Prispevki različnih avtorjev Prispevki različnih avtorjev Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

 

Osebna pripoved o izkušnji »postati podjetnik posameznik«. Tu se pridružujem g. Zvonku Bogataju, ki je še bistveno bolj doživel vse "lepote" te poti.

V začetku oktobra 2009 sem ostala brez zaposlitve. Takoj sem se prijavila na Zavod za zaposlovanje kot brezposelna oseba in uredila, kar je bilo pač potrebno urediti. Hkrati sem se prijavila v program samozaposlitve in se odločila, da zaprosim za denarna sredstva – 4.500 Eur za samozaposlitev. Najprej sem morala biti 3 mesece prijavljena na ZZZRS, vmes biti dosegljiva in odzivna na vabila na razgovore na Zavod. Vse to sem opravila in »zvesto« čakala na poziv na »Delavnico o samozaposlitvi«. Tega poziva kar ni in ni bilo.

Večkrat sem poklicala in dobila odgovor, da pač sredstev še ni in se delavnice še ne izvajajo. No, pa so se končno začele, v maju 2010, jaz pa sem prišla na vrsto v juniju. Pred udeležbo na delavnici smo vsi kandidati morali opraviti t.i. intervju, kjer si dobil (ali pa ne) zeleno luč za udeležbo na delavnici. Vsi smo morali opraviti tridnevno delavnico, kjer smo izvedeli, kar naj bi kot oseba, ki se je odločila za samostojno podjetniško pot, izvedeli. Recimo.

Medtem časom (od oktobra 2009 do junija 2010) sem veliko razmišljala, kako naprej, ali iskati zaposlitev ali začeti na svoje, kazalci za moj poklic namreč niso bili ravno spodbudni, pa tudi pri sebi sem razčistila, da to ni tisto, kar si v življenju želim. Opravila sem torej izobraževanje. Ker je bilo ravno poletje in ker se je bližal čas dopusta, sem se z registracijo svoje dejavnosti odločila še malo počakati. Kot s.p. sem se v register vpisala v prvi polovici septembra 2010. Takrat sem tudi oddala vlogo za dodelitev subvencije v višini 4.500,00 Eur. Na izplačilo zneska sem čakala torej od 10. septembra 2010 do 15. februarja 2011.

Čez poletje 2011 se je dokončno »zmedila« ideja, zložile so se želje in v začetku septembra se je pojavil prostor za najem in »skočila sem v vodo«! Polna ustvarjalnega zagona. V mesecu in pol sva z možem postavila studio, kjer sem si zamislila prodajalnico in ustvarjalnico, prostor, kjer bi  vsak našel nekaj zase in za svoje bližnje, kjer bi bilo vedno nekaj novega, kjer bi se vedno nekaj dogajalo. Prostor lepih izdelkov in prijetnega počutja. Domača in umetnostna obrt, še posebno ročna dela, me je čisto prevzela, ne samo z vidika promocije in prodaje, pač pa globlje: da je to nekaj, kar je potrebno negovati, ohraniti, razvijati naprej. Narodovo bogastvo.

19. oktobra 2011 smo odprli vrata in na odprtje povabili takorekoč vse, ki si to zaslužijo in bi se hkrati morali na povabilo odzvati. Povabljeni so bili zaposleni na občini, župan, zaposleni v Cankarjevi knjižnici Vrhnika, osebje osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika, osebje Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, osebje Območne obrtne zbornice Vrhnika, osebje Vrtca Vrhnika. Morda sem še koga pozabila omeniti.

Poslanih je bilo približno 100 elektronskih vabil. Odzvali sta se 2 (dve) osebi in tudi prišli na odprtje prostorov, 1 (ena) se je zahvalila za povabilo, dogodka pa se ni udeležila. Vsi omenjeni so bili še nekajkrat po tem povabljeni na ogled studia in naše ponudbe. Odzvala se je 1 (ena) oseba.

