Opis logotipa OPS

 

Namen CGP podobe:
Preko celostne grafične podobe podaljšamo organizaciji njen drugi JAZ - projekcijo njenega značaja, odlik, identitete, imidža. Z njo sem želela predstaviti gradnjo novega mostu, ki bi simboliziral sistem med org. in javnostjo, s svojimi komunikacijskimi sredstvi v strateško načrtovanem sožitju, ravnotežja življenjskega ritma.

Referenčni trikotnik:

IDENTITETA:
manifestacija vsega, kar org. je, za čemer stoji in kamor gre.
Pomeni pot vseh poti, ki jih izbere org., da bi opravljala svoje poslanstvo in se identificirala pri vseh svojih javnostih (ohranja notranjo kulturo in jo vzpostavlja preko: materialnih dokazov: razpoznavnost poslovnih prostorov, oblačila, in nematerialnih: vedenjske in motivacijske značilnosti sodelujočih pri org.,...)

IMIDŽ:
Ideja o imidžu se je prvič pojavila v 50 letih, ko je David O Gilvygovoril o tem, da potrošniki ne kupujejo izdelke, ampak blagovne znamke. Takrat se je ideja o blagovnih znamkah kmalu prenesla na podjetja. Imidž je pojem, ki obsega vse, kar se o neki org. misli, občuti, asociacij - kar pomeni, da je imidž dinamičen pojem, ki se vzdržuje in spreminja. Zato je tu pomembna podpora odnosov z javnostmi, oglaševanja, ki ga org. izvaja, sproža dražljaje, ki oblikujejo in utrjujejo ali spreminjajo imidž org. pri predstavnikih različnih dejavnosti.

Manj, ko je informacij o org. in elementih njene realne identitete, več je možnosti, da bo imidž razvrednoten in predstava realnosti izmaličena. Zato gospodarske družbe komunicirajo, oglašujejo, informirajo: usklajujejo imidž o sebi s svojo realno identiteto. Kompleksna zadeva, tako kot je njena realna identiteta.

SIMBOLNI IDENTITETNI SISTEM:
Govori o njej (CGP), ne da bi jo slišali, otipali ali okusili ali kako drugače zaznali njeno realnost. Vsebuje izključno vidne dražljaje, kar pomeni da tu nastopijo znaki, barve in ostale likovne strukture, ki predstavljajo zrcalo realni identiteti org. Poleg likovnih izraznih simbolov, se CGP pridruži tudi glasba, morda vonjave in vedenje ljudi. V simbolni identiteti mora biti vkodirana realna identiteta org.skupaj z njeno vizijo in cilji.

S celostno grafično podobo sem poskušala zajeti projekcijo v prihodnost, idelizirati sliko identitete, odraz vizije vodstva, filozofijo, politiko,...

CGP je strateško najmočnejše orodje pri vzpostavljanju ekvivalentne menjave s potrošniki izdelkov, storitev, idej, ki jih ustvarja organizacija.

Snovanje in udejanjanje CGP v prakso je najbolj prefinjen posel, kar jih pozna komunikologija.

Simbol - piktogram človek
Spreminja se tako okolje in njegove zahteve, kot tudi organizacija, ki skuša v takem okolju uspešno krmariti. Kompas - v tem primeru izpostavljen simbol ČLOVEK je samo še korak do spoznanja, da je organizaciji jasna njena prihodnja strategija in s tem smer in vrsta taktičnih odločitev. Skozi oblikovanje simbola sem poskušala portretirati percepcijo gibanja kot samega sebe, ki jo vodi, konec koncev je dobro komuniciranje že del zmage. Vsaka organizacija, ki želi komunicirati z različnimi dejavnostmi, mora imeti jasno izraženo lastno identiteto - svojo osebnost.


Lahko bi simbol - človeka - poskušali primerjati s svastiko, ki je bila na začetku značilna za kovance, ki so jih našli na Kreti. Simbol je pomenil "vsi za enega", in hkrati predstavljal rodnost in moč. Kasneje jo je uporabil Hitler za svojo CGP,... ...negativen priokus. Skratka, želim poudariti vodilo nastajanja simbola: Za dosego cilja sta morda potrebna dva ali več predlogov za uresničitev in dosego boljšega rezultata.

Simbol je nastajal iz 3 danih črk: O, P, S, ...in v zdužitvi teh črk je nastal človek. Celota je ločena na dva dela, zaradi filozfije Gibanja, ki temelji na odobravanju različnih pogledov ter na podlagi tega poiskati najbolj učinkovito, dolgoročno in takrat najbolj primerno odločitev. Poleg tega se mi zdi posrečena različica, za katero si upam trditi, da bo zaživela, kljub poplavljenosti vseh mogočih znakov.

