je pojavil prostor za najem in »skočila sem v vodo«! Polna ustvarjalnega zagona. V mesecu in pol sva z možem postavila studio, kjer sem si zamislila prodajalnico in ustvarjalnico, prostor, kjer bi  vsak našel nekaj zase in za svoje bližnje, kjer bi bilo vedno nekaj novega, kjer bi se vedno nekaj dogajalo. Prostor lepih izdelkov in prijetnega počutja. Domača in umetnostna obrt, še posebno ročna dela, me je čisto prevzela, ne samo z vidika promocije in prodaje, pač pa globlje: da je to nekaj, kar je potrebno negovati, ohraniti, razvijati naprej. Narodovo bogastvo.

19. oktobra 2011 smo odprli vrata in na odprtje povabili takorekoč vse, ki si to zaslužijo in bi se hkrati morali na povabilo odzvati. Povabljeni so bili zaposleni na občini, župan, zaposleni v Cankarjevi knjižnici Vrhnika, osebje osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika, osebje Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, osebje Območne obrtne zbornice Vrhnika, osebje Vrtca Vrhnika. Morda sem še koga pozabila omeniti.

Poslanih je bilo približno 100 elektronskih vabil. Odzvali sta se 2 (dve) osebi in tudi prišli na odprtje prostorov, 1 (ena) se je zahvalila za povabilo, dogodka pa se ni udeležila. Vsi omenjeni so bili še nekajkrat po tem povabljeni na ogled studia in naše ponudbe. Odzvala se je 1 (ena) oseba.

Ja, takole imamo! Do danes jih ni bilo blizu. Razmišljam, ali jih take stvari ne zanimajo? Jih naša kulturna dediščina ne zanima? Jih ne zanima, da se je nekdo odločil za podjetniško pot in da bo v blagajno prispeval za njihove plače? Zgleda, da tega, od kje »pride« denar za njihove osebne dohodke, nihče niti ne ve, kaj šele, da bi ga to zanimalo…

Kmalu po odprtju prostorov sem se obrnila na Obrtno zbornico na Vrhniki s prošnjo, da mi pomagajo s podatki o obrtnikih rokodelcih v občini Vrhnika. Dobila sem odgovor, da imajo evidenco za lastno uporabo in da podatkov tretjim osebam ne posredujejo. Potem sem natančno opisala, za kaj potrebujem te podatke: ker želim čimveč ljudi iz lokalnega okolja povabiti k sodelovanju in bi mi s tem, ko bi mi posredovali podatke, nekoliko olajšali delo. Poudarim, da ne bi šlo za nobeno zlorabo podatkov. Ne, ni šlo, češ da imam vse na Ajpesu. Čez približno dva meseca pa dobim od iste osebe elektronsko sporočilo, da imam v seznamu dejavnosti eno dejavnost, ki zahteva obvezno članstvo v zbornici. Kaj pa to pomeni, vprašam? Odgovor:
»Članstvo vam prinaša ugodnosti in obveznosti.
Obveznost je plačilo članarine, ki je odvisna od števila zaposlenih. Sam s.p. je članarina 20 € mesečno, do 3 zaposlene 30 €, do 10 zaposlenih 40€ in nad 10 zaposlenih 50 € mesečno.
Ugodnosti: prejemate revijo Obrtnik in interno glasilo Krpanov glas, koristite ugodnosti pri izobraževalnih dogodkih (če smo organizatorji na OOZ je za člane brezplačno, na OZS imate določene popuste), V kolikor potrebujete kakšne informacije se lahko obračate na naše svetovalce, ki obvladujejo različna področja, imate prost dostop do informacij na spletni strani OZS...«

Izračunam: 20 eur x 12 mesecev = 240,00 Eur na letni ravni! Če bi vseh tistih nekaj kosov nakita, ki so nastali pod mojimi rokami in po mojih zamislih, ne pokrijem niti stroška članarine…Pozabim. Naslednji dan na Davčni upravi uredim izbris te dejavnosti.