Ja, takole imamo! Do danes jih ni bilo blizu. Razmišljam, ali jih take stvari ne zanimajo? Jih naša kulturna dediščina ne zanima? Jih ne zanima, da se je nekdo odločil za podjetniško pot in da bo v blagajno prispeval za njihove plače? Zgleda, da tega, od kje »pride« denar za njihove osebne dohodke, nihče niti ne ve, kaj šele, da bi ga to zanimalo…

Kmalu po odprtju prostorov sem se obrnila na Obrtno zbornico na Vrhniki s prošnjo, da mi pomagajo s podatki o obrtnikih rokodelcih v občini Vrhnika. Dobila sem odgovor, da imajo evidenco za lastno uporabo in da podatkov tretjim osebam ne posredujejo. Potem sem natančno opisala, za kaj potrebujem te podatke: ker želim čimveč ljudi iz lokalnega okolja povabiti k sodelovanju in bi mi s tem, ko bi mi posredovali podatke, nekoliko olajšali delo. Poudarim, da ne bi šlo za nobeno zlorabo podatkov. Ne, ni šlo, češ da imam vse na Ajpesu. Čez približno dva meseca pa dobim od iste osebe elektronsko sporočilo, da imam v seznamu dejavnosti eno dejavnost, ki zahteva obvezno članstvo v zbornici. Kaj pa to pomeni, vprašam? Odgovor:
»Članstvo vam prinaša ugodnosti in obveznosti.
Obveznost je plačilo članarine, ki je odvisna od števila zaposlenih. Sam s.p. je članarina 20 € mesečno, do 3 zaposlene 30 €, do 10 zaposlenih 40€ in nad 10 zaposlenih 50 € mesečno.
Ugodnosti: prejemate revijo Obrtnik in interno glasilo Krpanov glas, koristite ugodnosti pri izobraževalnih dogodkih (če smo organizatorji na OOZ je za člane brezplačno, na OZS imate določene popuste), V kolikor potrebujete kakšne informacije se lahko obračate na naše svetovalce, ki obvladujejo različna področja, imate prost dostop do informacij na spletni strani OZS...«

Izračunam: 20 eur x 12 mesecev = 240,00 Eur na letni ravni! Če bi vseh tistih nekaj kosov nakita, ki so nastali pod mojimi rokami in po mojih zamislih, ne pokrijem niti stroška članarine…Pozabim. Naslednji dan na Davčni upravi uredim izbris te dejavnosti.

Zaključek: ko prosiš za pomoč, ni nikjer nikogar. Ko potrebujejo in vidijo najmanjšo možnost, da od tebe dobesedno izcukajo denar, so tam! Na bruhanje mi gre…

V decembru mesecu 2011 odprem lokalno glasilo »Naš časopis« in se začudim, ko vidim, da na nekatere dogodke se odzivajo, na nekatere pa ne. Takoj se obrnem na uredništvo, z vprašanjem, po kakšnem ključu gre to pri njih. Odgovor je bil najprej, da niso videli vabila in da moram pošiljati direktno na uredništvo (?!)…V igri je seveda denar. No, uspela sem se dogovoriti za predstavitev studia v rubriki »Naši obrtniki«. A se je tudi tu zatikalo. Ko sem želela, da se objavi urnik, mi je bilo rečeno, da je to že preveč reklama in  da to ne morejo, potem sem pa predlagala objavo telefonske številke, da bi kakšna starejša gospa, ki ne uporablja interneta, lahko poklicala in se pozanimala o delovnem času. Ne, to pa sploh ne, to je čista reklama!
V vsaki številki opazim prispevke, ki mi delujejo kot »prikriti« oglasi, in dvomim, da so plačani, saj vem, koliko zaračunajo za oglas…Ampak očitno če si pravi, če si v njihovem krogu, so ti vsa vrata odprta…

