Liberalna anatomija

Društvo Liberalna akademija je dne 20.9.2012 organiziralo in izpeljalo javno tribuno na temo "Slovenija potrebuje politično alternativo". Na dogodek so bili vabljeni ugledni člani omenjenega društva in tudi več drugih raznih doktorjev znanosti. Vabilo je bilo objavljeno in na ogled postavljeno na spletni strani Liberalne akademije. Dogodka sem se glede na seznam povabljencev z velikimi pričakovanji osebno udeležil. V vabilu je z debelim tiskom izpostavljeno (retorično) vprašanje: „Kdo ima moč ustaviti z neoliberalizmom povezano desnico?“

Ker je dogodek organiziralo Društvo Liberalna akademija, lahko upravičeno sklepamo, da nikakor ne želijo problematizirati neoliberalizma, dokler je ta povezan z levico (!?!), problem je po njihovem torej le v desnici.

Pa pojdimo lepo po vrsti:

Poleg srenje uglednih mislecev slovenskega slovesa so bili k okrogli mizi oziroma na javno tribuno vabljeni tudi predstavniki nekaterih izbranih izvenparlamentarnih strank (DSD, TRS, LDS in Zares) ter, interesantno, podpredsednica Pozitivne Slovenije. Organizatorji srečanja niso pozabili pritegniti k dogodku niti predstavnikov mladih ljudi, ki jih bodo posledice dolgoletnega kaosa v Sloveniji še najbolj dolgotrajno zadele.

Agentura okrogle mize je bila razdeljena v dva okvirna sklopa. Prvi sklop je bil rezerviran za miselne bravure znanstvenikov, drugi sklop pa za izpovedi predstavnikov zgoraj navedenih strank. V prvem sklopu smo kot rečeno poskušali slediti izčrpnim predstavitvam pol ducata doktorjev znanosti. Ker je bil velik del avdience okitenih z znanstvenimi titulami, so vsaj oni verjetno razumeli, kaj sporočajo.

Dvomim pa, da so vsi prisotni razumeli sporočilo, ko je denimo dr. Miheljak spregovoril o Natu. Ali ko je dr. Rizman govoril o nacionalizmu in ko je dr. Vezjak govoril o levici v Sloveniji. Nisem dobil vtisa, da so govorci uspeli na razumljiv način prenesti želeno sporočilo do poslušalstva. Sicer pa to v Sloveniji že dolgo ni več nič posebnega. Moram pa reči, da sem pogrešal retorične spretnosti dr. Močnika, ki žal ni bil prisoten. Še najbližje se mu je mogoče približal stanovski kolega dr. Rizman, ko je npr. poudaril pomen politike kot orožja za doseganje ciljev...

Drugi sklop okrogle mize je bil namenjen političnim vitezom. V druščini uglednih etabliranih znanstvenikov niti niso želeli pokazati vseh svojih intelektualnih vrlin, saj niso bili na domačem terenu. Razen podpredsednice Pozitivne Slovenije Maše Kociper, ki se je s svojim političnim nastopom zavihtela med zvezde večera. A žal so učinki njenega vrhunskega nastopanja negativni za prihodnost Slovenije. Kot je v uvodu napovedala, niti ni pričakovala, da bo dobila priložnost za besedo (da naj bi to držalo, je nakazal tudi predsednik liberalne akademije dr. Darko Štrajn – ko ji je na precej prisiljeno delujoč kavalirski način podelil besedo).

V povsem nepričakovani priložnosti za besedo smo poslušali v političnem in obče človeškem smislu ganljiv nastop, s čimer je prekosila vse prisotne viteze. V vrhunskem triptihu je izkazala skrb za prihodnost... svojega otroka. Kot skrbni materi ji to nikakor ne gre zameriti, vendar politično parlamentarni oder pač ne sme biti področje za take cenene ekshibicije.

Teatralno in retorično je uspešno zakrinkala, da je le del elite, trenutno usidrane v Pozitivni Sloveniji, ki nikakor ne more prinesti pozitivnih sprememb. In ker so to dejstvo nekateri govorci jasno nakazali na javni tribuni, je ga. Maša Kociper vrnila udarec in se je lotila diskreditacije nekaterih predstavnikov izvenparlamentarnih strank z očitkom, da so bili nekoč del potopljene barke LDS. Očitno je gospa pozorno prisluhnila dr. Rizmanu in pograbila pravico do besede v smislu politike kot orožja, kar je še dodatno snelo že tako iztirjeno razpravo dokončno s tečajev iskanja izhoda iz krize.