Zaključek: ko prosiš za pomoč, ni nikjer nikogar. Ko potrebujejo in vidijo najmanjšo možnost, da od tebe dobesedno izcukajo denar, so tam! Na bruhanje mi gre…

V decembru mesecu 2011 odprem lokalno glasilo »Naš časopis« in se začudim, ko vidim, da na nekatere dogodke se odzivajo, na nekatere pa ne. Takoj se obrnem na uredništvo, z vprašanjem, po kakšnem ključu gre to pri njih. Odgovor je bil najprej, da niso videli vabila in da moram pošiljati direktno na uredništvo (?!)…V igri je seveda denar. No, uspela sem se dogovoriti za predstavitev studia v rubriki »Naši obrtniki«. A se je tudi tu zatikalo. Ko sem želela, da se objavi urnik, mi je bilo rečeno, da je to že preveč reklama in  da to ne morejo, potem sem pa predlagala objavo telefonske številke, da bi kakšna starejša gospa, ki ne uporablja interneta, lahko poklicala in se pozanimala o delovnem času. Ne, to pa sploh ne, to je čista reklama!
V vsaki številki opazim prispevke, ki mi delujejo kot »prikriti« oglasi, in dvomim, da so plačani, saj vem, koliko zaračunajo za oglas…Ampak očitno če si pravi, če si v njihovem krogu, so ti vsa vrata odprta…

Pridno sem nadaljevala s svojim delom in tako delam še danes, vsak dan začnem znova, takorekoč iz nič, trudim se na različne načine obvestiti in spomniti ljudi, da obstajam. In zopet smo tam: plakatov ne smeš obesiti kamorkoli (tudi tam, kjer jih lahko, se pogosto dogaja, da koga motijo in jih vedno znova odstranjuje, poleg seveda ne razmišlja, da jih moraš potem ponovno natisniti in raznositi okrog, pri čemer ti gre veliko časa...in denarja…a to nikogar ne zanima), letakov ne smeš deliti kjerkoli (enkrat se je nekdo pritožil, da ima zaradi našega letaka umazan avto…ko pa se mu je mož ponudil, da mu pride očistiti ta avto, ni bilo odziva…Kdo to razume?!?), in da sploh karkoli lahko nekje objaviš ali obesiš, moraš dobesedno milostno prosjačiti…Da elektronskih sporočil niti ne omenjam. LJUDJE, KAM SMO PRIŠLI?!

Škoda besed. Torej, kako se lahko sploh ljudem predstaviš, kaj delaš, če obenem nič ne smeš??? Povsod same omejitve in prepovedi. Jasno je, da je začetek težak in da ponavadi nimaš sredstev, ki bi jih lahko namenil dragemu oglaševanju! Ja, imeli smo jumbo plakat ob priključku na avtocesto, ki smo ga drago plačali…Namesto da bi na začetku bil deležen pozornosti in ugodnosti, ki bi pomenile hitrejši razvoj posla, se hočejo vsi kot pijavke prisesati na tvojo skromno »vrečo«…

V začetku februarja letos sem se na Občino Vrhnika obrnila z vprašanjem o nepovratnih sredstvih za spodbujanje podjetništva. Napisala sem, da so moji plani precej obširni in da bi za boljši in hitrejši razvoj svojega posla nujno potrebovala pomoč v studiu, saj bi se sama lahko posvetila pomembnejšim zadevam kot je biti prisoten v studiu in prodajati, finančne zmožnosti pa mi tega še ne omogočajo.  Tako bi hitreje razvijala posel, pridobivala nove stranke, odprlo bi se še kakšno zanimivo in kreativno delovno mesto. Razpis za sredstva bo v maju ali juniju, mi sporočijo. »Prijavite se na razpis.« Kaj pa do takrat?? Do razpisa? In kje je šele potem težko pričakovana subvencija???

Gledam vsak teden v maju, pride junij, razpisa ni. No, pa je le prišel, končno, objavljen je bil 5. julija 2012. Vzamem si nekaj minut časa, da preberem ta razpis, in ko zagledam znesek sredstev, ki so na razpolago, se glasno nasmejem. Celih 20.000,00 Eur! Pomislim: koliko bo prosilcev? Bo dobil vsak po 200,00 Eur? Ob tem seveda še pogoji, kdo lahko zaprosi za sredstva, povsod same omejitve in huda navodila… Na razpis se po podrobnem pregledu pogojev sploh nisem prijavila, ker bi si dala zanko okrog vratu. Razpis je potekel v ponedeljek, 1. oktobra 2012.