Pridno sem nadaljevala s svojim delom in tako delam še danes, vsak dan začnem znova, takorekoč iz nič, trudim se na različne načine obvestiti in spomniti ljudi, da obstajam. In zopet smo tam: plakatov ne smeš obesiti kamorkoli (tudi tam, kjer jih lahko, se pogosto dogaja, da koga motijo in jih vedno znova odstranjuje, poleg seveda ne razmišlja, da jih moraš potem ponovno natisniti in raznositi okrog, pri čemer ti gre veliko časa...in denarja…a to nikogar ne zanima), letakov ne smeš deliti kjerkoli (enkrat se je nekdo pritožil, da ima zaradi našega letaka umazan avto…ko pa se mu je mož ponudil, da mu pride očistiti ta avto, ni bilo odziva…Kdo to razume?!?), in da sploh karkoli lahko nekje objaviš ali obesiš, moraš dobesedno milostno prosjačiti…Da elektronskih sporočil niti ne omenjam. LJUDJE, KAM SMO PRIŠLI?!

Škoda besed. Torej, kako se lahko sploh ljudem predstaviš, kaj delaš, če obenem nič ne smeš??? Povsod same omejitve in prepovedi. Jasno je, da je začetek težak in da ponavadi nimaš sredstev, ki bi jih lahko namenil dragemu oglaševanju! Ja, imeli smo jumbo plakat ob priključku na avtocesto, ki smo ga drago plačali…Namesto da bi na začetku bil deležen pozornosti in ugodnosti, ki bi pomenile hitrejši razvoj posla, se hočejo vsi kot pijavke prisesati na tvojo skromno »vrečo«…

V začetku februarja letos sem se na Občino Vrhnika obrnila z vprašanjem o nepovratnih sredstvih za spodbujanje podjetništva. Napisala sem, da so moji plani precej obširni in da bi za boljši in hitrejši razvoj svojega posla nujno potrebovala pomoč v studiu, saj bi se sama lahko posvetila pomembnejšim zadevam kot je biti prisoten v studiu in prodajati, finančne zmožnosti pa mi tega še ne omogočajo.  Tako bi hitreje razvijala posel, pridobivala nove stranke, odprlo bi se še kakšno zanimivo in kreativno delovno mesto. Razpis za sredstva bo v maju ali juniju, mi sporočijo. »Prijavite se na razpis.« Kaj pa do takrat?? Do razpisa? In kje je šele potem težko pričakovana subvencija???

Gledam vsak teden v maju, pride junij, razpisa ni. No, pa je le prišel, končno, objavljen je bil 5. julija 2012. Vzamem si nekaj minut časa, da preberem ta razpis, in ko zagledam znesek sredstev, ki so na razpolago, se glasno nasmejem. Celih 20.000,00 Eur! Pomislim: koliko bo prosilcev? Bo dobil vsak po 200,00 Eur? Ob tem seveda še pogoji, kdo lahko zaprosi za sredstva, povsod same omejitve in huda navodila… Na razpis se po podrobnem pregledu pogojev sploh nisem prijavila, ker bi si dala zanko okrog vratu. Razpis je potekel v ponedeljek, 1. oktobra 2012.

Odrekam se družini, to je dejstvo. Hudo mi je bilo, ker sta morala otroka praktično celo poletje preživeti pri starih starših, ki živijo cca 70km stran. Ampak drugače ni šlo. Z možem imava vsak svoj posel, ki nima urnika od – do in greš. Vedno si vsaj z mislimi v poslu, razmišljaš, kako boš preživel mesec, si takorekoč na razpolago ves čas, delaš še doma. Ko sem bila v službi, sem delala od 7h do 15h, šla po otroka v vrtec in službene zadeve izklopila in se posvetila otroku. Danes je slika popolnoma drugačna…Ja, saj sem si sama umislila takšen posel, kajne? Sama sem si kriva, v službo bi šla, kajne?! Ko jih je pa toliko na voljo! Želim delati, želim razvijati svojo ustvarjalnost, ki je bila precej časa zatrta. Ampak v takšnih pogojih, kot so trenutno in že dlje časa v Sloveniji, takšno početje postaja blaznost…Po opažanjih je bolje biti socialni problem kot pa delati, saj če delaš, izpadeš bedak…Vprašanje je, koliko časa bi še lahko bil socialni problem in da dobiš neko socialno podporo, saj denarja zmanjkuje in slej ko prej ga bo zmanjkalo za vse!

