Dejavnosti Osveščeno gospodarjenje Peko Slovenija kooperativa bo v skladu z letnim načrtom izplačala 1/3 dodane vrednosti zaposlenim, kar bo pomenilo cca 49.000 eur brutto na zaposlenega - IMAMO SVETOVNI INOVATIVNI MODEL, KI UKINJA KAPITALIZEM IN IZKORIŠČANJE!

Peko Slovenija kooperativa bo v skladu z letnim načrtom izplačala 1/3 dodane vrednosti zaposlenim, kar bo pomenilo cca 49.000 eur brutto na zaposlenega - IMAMO SVETOVNI INOVATIVNI MODEL, KI UKINJA KAPITALIZEM IN IZKORIŠČANJE!

PETICIJA ZA PEKO SLOVENIJA KOOPERATIVA

Podpišite peticijo, da boste o vsem pravočasno obveščeni

Spoštovani!

Naredili smo še en korak k ponovnem zagonu proizvodnje na pogorišču Peka d.d., ki je januarja letos padel na kolena - v stečaj. Namreč, tako kot smo zapisali v Akcijski načrt za nov zagon Peka, smo 9. marca javno predstavili nov poslovni načrt in NOV poslovni model, ki predstavlja zgodovinsko prelomnico, saj je ta poslovni model nekaj, kar bo pognalo kri po žilah vsem velekapitalistom in tudi tistim manjšim, ki kopičijo materialno, ob tem pa delavcem dajejo tudi pest riža za delovnik, ki je ponekod tudi daljši od 12 ur.

Poslovni model zadruge na poseben način, kar se tiče delitve ustvarjenega, je edinstven tudi v pogledu konkurenčnosti, saj bo vsak, ki bo kupoval izdelke pri Peko Slovenija Kooperativa, postajal vse večji zadružnik, torej solastnik podjetja. Kdo torej ne bo kupoval vrhunske obutve v različnih cenovih razredih, ko bo z nakupom najdražjega cenovnega razreda dodal k svojemu deležu še večjo vsoto?! To je naša največja konkurenčna prednost in hkrati tudi siljenje konkurence, da bo storila enako, ker sicer bo izgubila vse svoje kupce.

To bo pomenilo hitro rast, za zadružnike Peka Slovenija Kooperativa pa smeh na obrazu, ko bomo delili ustvarjeno dodano vrednost, ki bo razdeljena po tretjinah. Ena tretjina za zadružnike, ena tretjina za naložbe, razvoj in nove tehnologije podjetja in ena tretjina za tiste, ki največ prispevajo, to so zaposleni.

Javnost in morebitne bodoče zaposlene obveščamo, da smo zmagali na razpisu za najem proizvodnih prostorov, strojev in opreme, saj smo od vseh ponudikov ponudili največ. Toliko kolikor si lahko privoščimo v štartu v skladu s poslovnim načrtom. S stečajno upraviteljico pa smo se dogovorili tudi za postopno izvzemanje in prodajo gotovih izdelkov, torej obutve, da bi se nehala delati škoda, ker se zdaj povsem kurantna obutev prodaja po 70% znižanih cenah, kar je popolno razvrednotenje vsega vloženega dela zaposlenih in tudi vgrajenih materialov. V ponudbi smo predlagali, da bi nam Peko d.d. v stečaju prodal postopoma čevlje po tovarniških cenah, mi pa bi oblikovali nove cene obutve glede na oblikovanje skupin obutve, katero bi po načrtu začeli prodajati takoj preko naših zadružnikov.

Ravno tako je z repromaterialom, ki je ostal v skladiščih. Glede na plan proivzodnje bomo, če se bo tako zgodilo, sukcesivno izvzemali repromaterial, ki bi ga plačevali sproti po cenah med likvidacijsko in tržno ceno s predlogom 60 dni odloga plačila. Tako bi ščasoma glede na naše načrte porabili vse koristne materiale iz zalog Peko d.d. v stečaju, da bi ne nastajala še večja škoda. Gospa Tadeja Tamše se je s tako idejo stinjala.To je bilo dogovorjeno na sestanku 9. marca 2016 ob 8.30 v pisarni gospe Tamše v Celju.