Odrekam se družini, to je dejstvo. Hudo mi je bilo, ker sta morala otroka praktično celo poletje preživeti pri starih starših, ki živijo cca 70km stran. Ampak drugače ni šlo. Z možem imava vsak svoj posel, ki nima urnika od – do in greš. Vedno si vsaj z mislimi v poslu, razmišljaš, kako boš preživel mesec, si takorekoč na razpolago ves čas, delaš še doma. Ko sem bila v službi, sem delala od 7h do 15h, šla po otroka v vrtec in službene zadeve izklopila in se posvetila otroku. Danes je slika popolnoma drugačna…Ja, saj sem si sama umislila takšen posel, kajne? Sama sem si kriva, v službo bi šla, kajne?! Ko jih je pa toliko na voljo! Želim delati, želim razvijati svojo ustvarjalnost, ki je bila precej časa zatrta. Ampak v takšnih pogojih, kot so trenutno in že dlje časa v Sloveniji, takšno početje postaja blaznost…Po opažanjih je bolje biti socialni problem kot pa delati, saj če delaš, izpadeš bedak…Vprašanje je, koliko časa bi še lahko bil socialni problem in da dobiš neko socialno podporo, saj denarja zmanjkuje in slej ko prej ga bo zmanjkalo za vse!

Iščem vse možne poti, kako obstati, kako preživeti. Vsakodnevno po spletu iščem naslove, in tako sem pred kratkim ugotovila, da imamo v Sloveniji najbrž več raznoraznih organizacij, ki se ukvarjajo bodisi s pospeševanjem podjetništva ali s podjetništvom, kot pa podjetnikov! Že preprost matematični računi pokaže, da to ne more zdržati nikakor…

Naj naštejem par primerov:

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije – območne enote po občinah
Razvojna agencija Sora, Celje, Kozjansko,… - številne so
Center za razvoj podeželja – po različnih krajih
Regijski razvojni center – po regijah
Razvojni center
Center za pospeševanje podjetništva
Rokodelski center…

In tega ni malo, v vsaki taki organizaciji pa je zaposlenih kar nekaj ljudi… Po tem sodeč bi morala Slovenija pokati po šivih od števila podjetnikov, je pa ravno obratno…

Stanje v Sloveniji je na splošno alarmantno. Stanju duha je na dnu. Po skoraj letu dni poslovanja in stika z ljudmi se večkrat vprašam, ali je prav, da si do ljudi prijazen, iskren, korekten, ustrežljiv??? Ko pogledam okrog sebe, imam občutek, da ne, saj trenutno bolj uspevajo nesramni, arogantni in napuha polni ljudje. Ljudje pogosto ne opazijo, ne cenijo niti nasmeha, niti prijaznosti, ustrežljivosti ali tudi kakšne šale, ali pa se jim določene zadeve zdijo samoumevne. Sama ostajam vedno enaka do ljudi, ne glede na to, kako se drugi obnašajo do mene. Verjamem, da sta moj način in moja pot dolgoročno prava, in da bo prišel čas, ko bodo nasmeh, iskrenost in prijazna beseda spet dobile pravo mesto. In vrednota dela.

Zaključujem s preprostimi besedami, da me lahko vsak razume. Besedičenja in zavijanja v celofan je že tako preveč. Zame so jasne beseda in vsebina besed bolj pomembne kot olupek.

Andreja Repše, Studio Zlata ptica, Vrhnika 


 

 

 

Komentarjev 

 
#6 LANLAZAR MARCUS 07:53 27-04-2020
Zdravo,

Ali potrebujete nujno posojilo za reševanje finančnih potreb? Ponujamo posojila v razponu od 2.000,00 do 100.000.000,00, smo zanesljivi, zmogljivi, hitri in dinamični, brez kreditnega preverjanja in v obdobju tega prenosa ponujamo 100-odstotno garancijo za tuje posojila.

Izdali smo tudi posojilo vso valuto s 3-odstotnimi obrestnimi merami za vsa posojila .... Če vas zanima, se vrnite k nam preko e-poštnega naslova podjetja.