Iščem vse možne poti, kako obstati, kako preživeti. Vsakodnevno po spletu iščem naslove, in tako sem pred kratkim ugotovila, da imamo v Sloveniji najbrž več raznoraznih organizacij, ki se ukvarjajo bodisi s pospeševanjem podjetništva ali s podjetništvom, kot pa podjetnikov! Že preprost matematični računi pokaže, da to ne more zdržati nikakor…

Naj naštejem par primerov:

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije – območne enote po občinah
Razvojna agencija Sora, Celje, Kozjansko,… - številne so
Center za razvoj podeželja – po različnih krajih
Regijski razvojni center – po regijah
Razvojni center
Center za pospeševanje podjetništva
Rokodelski center…

In tega ni malo, v vsaki taki organizaciji pa je zaposlenih kar nekaj ljudi… Po tem sodeč bi morala Slovenija pokati po šivih od števila podjetnikov, je pa ravno obratno…

Stanje v Sloveniji je na splošno alarmantno. Stanju duha je na dnu. Po skoraj letu dni poslovanja in stika z ljudmi se večkrat vprašam, ali je prav, da si do ljudi prijazen, iskren, korekten, ustrežljiv??? Ko pogledam okrog sebe, imam občutek, da ne, saj trenutno bolj uspevajo nesramni, arogantni in napuha polni ljudje. Ljudje pogosto ne opazijo, ne cenijo niti nasmeha, niti prijaznosti, ustrežljivosti ali tudi kakšne šale, ali pa se jim določene zadeve zdijo samoumevne. Sama ostajam vedno enaka do ljudi, ne glede na to, kako se drugi obnašajo do mene. Verjamem, da sta moj način in moja pot dolgoročno prava, in da bo prišel čas, ko bodo nasmeh, iskrenost in prijazna beseda spet dobile pravo mesto. In vrednota dela.

Zaključujem s preprostimi besedami, da me lahko vsak razume. Besedičenja in zavijanja v celofan je že tako preveč. Zame so jasne beseda in vsebina besed bolj pomembne kot olupek.

Andreja Repše, Studio Zlata ptica, Vrhnika 


 

 

 

Komentarjev 

 
#122 LANLAZAR MARCUS 09:55 19-07-2019
Zdravo,

Ali potrebujete nujno posojilo za reševanje finančnih potreb? Ponujamo posojila v razponu od 2.000,00 do 100.000.000,00 EUR, smo zanesljivi, zmogljivi, hitri in dinamični, brez kreditne kontrole in nudimo 100% garancijo za tuja posojila v obdobju prenosa.

    Izdali smo tudi posojilo v vseh valutah s 3-odstotno obrestno mero za vsa posojila .... Če vas zanima, se nam javite preko podjetja


Ta e-poštni naslov: Če nas zanima, se obrnite na nas: zekoceanfinance
                                                                     zekoceanfinance @gmail.comS spoštovanjem,

Gospod Lanlazar Marcus

zekoceanfinance @gmail.com
zekoceanfinance
Citat
 
 
#121 Derek Douglas 22:26 18-07-2019
Zdravo,

Potrebujete udobno posojilo za vaše zadovoljstvo? Za domače in tuje posojilojemalce nudimo cenovno 3-odstotno posojilo. Smo certificirani, zaupanja vredni, zanesljivi, učinkoviti, hitri in dinamični ter sodelujemo. dajemo dolgoročno posojilo od največ 2 do 50 let.

Potrebujete neposredno, enostavno in cenovno ugodno posojilo za plačilo dolga, ustanovitev podjetja ali iz kakšnega drugega razloga? V tem primeru se obrnite na našo zahtevo za posojilo.

Ta ponudba je za resne ljudi.

Če vas zanima, nas kontaktirajte preko:
E-pošta: easyloanfirm202


Potrjeni smo,
zanesljiva, učinkovita, hitra in dinamična.