Zaznavanje prostora: Lik je v sebi organiziran dražljaj, ki se loči od likovnega ozadja in stopa predenj. Lik - človek prednjači v hierarhiji zaznavanja in vzbuja asociacije na urejenost, red, s svojimi ovalnimi zaključki simbola pa na pogum in igrivost, dobrodušnost, občutek varnosti. Rob, ki nastaja med likom in ozadjem, mu poda možnost, da se napolni z barvo, ki zopet doda neko vrednost - vzbuja čustva. Simbol - človek je prepoznaven lik in bo tako tudi hitreje zaznan in prepoznan.
Inspiracija obdobje Renesansa: krog ideal geometrije - vecni krog zivljenjskega ritma: rojstvo, zivljenje, smrt, rojstvo,... neskoncno,....alfa in omega,....

Zaznavanje gibanja:
Zaznavanje gibanja ustvarjajo zaobljeni robovi lika, ki prikliče različne asociacije na: na pogum in igrivost, dobrodušnost, obcutek varnosti...

Oblikovalska zasnova:
- simbol
- logotip
- tipografija
- barv s pojavnostmi
Izostrujejo lik iz ozadja, mu podajo večjo vrednost in ga okrepijo z vidnimi dražljaji. Pripomorejo k večji prepoznavnosti, razlikovalnosti, berljivosti,...

Barva je lastnost svetobe, je del duhovnega, mentalnega in ne fizičnega sveta....
...ko elektromagnetni valovi zadanejo ob mrežnico očesa, človekovi možgani pa dražljaj prevedejo v doživetje barv.....in to doživetje prevedjo v nastajanje čustev, ki jih vsak posameznik začuti: sprejme ali odvrne.

Rdeča: barva ognja in krvi - sprošča adrenalin, sreča, agresivnost, impulzivnost, optimizem, dinamizem, mobilnost, rast - nanaša se na ljudi, ki živijo intenzivno življenje. Osnovna čakra.

Oranžna: najbolj žareča med barvami, simbolizira ravnotežje med duhom in libidom. Ko se ravnotežje poruši je to lahko barva zmernosti in ljubezni ali razuzdanosti.
komunikacija, ženitev - sklenitev zveze, ambicija, vedrost, radodarnost, sprejemljivost, bogastvo. razmnoževanje.

Rumena:
Je intenzivna, najtoplejša. Barva večnosti, povezana s skrivnostnostjo obnove.
Veselost, razsvetljenost, sončnost, akcija, intelegenca, mladost,...Sedež Jaza.

Zelena:
je barva rastlinskega kraljestva. Pomirja, krepi, osvežuje in je človeška. Je barva večne mladosti. Barva brez veselja, žalosti in strasti. Ljubezen.
Upanje, stabilnost, varnost.

Modra:
Je najglobja, najčistejša, najhladnejša med barvami. Predmetom ali stvarem olajša oblike, jih odpira in razdira. Zavedna misel se v modri prepusti nezavedni. Modro je neustrašno, brezbrižno z željo po čistosti.
Poduhovljenost, pravica, arcionalnost, mir, zadovoljstvo, higiena,... Inspiracija.

Vijolična:
kraljevskost, lojanlnost, moč, resnica, religija, skrivnostnost,...ustvarjalnost, sedež duše.

Tipografija:
Vsak tip črkopisa ima določeno referenčnost, pripadnost sporočilu. Pomenska struktura črkopisa v logotipu in formalnih podatkih in uporabnih komunikacijskih sredstvih je v harmoniji z simbolom in ozadjem. Pozitiven naboj sporočila v izbrani tipografiji se ravno tako kot pri ovalnih oblikah navezuje na pogum, igrivost, dobrodušnost, obcutek varnosti,...Kljub repezentančnosti, ki jo skriva v sebi, nastopa kot preprosta pisava, ki si dopušča svobodo.
Predlagan izbor: Century Gothic

Predlog za oblikovanje tipičnih komunkacijskih sredstev:
- dopisni papir
- pečat ali žig
- vizitke
- zastave
- mape
- delovne obleke

Označevanje v interierju:
- označevalni sistem

Označevanje v eksterierju:
- označevalni sistem
- napisi na vozilih

Saša Strnad, avtorica CGP

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali že razumete, da je KORONA PLAN-DEMIJA začetek ODKRITE vojne SATANISTOV zoper celotno človeštvo?
 
Trenutno je na strani
Prisotni 115 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

OSVOBODILNI PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 29-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

O dobrodelnosti na slovenskem

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 200 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili

Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?