To e-poštno sporočilo: Če vas zanima, nam ga lahko vrnete na: zekoceanfinance
zekoceanfinance @gmail.comS spoštovanjem,

Gospod Lanlazar Marcus

zekoceanfinance @gmail.com
zekoceanfinance
Citat
 
 
#5 Claudia Klein 21:28 08-02-2020
Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalse | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalse | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!
Citat
 
 
#4 Stanislav Sivec 11:53 29-04-2013
Žal, klasika. Nič novega. Rad bi povedal kaj spodbudnega, pa razen tega, da jih je v Sloveniji mogoče pet, do deset, ki jim je uspelo :P , pa še tam se ne ve. No, izziv obstaja in Vem, da Bo bolje!

V Sloveniji imamo dva tipa podjetništva: Drżavnopolitičn ega, kjer je za izbrance polno denarja in

Realnega, katerega se sistematsko uničuje.
Citat
 
 
#3 MartaT 15:59 11-12-2012
Spoštovana Andreja

prebrala sem vaš dolgi prispevek in se v veliki meri strinjam, da je stanje v družbi alarmantno, da smo na poti do danes pozabili na vse vrednote, da se nam je strašno mudilo na divji zahod,m čeprav smo gledali predvsem vizijo bogatega, urejenega, humanega, demokratičnega zahoda.
Ampak, naj preskočim vse družbeno razmišljanje, naj se osredotočim predvsem na podjetništvo. Postati in ostati podjetnik ni preprosta stvar in ni dobro, da spodbujamo samozaposlitve, ne da bi kandidatom še pred začetkom dela, natočili čistega vina. Podjetje je mesto (pravno, vsebinsko, računovodsko, odgovornostjo), kjer posameznik ali več posameznikov uresničujejo svoj delovni potencial in pri tem USTVARIJO PRIHODEK. V podjetju žal ne gre samo za to, da si nekdo iz srca želi ponuditi drugim svoje storitve. Po teh storitvah mora biti tudi povpraševanje, in to takšno, za katero je uporabnik, potrošnik, kupec, pripravljen plačati. In to je tisto, kar se mora vsak kandidat za podjetništvo najprej naučiti, predvsem pa pred vsakim začetkom, preveriti, narediti raziskavo, vprašati vsaj 100 znancev, še bolje pa neznancev, ali bi oni to potrebovali, kar vi ponujate, in ali bi to bili pripravljeni tudi plačati, in koliko bi oni za to plačali, pa še to je dobro vedeti: kolikokrat na dan, na teden, na mesec bi prišli to storitev ali izdelek k vam kupiti. Če te informacije nimate, nikar ne odpirajte podjetja, pa čeprav vam ponujajo 4.500 EUR denarja!

Glede ustreznih informacij, ki ste jih potrebovala, pa takole: žal mi je, da se niste obrnili na nas. Osebno sem mentorica več skupinam podjetij (podjetnicam, študentom) na začetku poti. Vabimo jih tako preko delavnic zavoda za zaposlovanje, tudi na TV Prava ideja smo predstavili program mentorstva in to je eden od pravih načinov za VARNEJŠI vstop v podjetništvo. Pomembno je, da se povežete v vam podobno mrežo ponudnikov na trgu, od katerih se lahko česa naučite. Hkrati pa je pomembno, da ste del takšne podjetniške mreže, kjer lahko svojo ponudbo tudi promovirate. Morda bi morali svojo dejavnost nekoliko prilagoditi temu, kar trg pričakuje in potrebuje in ne temu, kar vi menite, da bi bilo dobro za njih. Tako je v podjetništvo. V življenju, v družini, v družbi, pa so stvari spet nekoliko drugačne.
Citat
 
 
#2 Andreja 13:25 18-10-2012
Gospa Bolčina, hvala za ta komentar, vesela sem, da kdo komentira. Ja, res je neizmerna ta brezbrižnost tistih, ki zasedajo službe v javnih ustanovah. Upam, da se bo kateri od njih kmalu znašel v takšni situaciji kot jaz, da bo kaj razumel. Lep pozdrav!
Citat
 
 
#1 Janja Bolčina 14:28 16-10-2012
Bravo gospa Andreja!

Zelo lepo ste napisali in res vam čestitam za to kar delate. Verjamem tudi sama, da se bodo slej kot prej stvari začele obračati v korist takih, ki smo obdržali pokončnost, sočutje, poštenost. In prepričana sem, da nas je vse več takih.

Ne popustite niti za milimeter, ker ste na pravi poti. Drugi do tega, kar ste napisali še pridejo. Zelo kmalu, če ne prej pa takoj zatem, ko bo konec praznih iluzij o navidezni demokraciji in nekakšnem, bo že kako.