Lep pozdrav,
Derek Douglas
easyloanfirm2023% Enostavna in cenovno ugodna ponudba posojil
Citat
 
 
#120 Susan Benson 15:01 17-07-2019
Pozdravljeni, Ali ste nujno potrebovali poslovno posojilo, osebno posojilo ali hipotekarno posojilo? Če je odgovor da, vam svetujem, da nas kontaktirate na Sunshine Financial Group preko tega e-poštnega naslova (sunshinefinanc ialgroupinc@gma il.com), da dobite posojilo v 24 do 48 urah. Ponujamo zagotovljeno pomoč pri pridobitvi posojila.

Naša organizacija nudi pomoč pri pridobivanju posojila za posameznike, ki so nujno potrebni in to počnemo že več kot 5 let.

Ponujamo posojila po vsem svetu.
- Pomagali vam bomo pri posojilu do 20 milijonov evrov.
- Ustrezna Komisija glede dejstva, da je bilo opravljeno delo
- Ugodna letna stopnja 2,0 do 3,0%,
- Delamo z ničelno kreditno zgodovino, s kreditno obremenitvijo, brez potrditve dohodka.
- V bankah imamo komunikacije na visoki ravni, kar nam bo omogočilo resnično odobritev
- Kaj morate zagotoviti: Potni list (vozniško dovoljenje ali katera druga veljavna osebna izkaznica kot dokazilo o identiteti) + Vsi računi za pomoč, starost 18-70 let

- POZOR! NI SKRITIH STROŠKOV

Ime: Susan Benson
Telefon (WhatsApp): +447903159998
E-pošta: sunshinefinanci algroupinc@gma il.com
Citat
 
 
#119 REMY.CREDIT 12:30 17-07-2019
Hej vsi Kako sem dobil želeni znesek posojila od zanesljivega podjetja za posojila () moje ime je mary am sam mati 2 otrok je iz Nemčije je tukaj, da povem vsem, kako g. v naslednjih 48HURS brez odlašanja mu povejte, ali potrebujete kakršno koli posojilo () Bog blagoslovi REMY FINK...
Citat
 
 
#118 Ali potrebujete nujn 14:13 14-07-2019
Dober dan vsem telesom,

Sem profesor Christopher Brown iz Washingtona, ZDA, v program posojil podjetjem z zvezno vlado Nigerije in nekaterimi vladnimi uradniki v ameriških, azijskih, evropskih, arabskih in afriških državah. Ali potrebujete posojilo za nakup hiše? Ali potrebujete posojilo za plačilo računov? Ali potrebujete posojilo za nakup podjetja ali potrebujete posojilo za začetek poslovanja po vaši izbiri? Ali potrebujete študentsko posojilo? Želite kupiti avto? Prosim, kontaktirajte me preko e-pošte: chrisbrown_chrs @yahoo.com
Citat
 
 
#117 Ali potrebujete nujn 14:12 14-07-2019
Dober dan vsem telesom,

Sem profesor Christopher Brown iz Washingtona, ZDA, v program posojil podjetjem z zvezno vlado Nigerije in nekaterimi vladnimi uradniki v ameriških, azijskih, evropskih, arabskih in afriških državah. Ali potrebujete posojilo za nakup hiše? Ali potrebujete posojilo za plačilo računov? Ali potrebujete posojilo za nakup podjetja ali potrebujete posojilo za začetek poslovanja po vaši izbiri? Ali potrebujete študentsko posojilo? Želite kupiti avto? Prosim, kontaktirajte me preko e-pošte: chrisbrown_chrs @yahoo.com
Citat
 