Ta dan smo, kot že rečeno, in po Akcijskem načrtu izvedli javno razgrnitev poslovnega načrta in inovativnega poslovnega modela socialnega zadružnega podjetja Peko Slovenija Kooperativa. Na veliko presenečenje nas glavnih akterjev te pobude so se tega veličastnega dogodka udeležile pičle tri osebe iz nekdanje sestave delavcev, zaposlenih v Peko d.d. v stečaju. Najbolj žalosti dejstvo, da smo na prvi akcijski konferenci z lepim številom v konsenzu sklenili z dvigom rok, da gremo skupaj naprej in izdelamo v naslednjem koraku nov poslovni načrt, kar je bilo potem zelo zahtevno delo. Srečanja se niso udeležili v večini niti tisti, ki so pri izdelavi poslovnega načrta sodelovali, kar je nepojmljivo tudi iz vidika, da so očitno ves čas imeli fige v žepu. To pa je predvsem žalostno in človek se res vpraša, kam je padla morala v tej državi.

Hladen tuš na 2. konferenci je bil res hladen. Nekateri smo delali in pripravljali vse potrebno do štirih zjutraj, takoj zatem odbrzeli v Celje vpogledati ponudbe še drugih ponudnikov, ker se odpiranje ponudb ni zgodilo pred očmi tistih, ki smo ponudbe oddali. Zato smo se hoteli na lastne oči prepričati, kako je s tem, in sreča je bila na naši strani, zmagali smo. Pogovor z gospo Tamše, kot stečajno o nadaljnjih korakih pa je bil tudi konstruktiven tudi v smislu začasne odobritve za uporabo blagovne znamke Peko, ko nam je obljubila, da bo v tem smislu podala predlog sodišču. Iz Celja smo se dobre volje podali na Gorenjsko z mislijo, da potencialnim zaposlenim v Peko Slovenija Kooperativa vse te vesti sporočimo, njih pa ni bilo, razen treh, ki so se opogumili priti.

Na fotografijah zgoraj, ki izhajajo s prve Akcijske konference, so bili vsi za to, da gremo skupaj naprej, kar so potrdili z dvigom rok, na vprašanje, ali je kdo proti, pa takih ni bilo. V videu pa so neposredni dokazi, kaj smo se dogovorili in kaj so dejali še nekateri drugi, naprimer župan Tržiča g. Borut Sajovic, podžupan Dušan Bodlaj, ki ju poslovni načrt in svetovni inovacijski model ni več zanimal in se druge konference pred nekaj dnevi nista udeležila. Zagotovo menita prva moža občinske uprave, da so boljše kakšne druge poti kot ta, ki smo jo ubrali v Gibanju Osveščenih Prebivalcev Slovenije in je narejena s srcem s pomočjo vseh, ki so se prostovoljno odzvali in so sodelovali ter sodeujejo pri aktivnostih gradnje na novo kar so drugi podrli.

Zanimivo bo videti te ljudi, ko bodo dojeli, kaj je naša civilna iniciativa prinesla v Tržič. Ko gre za svetovno inovacijo, kar se tiče modela, ki ukinja individualni sebični kapitalizem, po katerem vzorcih nosilci poslovne ideje ali lastniki - investitorji kujejo dobičke, najkrajšo pa ponavadi vlečejo zaposleni, ki jih predvsem v Sloveniji plačujejo minimalno, kar je po zakonu obvezno. Zaposleni imajo zdaj priložnost, da se osvobodijo suženjstva, a glej ga zlomka, prav smešno je, da jih ta možnost v večini ne zanima. Raje bi videli, da je še naprej vse po starem, da nekdo pride s torbo zagonskega denarja in se vse vrne v stare tirnice, le da to zdaj ne bo več staro socialistično podjetje, ampak bo zasebno in pri zasebnih lastnikih se ve, kako se dela. Tudi z bičem in na normo. Če je sreča pa celo plačo dobijo.

Če nismo osveščeni, po grobem izkoriščevalskem kapitalizmu z bičem in na normo. Si namesto sproščenega vzdušja, dobrih medčlovških odnosov, stalnega napredovanja, sodelovanja vseh po sistemu "vsi za enega, eden za vse" in delitve ustvarjenih sadov na za nov model značilnem principu, tretjin, ljudi bolj želijo minimalca in životarjenja kot so ga živeli do sedaj?!? Zelo mogoče je, da se zapornikom odprejo kletke, pa si ne upajo ven, ker se bojijo svobode, saj si ne predstavljajo, kako je živeti in delati v svobodi, v kateri bi po zaključenem uspešno uresničenem planu, ob redni plači, dobili vsak na svoj račun cca 49 tisoč evrov. Verjamemo, da ob tej mizeriji nekdanji zaposleni v Peko d.d., ki je v stečaju, ne verjamejo, da se lahko končno vse obrne tudi v njihovo prid. Sreča je, da je poslovni načrt tako logičen, da bo kmalu jasno, kakšno priložnost zamujajo, če se ne bodo podvizali.