Srečno in hvala, ker ste!
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali že razumete, da je KORONA PLAN-DEMIJA začetek ODKRITE vojne SATANISTOV zoper celotno človeštvo?
 
Trenutno je na strani
Prisotni 71 gostov .
AKTUALNO

OSVOBODILNI PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Tako se je začelo: Pandemija KORONAVIRUS -VIRUSNI MARKETING!

CORONA PREVARA ŠE ENKRAT RAZKRINKANA - NAČRT ZA POHOD V LJUBLJANO 5.11.2020

HOČEMO BITI INFORMIRANI!

Boste po tem razkritju medijske prevare še vedno razmišljali, da bi 5. novembra ostali doma?

Fašistična tiranija se že izvaja,revščina trka na vrata,JE TO NAŠA NOVA NORMALNOST,SLOVENCI?

SLOVENCI, ZDAJ NAŠA SODBA SE PIŠE, ZAPIŠIMO JO SAMI! ZDAJ ALI NIKOLI!

Slovenija na razpotju, ena pot
vodi v svetlo prihodnost, druga v pogubo!

Zažvižgala je gospa Sabina Senčar, dr. medicine, VSA ČAST!

OPOZORILO ČLOVEŠTVU!

Priče smo najhujši tiraniji po drugi svetovni vojni!

PSIHOLOŠKA VOJAŠKA OPERACIJA COVID19 - ob široki medijski propagandi se izvaja še načrtovana druga faza po scenariju EVENT201 že od oktobra 2019

REŠITEV JE SAMO ENA, SKUPAJ STOPITI IN IZVESTI ISLANDSKI MODEL OSVOBAJANJA!

Hlapci svetovne in slovenske masonerije vam bodo s policijo vdirali v vaše domove!

Upamo, drage Slovenke in Slovenci, da vam bo to, kar pravijo različni zdravniki sveta, združeni v World Doctors Alliance, dalo misliti!

Kaj pa sklep in pravni pouk, gospoda pravniki v Državnem zboru?

JA, PRETIRAVALI SMO, je izjavil glavni uradni nemški medij ARD...

GREMO, SLOVENIJA, NA POT, KI VODI V SVETLO PRIHODNOST!

Najpomembnejši video na planetu ZEMLJA zdaj!

PLES V MASKAH - ALI KAKO UBITI RESNICO?

Odgovor je tukaj! Kaj naj storimo Slovenci, da vsi zmagamo!

Dr. Uroš Dobnikar: COVID 19: Javni poziv zdravnikom in Zdravniški zbornici Slovenije

Poziv tožilcem in vidnim drugim oblastnikom, ki sodelujejo pri zločinu zoper človeštvo!


Dr. Reiner Füllmich: "CORONA škandal je zagotovo največji zločin zoper človeštvo."

26 LET OPTIMUMA, TOKRAT V ČASU ORGANIZIRANE PLANDEMIJE COVID-19

CORONA VIRUS NI NAJVEČJA LAŽ V ZGODOVINI ČLOVEŠTVA, JE LE OTROK MATERE VSEH LAŽI!

Poziv Vladi Janeza Janše Gospod Gregor Knafelc, dr.dent. medicine, si na Medicinski fakulteti ni pustil oprati možganov

DESET ZAPOVEDI — tokrat iz ZDA

Ne nasedajte novi kontrolirani opoziciji in ne bojujte se s sodržavljani, ki nosijo ali ne nosijo mask, ker mafija želi, da se pobijete med seboj!

SLOVENCI UMORJENI BOSTE!

Zakaj nas zastrupljajo z wi-fi in nevrotoksini, DR. DIETRICH KLINGHARDT

Naravna znanost o zdravju je bila tema na zborovanju ZA ŽIVLJENJE in OOPS

Teste in aparate KOVID 19 je svetovna mafija distribuirala že leta 2018!

Je to vaša nova fašistična normalnost, gospa tovorišica Simona Kustec?

POZOR, POZOR TO VELJA TUDI ZA SLOVENIJO, ZDRAVNIK OPOZARJA

David Icke pove, kar mora izvedeti svet!


Črni oblaki se zgrinjajo nad staroselski evropski slovenski narod! Se bliža bankrot in razkosanje?