 
#116 mary 21:54 07-07-2019
Zdravo posojilo !, smo krščanska organizacija, ustanovljena za pomoč ljudem v potrebah po pomoči, kot je finančna pomoč. Torej, če greste skozi finančne težave ali ste v kakršnih koli finančnih težavah, in potrebujete sredstva, da začnete lastno podjetje, ali pa morate plačati račune, ali vam je težko. prosimo, pišite nam danes po elektronski pošti: johnloanfirm2@g mail.com za Biblijo pravi (Luka 11:10) Za vsakogar, ki prosi prejme; tisti, ki išče najdbe; in tistemu, ki trka, se bodo odprla vrata. Zato ne zamudite te priložnosti, ker je Jezus isti včeraj, danes in za vedno. Prosim, to je za resno misleče in Bog strah ljudi Prejeli naše iskrene pozdrave iz krščanske organizacije Hvala E-mail: johnloanfirm2@g mail.com ALI WHATSAPP ŠTEVILO na +447418349840
Citat
 
 
#115 Nataša Marija 12:29 06-07-2019
Pozdravljeni, jaz sem Nataša Marija, ki živi v Sloveniji. Trenutno sem vdova s ​​štirimi otroki. bil sem obtičal v finančnem položaju maja 2018 in potreboval sem refinanciranje in plačilo računov. Poskušal sem poiskati posojila pri različnih podjetjih za posojila, tako zasebnih kot korporativnih, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zmanjšala kredit. in tudi jaz sem bil prevara s strani številnih Fake posojilodajalce v, za razliko od tega tako imenovanega posojilodajalca , ki ga je imenoval sam (g. Philip Budget Loan Firm), ki je vzel od mene 18000 €, Ampak kot bi ga Bog imel, sem bil predstavljen Božji človek, zasebni posojilodajalec mojega župnika, ki prejme cerkveno posojilo v višini 500.000 € od Tamara Johnson Loan Company in moj župnik mi je dal podjetje E-pošta in jaz Kontaktiral podjetje in imela sem uspešno posojilno transakcijo. storitev, ki sem jo prejel! Delavci so bili tako izobraženi, prijazni, v pomoč in do Zemlje ... Nikoli nisem bil tako dober do takrat v podjetju za posojila, da mi je podjetje dalo posojilo v višini 150.000 € in danes sem lastnik podjetja in moji otroci so dobro v tem trenutku, če morate stopiti v stik s katerim koli podjetjem s sklicevanjem na zavarovanje posojila brez zavarovanja, brez potrdila o kreditu, nobenega podpisnika s samo 3% obrestno mero in boljših odplačilnih načrtov in urnikov, se obrnite na Tamaro Johnson s tem e-poštnim naslovom: Tamarajohnsonlo , ta posojilna družba je prišla k meni v reševanje. Ne ve, da to počnem, ampak delam to, ker hočem tudi, da so vsi, ki iščejo posojila, koristni od te velikodušne ponudbe. še vedno zakonit posojilo posojilodajalec na internetu in edini zakonit posojilo podjetje na internetu je Tamara Johnson Loan Company in tudi želim, da ga blagoslovi več. Lahko ga kontaktirate prek njegovega e-poštnega sporočila. Tamarajohnsonlo
Citat
 
 
#114 Micheal Benson 17:33 05-07-2019
Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonlo
Obrazec za posojilo in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281

Polno ime .................

Let ..............

Država ..................
  
Znesek zahtevanega posojila. ..................

Trajanje ..........................
Citat
 
 
#113 Charlotte Müller 22:52 02-07-2019
Pozdravljeni, dobrodošli v mesecu juliju. Zakaj ne naredite tega meseca poseben mesec za vas in vašo družino, naj se predstavim, moje ime je Charlotte Müller, jaz sem Nemec in generalni direktor Moon Lahka posojilna družba. Smo posojilna družba in vam lahko ponudimo hitro, dolgoročno ali kratkoročno posojilo z relativno nizko obrestno mero, ki znaša le 3%? in nudimo tudi varna in varna posojila, Kontaktirajte nas na (moonlightloanf )

* Ali iščete sredstva za odplačilo kreditov in dolgov?
* Ali iščete finance za ustanovitev lastnega podjetja?
* Ali potrebujete zasebna ali poslovna posojila za različne namene?
* Ali iščete posojila za izvajanje velikih projektov?
* Ali potrebujete posojilo v manj kot 24 urah?