Iz tega suličenja sta bila izvzeti le dve izvenparlamentarni stranki, ki morebiti s svojo agendo predstavljata vsak svojo plat verjetno prave dinamično razmišljujoče levice. Seveda pravo levičarstvo v parlamentu zaman pričakujemo že vse od prvih svobodnih večstrankarskih volitev. Razen, če kot levico razumemo samooklicane leve parlamentarne stranke, ki via facti prisegajo na tezo, da neoliberalni kapitalizem lahko koeksistira v socialni državi.

Seveda ne more, saj so v neoliberalizmu temeljne vrednote prosta pot kapitalu in finančnim vragolijam vseh oblik, medtem ko so v socialni državi temeljne vrednote delo, znanje in znosno življenjsko okolje. Ja, v taki državi živimo!?

Po triurnem liberalnem maratonu se je ob zaključku, v fotofinišu na prvo govorniško mesto in pod sam soj luči prebil Blaž Šteblaj. To je tisti predstavnik mladih sil, ki je izbruhnil, da: "kaj pa mi, mladi? Čisto ste pozabili na nas, kot pomembno politično opcijo". Hecno, prav ta izbruh kaže na nebogljenost in pod materino suknjo zavlečenih mladičev, ki čakajo, da se sesek sam skloni do njih in jih nepotistično zaposli in financira.

Nekoliko nespretno mu je dr. Štrajn odgovoril, da je on sam v mladih letih aktivizem izvajal na ulici. Šteblaj mu je pojasnil, da ko so nazadnje želeli vstopiti v parlament, je bil ta razbit. S tem se je v splošnem vrvenju javna tribuna do konca razpustila.

Naj povzamem bistvene sporočilne paradokse iz pričujoče javne tribune:

1. Ime liberalna akademija: že samo vabilo, kot celotna razprava, je utemeljila neoliberalizem kot škodljiv koncept. Nihče se ni drznil spotakniti v samo doktrino Liberalne akademije, ki je napadala (neo)liberalizem, čeprav se (še vedno) pretvarja, da sloni na liberalizmu in z znanstvenim aparatom povezuje nezdružljive koncepte v umotvor „levosredinska opcija“.

2. Vloga demokracije v kapitalizmu oziroma neoliberalnem kapitalizmu ali globalnem neoliberalnem fašizmu: kapitalizem ne potrebuje demokracije, demokracija predstavlja kvečjemu oviro. Vsakdanjost to več kot očitno dokazuje. Predstavniška demokracija služi kot predstava, vsa oblast je v resnici v rokah bogatuške »octopussy-power« elite.

3. Teroristična organizacija NATO: tukaj je ena od rešitev za pokritje izropane državne blagajne. Nato doktrina ne zagotavlja nikakršne obrambe naše države, ravno obratno, vključenost v Nato nas ogroža. Poleg tega članstvo pomeni trošenje neslutenih miljonov € in grozljivo drage turistične ekspedicije v Afganistan. Za neuporabno orožje potrošimo ogromno, ne samo tistih 3% BDP. Menda ja kdo ne verjame v to, da so nakupi orožja nekaj, kar lahko poteka transparentno?!?

4. Levo-desne vlade: ob aktualni fašistično-neoliberalni vladi smo v resnici ves čas imeli, v najboljšem primeru, desnosredinske vlade. Napačna ni niti trditev, da so bile to kratkomalo desno-konservativne vlade. Levosredinske ali leve vlade v vseh 21-ih letih nismo nikoli imeli. Čudim se sprenevedanju (ne samo politikov, tudi mnogih znanstvenikov), ki razpravljajo o nekih levih ali levosredinskih vladah pred letom 2004, in ki poudarjajo mračnost Rodovitnega, Janševega obdobja in je zdaj ta "princ teme" glavni krivec za vse. Kot da bi zares pričakovali, da bo z odhodom Janše spet vse lepo, kot ob zamahu s čarobno palico.