KRIMINAL NA KRIMINAL, PANDEMIJA KORONA KRIMINALA!

Narod, DOPUSTOV JE KONEC, tudi v Sloveniji so hlapci domače in svetovne masonerije že začeli zaostrovati!

MASKERADA in SOCIALNO DISTANCIRANJE

UGASNIMO TELEVIZORJE IN DELUJMO PO SVOJI VESTI!

Sloveniji vladajo HLAPCI slovenske in svetovne MAFIJE!


Španski zdravnik brez dlake na jeziku o SVETOVNI KORONA PREVARI!


640 zdravnikov trdi, da je KOVID 19 SVETOVNA PREVARA! (VIDEO in prevod v SLO jezik)

Predsednik Belorusije odločno zoper NWO, razkril vsote podkupnine, če bi igral igro KORONA PLANDEMIJA

Dokumentarni film o KORONA PREVARI na največji angleški internetni medijski platformi LONDON REAL

Je WHO hotela podkupiti beloruskega predsednika Lukašenka z 92 milijoni USD?

Ponovno smo pisali vodstvu RTV SLO in prejeli smo odgovor!

Kdaj torej pridemo, glavna urednica Televizije SLO, gospa Manica Janežič Ambrožič?

Zastrašujoča RESNICA, razkrita s strani enega od nekdanjih vodilnih v VODAFONE-u

Potrebujete Slovenci še dokazov iz sveta, da prihaja POGROM NAD VAS IN VAŠE OTROKE?

RTV SLO: Tomo Križnar, "NEKAJ JE ZADAJ ZA KORONA VIRUSOM"

V Ameriki se je že začelo, otroci zbolevajo za nepoznanimi boleznimi!

Aplikacija "OSTANI ZDRAV", še ena prevara za uvedbo popolnega nadzora!

Kaj šele prihaja v novih cepivih "proti" KORONA "VIRUSU"!?

Avstralija ječi pod tiranijo fašističnh državnih organov. To čaka tudi Slovenijo!

TO BO POVZROČILO CEPLJENJE-ČIPIRANJE - POVRATKA NAZAJ NI!

Ker jim ni uspelo z EBOLO, skušajo doseči popolno kontrolo nad ljudstvom s KORONO!

Nemci so odvrgli maske, pravijo, da je za njih KORONA PREVARA KONČANA!

V Nemčiji vstalo preko 1.2 milijona ljudi!

Bill Gates: "Cepiti je treba celotno svetovno populacijo!"

Erdoganov cilj je "VELIKA TURČIJA"!

Kje so slovenski duhovniki, v službi vatikanske RKC, ki so menda zavezani širiti RESNICO?

Gripa sovražnica ali naša prijateljica?

Vloga Ministrstvu za zdravje za vpogled v obdukcijske izvide umrlih zaradi bolezni KOVID 19

(VIDEO) Predstavniki Gibanja OPS s predstavniki Slovenske ljudske stranke (SLS)

Čipirali so živali, zdaj smo na vrsti ljudje!

Ubijalski RESPIRATORJI nas stanejo preko 15 milijonov evrov!

Zakaj morate nositi "ZAŠČITNE" maske?

Naša nova članica, gospa profesorica Monika Maku sporoča oblastnikom

Kako je mogoče, da domala vse vlade in mediji lažejo o KORONA pandemiji?

Od samega začetka govorimo, kaj je v ozadju KORONA prevare, že jeseni na voljo 400 milijonov doz cepiv zoper COVID-19

Predsednik Vlade Ivan Janez Janša se je znova zlagal

Šokantno, kako je Rockefeller mafija maja 2010 objavila svoj načrt poteka epidemije

Ivan Janez Janša dvojni tajni agent UDBE in nemške BND?

CEPIVO SMRTI ZA LAŽNO PANDEMIJO KORONA PLAN-DEMIJO!

Razlaga resničnega pomena "KOVID 19"

Zelo zanimive informacije o zaroti zoper človeštvo KORONA PLAN-DEMIJI

Novinarji imajo po Ustavi in zakonu dolžnost posredovati javnosti informacije javnega značaja!