Če je vaš odgovor pritrdilen, vam lahko pomagam.

* Lahko vam ponudim do 10.000.000 EUR.
* Izberete lahko od 1 do 30 let za odplačilo.
* Izbirate lahko med načrtom mesečnih in letnih odplačil.
* Prilagodljivi pogoji posojila.

Prosimo, če vas zanima, da me preverite prek tega e-poštnega naslova: (moonlightloanf )

Imate 100% jamstvo, da boste prejeli posojilo na koncu te posojilne transakcije.

Se je strastno zavzemala za finančno vključevanje.
Naša posojila in naložbeni produkti so oblikovani tako, da vam nudijo udobje in vrednost.

S prijetnimi pozdravi
Gospa Charlotte Müller
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali ste za to, da se ukine prisilno plačevanje RTV dajatve, ker RTV SLO dokazano ne deluje v skladu z zakoni in USTAVO RS
 
Trenutno je na strani
Prisotni 47 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Podpišite, če želite živeti v najkrajšem možnem času najkasneje pa v 10-ih letih v taki državi Sloveniji!
****************************
****************************

Sprenevedanje oblastnika in novinarke, odlika takih ljudi je, da kar jim ne ustreza preprosto ignorirajo

Človeški pohlep ne pozna meja, če nimate dobrih želodcev ne glejte raje!

Kazenska prijava zoper osumljenega g. Mira Cerarja

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 25-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Začnite RAZMIŠLJATI in DELOVATI!

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Po petnajstih letih aktivnega delovanja se Gibanje OPS prvič predstavi na RTV SLO


Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Zaseben pogovor z gospodom tovarišem Borisom Štefanecom, kdo je v resnici, si boste iz te korespondence vtis ustvarili sami

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

NEZASLIŠANO: Eden od elementov podtalnega genocida nad slovenskim narodom je tudi dvojno obdavčevanje slovenskih delovnih migrantov v Avstrijo!

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

BRUTALNA TIRANIJA NAD DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT BI BILI KRIMINALCI

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Voz je boljševikom ušel po bregu!

Karakterne lastnosti BOLJŠEVIKOV

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Ustavimo mučenje gospe Milene Tanko!

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

IZJAVA ZA JAVNOST

1. dan gladovne stavke+DNEVNIK nadaljevanja

Ladislav Troha o svojem "incidentu" na RTV SLO, stavkovnih zahtevah in pričakovanih novih poizkusih diskreditacij režimskih medijskih trobil in udbovskih plačancev

Kratka kronologija

ZAHTEVAMO ODGOVORNOST OD LETA 1990 DO DANES - GLADOVNA STAVKA DO UVELJAVITVE ZAHTEV LADISLAVA TROHE

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

ZBOR SLOVENSKEGA NARODA ZA OSVOBODITEV RTV SLO

Združimo vse zdrave sile v Sloveniji in naše ljudi iz tujine v KOALICIJI KARANTANIJA

Bo Slovenija vstala od mrtvih?

slovenija na kriu1.bmp - 1.60 Mb

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

PETICIJA - REKLAMACIJA ZA ZAVRNITEV PLAČEVANJA VSILJENEGA RTV PRISPEVKA

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

Kaj storiti, da pridemo Slovenci iz te blodnje v temi, razlaga prvega in drugega koraka za uresničitev VIZIJE za Slovenijo do leta 2024

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Bo Ivan Janez Janša odšel v zapor?

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

Drugačne in boljše Slovenije ne moremo graditi brez vas

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

OPS srečanje v Mariboru

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

OBRAČAMO SE NA VAS, KER VEMO, DA BOSTE RAZUMELI IN BOSTE POMAGALI, ZAUPAMO VAM IN VAS SPOŠTUJEMO

Bili smo na srečanju OPS z odločnimi Ljudmi v Luciji pri Portorožu

O dobrodelnosti na slovenskem

DELAMO ZA SLOVENIJO, NAŠO ŠIRŠO DRUŽINO, KATERE ČLANI IN ČLANICE STE TUDI VI!