Recimo, ali je Janša kriv IZBRISA VEČ 10.000 ljudi? Lahko mu očitamo sicer, da je to toleriral in nenazadnje prekosil svoje (levičarske? lepo vas prosim) učitelje, ko se z nepopisno aroganco izogiba rešitvi problema. Nas je on spravil v NATO? Izpeljava je podobna, kot pri prejšnjem pomisleku. Pravzaprav taka izpeljava velja za sleherni očitek Janši in tako lahko ugotovimo edino to, da imamo problem drugje. Slavni Ivan (za prijatelje Janez) je lahko kot svojevrsten fenomen zgolj rezultat in nikakor ne vir problemov!

5. Somrak socialne države: čas je, da končno in resnično pljunemo resnici v oči (kot so nam sporočali Buldožerji v brezskrbnem pionirskem obdobju) in se uzremo v našo „knjigo vseh knjig“, Ustavo. V Preambuli Ustave RS je zapisano, da smo socialna država. Ob strmem dvigu BDP in splošne storilnosti v „osvobojeni“ Sloveniji strmo upadajo socialne pravice, dohodki delavcev in s tem kupna moč.

Poleg tega je v Ustavi zapisanega marsikaj, kar je zvodenelo istočasno kot so tiskarske stroje zagnali. To pomeni, da že vseh dvajset let vsi skupaj kršimo lastno Ustavo in nikakor ne samo nek "temačni" nebodigatreba. Vsi mi smo Janša, kot nam to sporočajo tudi tisti trije umetniki Janez Janša, Janez Janša in Janez Janša. In ko sem v preteklem tednu na mednarodnem posvetu, ki ga je organizirala Umanotera, videl njihov "emblem“ z opico, ki si zatiska oči, je bila asociacija na dlani.

6. Ali je dvajsetletni obrambovsko-ksenofobni fašizem v Sloveniji dosegel zgornjo kulminacijo? Ali lahko začnemo upati na obnovo skoraj povsem razrušene socialne države? Seveda. Le da se samo od sebe ne bo nič zgodilo. Čas je za konsolidacijo leve politične opcije znotraj izvenparlamentarnih DSD, TRS, SEM (slednjo so liberalni akademiki pričakovano zignorirali - morda zato, ker niso imeli urejenih klančin!?) ali v kaki četrti, denimo, novoustanovljeni stranki.

Možno je sicer tudi drugačno politično udejstvovanje, bodisi na ulici z "granitnimi kockami“ ali v "civilnih iniciativah", vendar pri tem ni mogoče pričakovati kakih učinkov, v dvajsetih letih za večino prebivalstva pač ni bilo pričakovanih rezultatov.

Kaj imamo torej v parlamentu? Večina izvoljenih predstavnikov ljudstva postavlja lastne koristi daleč na prvo mesto. Da dosežejo njihove lastne potrebe prvo mesto, so se na prvem mestu sposobni odreči vsakršne nedolžnosti. Celo javno se je večkrat kakim politikom zareklo in so razkrili svoj resnični motiv. Denimo tudi kot tisti: "v politiko sem vstopil-a, ker mi ni vseeno za prihodnost mojega trenutno nezaposlenega otroka".

Da ne govorimo o traparijah akademskih lopovov, ki v zameno za razkritje ponarejenih spričeval ali kakih drugih akademskih tekstov prejmejo najvišji parlamentarni status neodvisnih poslancev. Da niti ne omenjam vseh ostalih nebuloz, od tega, da nam politiki s čolnom masla na glavi bluzijo, kako smo vsi v istem čolnu. Ali pa tista o prenizki ceni solate, kot o dokazu nesposobnosti nekdanjega kandidata za premierja. Kakšna solata!? Seveda ne pravijo zastonj, da ima ljudstvo take politike, kakršni so oni sami - to je: kakršne si zaslužijo.

Robert Ivanc
rad-nik (beri: prostovoljni delavec)

 

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali že razumete, da je KORONA PLAN-DEMIJA začetek ODKRITE vojne SATANISTOV zoper celotno človeštvo?
 
Trenutno je na strani
Prisotni 62 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

OSVOBODILNI PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 29-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

O dobrodelnosti na slovenskem

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 200 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili

Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?