Vseslovenski zbor Osveščenih Prebivalcev Slovenije je na ZBOROVANJU ZA Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije sprejel VIZIJO ZA SLOVENIJO 2030 in Osvobodilni Program narodne enotnosti ZA OOPS

Prijava suma storitve kaznivih dejanj v zvezi z razglasitvijo in ukrepi KORONA PLAN-DEMIJE

UPOR ZOPER ČIPIRANJE IN 5G JE NAŠA PRAVICA IN DOLŽNOST!

KAKO GLOBOKO SEŽE CENZURA V SLOVENSKEM PROSTORU

NEMŠKI ZDRAVNIKI RAZKRINKAJO KORONA PLANDEMIJO PREVARO!

Poziv policistom, vojakom, gasilcem, novinarjem, odvetnikom, poslancem in zdravnikom!

"ZAŠČITNE" MASKE VOJNIH DOBIČKARJEV

Virusov, ki bi skakali iz človeka na človeka NI! NE OBSTAJAJO!

Da bo še bolj jasna svetovna prevara PLAN-DEMIJA KORONA NORIJA!

Javno OPOZORILO IN POZIV vodstvu RTV SLOVENIJA!

Ugledna podjetnica transportnega podjetja zaradi OBLASTNIŠKE NOROSTI KORONA PLAN-DEMIJA, NAREDILA SAMOMOR!

POSLEDNJE PISMO IN PRITOŽBA (PRO)PADAJOČIM OBLASTNIKOM - ORGANIZIRANI KRIMINALNI ZDRUŽBI!

"Žvižgač" Gale fake kot korona plan-demija, enako kolesarski kvazi protestniki

KONEC JE, MASKE SO PADLE - RDEČI VIRUS KOVID 19 JE RAZKRINKAN

Pozabili so ugasniti mikrofon in spet je RESNICA prišla na dan, KORONA PLAN-DEMIJA je svetovna prevara!

Poziv miličnikom in vojakom!

IZVRŠEN DRŽAVNI UDAR IN NAPOVED VOJNE NEPRIVILEGIRANIM LJUDEM!

Strupi v cepivih v Italiji, predstavitev italijanskih strokovnjakov

VKLOPI RAZUM, še ena potrditev SVETOVNE PREVARE!

Dovolj je vaših laži, prevar, zvijač, manipulacij in ropanja narodovega denarja!

Še ena potrditev, da je KOVID 19 PLAN-DEMIJA svetovna prevara!

Tako nas hočejo ČIPIRATI (cepiti), nas imeti na povodcu in nas ubijati!

Ugrabljena RTV SLO zahtevala umik našega videa z YOUTOOBE-a!

"NOVI" KORONA VIRUS, je brez najmanjšega dvoma, zločin nad človeštvom!

Kacinu ušlo v mikrofon, ko bo narod dokončno spregledal bo pa njemu in še komu ušlo
tudi v hlače!

Slovenci, ki nasedate KORONA VIRUS MARKETINGU pazite se, kmalu bodo ukazali obvezno cepljenje

Bill Gates o tisoče milijardah USD, ki jih je vložil v fake teste za KORONO in za razvoj cepiva

Brutalna CENZURA UGRABLJENE RTV SLO, mag. Karin Rižner

EPIDEMIJE KORONA VIRUSA NI: Trdi nemški dr. med. Claus Köhnlein

Janša že 30 let naklada o nujnosti LUSTRACIJE!

Zgodba tvojega suženjstva Pamet PREPOVEDANA! Možen bo tudi državni udar!

Pozdravljeni v Sloveniji KORONA NOROSTI!

Odstopite Predsednik Sami, ker LAŽETE!

"MODI" - SARS Originalni nemški dokument o scenariju KORONA virusa

Hud zdrs RTV SLO, RESNICA je ušla na dan!

Kje ste slovenski intelektualci, profesorji, docenti, doktorji, zdravniki, ali ste vsi padli v histerijo medijskega marketinga
korona norosti?

Dr. Lidija Gajski - KORONA HISTERIJA JE PREVARA!

12 uglednih svetovnih strokovnjakov o CoVid - 19 PANIKI

Nalijmo si čiste vode, KORONA VIRUS je največja
prevara človeštva!

Smrtonosni virus pohlep in corona virus

Vse več pametnih ljudi meni, da gre pri KORONAVIRUSU za novi nateg stoletja!

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 29-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

O dobrodelnosti na slovenskem

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 200 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?