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

RESNICA NAS BO OSVOBODILA! PREDLOG DELOVANJA ODLOČNIH LJUDI ZA VNOVIČNO ZDRUŽITEV SLOVENSKEGA NARODA!

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Osvoboditev, Očiščenje, Preporod Slovenije!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

Ali ti veliki Čas je prešinil srce in razum, ali stoletni tvoj strah je izginil, prevzel te pogum?

Srečanje za dogovor KAJ STORITI

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

ZAKAJ MORA UPOKOJENI ŠVICARSKI PODJETNIK DR. ČANŽEK PRI SVOJIH 85 LETIH DEŽURATI NA INTERNETU IN BLATITI VSAKOGAR, KI JE TRN V PETI UDBO-KOMUNISTIČNI NOMENKLATURI?

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

OBVESTILO IN OPRAVIČILO!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 100 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

KOALICIJA KARANTANIJA OPERIRA Z LAŽNIMI PODATKI PRAVIJO NEKATERI, KI SE BOJIJO, DA BI SLOVENSKI NAROD SPREGLEDAL IN ZMAGAL!

LADISLAV TROHA POJASNI KAKO SE JE UGRABIL SAM

PRIHAJA ČAS ZA TRDNO, NEOMAJNO IN ODLOČNO ALTERNATIVO VSEM OBSTOJEČIM LEVO DESNO ANGAŽIRANIM STRANKAM, KI SO V 22 LETIH DELOVANJA SPRAVILE SLOVENIJO IN SLOVENSKI NAROD V GROZLJIV POLOŽAJ

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

POZIV ZA ORGANIZACIJO PREDSTAVITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA NASLEDNJE DESETLETNO OBDOBJE! 2013 - 2023

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Nov poizkus diskreditacije iz obupa, lakaji uničevalcev Slovenije pisarijo ostudne pamflete

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024

korak 1 - 27.paril.jpg - 50.40 Kb

KORAK ŠTEVILKA 1 ZA URESNIČITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA OBDOBJE 2014 - 2024


KORAK ŠTEVILKA 2 - KADROVSKA PRENOVA SLOVENSKE DRUŽBE

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024, KORAK ZA URESNIČITEV ŠT. 2 - DODATNA ARGUMENTACIJA IN OPIS


KORAK ŠTEVILKA 3 - POSTAVITEV PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE, ONEMOGOČANJE PRAVIH TATOV, VRAČANJE POKRADNEGA, ODPRAVA KRIVIC


KORAK ŠTEVILKA 4 - UVEDBA VSE BOLJ NEPOSREDNE DEMOKRACIJE - VLADAVINE LJUDSTVA


korak t. 5.jpg - 30.37 Kb

KORAK ŠTEVILKA 5 - ZAGON VSEH INTELEKTUALNIH IN GOSPODARSKIH POTENCIALOV, RAZCVET SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

KORAK ŠTEVILKA 6 - PREHRANSKA, VODOOSKRBNA IN ENERGIJSKA SAMOZADOSTNOST IN ČISTEJŠE OKOLJE

KORAK ŠTEVILKA 7 - DUHOVNI, ETIČNI IN MORALNI PREPOROD SLOVENSKE DRUŽBE

opslogo.jpg - 5.00 Kb

cirk1.jpg - 3.18 Kb

Z nakupom izjemno zanimive knjige za razumevanje sedanjosti, pomagate delovanju Gibanja OPS

Intervju Ladislava Trohe za internetni kanal "ZDAJ PA DOST!"

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

KOALICIJA KARANTANIJA ZA ZMAGO NA PARLAMENTARNIH VOLITVAH

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA udbofašistoidna prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Stare igralce je treba umakniti, nastaviti pa mlade-"nove obraze", a sistem bo šel naprej svojo pot kot do sedaj...?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Vlado RS nove revolucionarne tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja ne zanimajo

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili


Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Radio LASER iz Slovenj gradca podira slovenski medijski zid

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?