Zavoljo dejstva, da smo imeli na obeh konferencah agenturo dveh žensk v podobi t.i. novinark, smo zaradi tega, da ne bi nihče delal posla na žuljih nas prostovoljcev, pri Uradu za intelektualno lastnino, vse, kar je v zvezi z našim delom nastalo, vse ideje, ki so bile na obeh konferencah izrečene, zaščitili kot našo intelektualno lastnino. Namreč, ker živimo v zelo čudni državi, je povsem jasno, da so nekateri pripravljeni zaradi svojih osebnih sebičnih interesov ukrasti vse, kar je možno, in si tako ustvariti svoj blagor brez najmanjšega truda. Ne bo šlo, tovorišija. Iz medijev, ki jih sicer naše delo sploh ne zanima (ker vse, kar so do sedaj storili, je bila manipulacija in diskreditacija) smo slišali, da naj bi se združila Peko in Alpina, poslušajte zgornji video, pa boste slišali, kaj smo o tej možnosti dejali že na prvi Akcijski konferenci.

KLIKNITE NA ZGORNJO ALI SPODNJO FOTOGRAFIJO IN POČAKAJTE, DA SE VAM ODPRE PPS PREDSTAVITEV POSLOVNEGA NAČRTA IN POSLOVNEGA MODELA PEKO SLOVENIJA KOOPERATIVA.

Seveda nismo tega zaščitili za to, da bi ne šlo v življenje, vsakdo bo lahko prišel, iz Slovenije ali iz tujine in prosil za licenco. Morda jo bomo komu tudi podarili, a vsak bo moral jamčiti, da bo izpeljal po tem modelu in poslovnem načrtu svojo poslovno idejo v vseh bistvenih elementih, saj bo to zagotovilo, da ne bo nihče delujoč v bodočih kooperativah oškodovan, marveč bodo vsi zadovoljni.

Tukaj imate možnost poslušati in si ogledati videoposnetek predstavitve poslovnega načrta in inovativnega poslovnega modela Peko Slovenija Kooperativa. Z vedenjem, da so vse pravice pridržane, kar se tiče vseh idej in predlogov podanih na 2. Akcijski konferenci, ki jih je zabeležila video kamera.

Tole v nadaljevanju pa je prispevek t.i. novinarke, zaposlene na Slovenski tiskovni agenciji (STA), gospe Tinkare Zupan, ki je še eden v nizu diskreditacijskih. Že fotografija pove vse, saj je narejena iz natančno določenega zornega kota in skuša javnosti povedati "Troha je ostal brez podpore delavcev", kar podkrepi še s tem stavkom: "Prostovoljci in gibanje OPS so se držali terminskega plana in za podjetje izdelali tudi celovit poslovni načrt in vizijo, vendar se današnje konference nekdanji delavci Peka niso udeležili, kar bi bil lahko tudi izraz nezaupanja v zastavljeno idejo."

Da bi zasejala še več dvomov, se osredotoči na pisanje o morebitnih tveganjih, ki so bila na konferenci sicer izpostavljena, a bilo je tudi povedano, da glede na jasen načrt ne bi smelo biti težav, če vsi verjamemo in naredimo, kar je treba. Naštevanje in poudarjanje tveganj kot je morebitna nepridobitev dovolj zagonskih sredstev in takoj za tem še tveganje, da v uporabo ne bi dobili možnosti uporabe blagovne znamke, ni dobronamerno početje. Če bi gospa povprašala, kolikšna je zaloga čevljev in koliko bi dobili iz tega naslova novih sredstev za izdelavo novih kolekcij, bi ne mogla pisati tako tendenciozno o tveganjih. V nadaljevanju si lahko manipulativni zapis preberete v celoti. Zanimivo pa je, da nas niti iz ene medijske hiše niso kontaktirali, da bi nas vprašali kaj, kar bi pripomoglo k promociji našega plemenitega prostovoljnega dela. To pove tako rekoč vse, kaj se dogaja s slovenskim novinarstvom, ki je tudi po letu 1990 ostalo na uzdah oligarhov, ki vladajo Sloveniji iz ozadja. Slovensko novinarstvo se utaplja v kloaki.

Foto: STA

Na konferenci nas je bilo prisotnih 10, iz fotografije izpade, da smo bili trije.

"Peko Slovenija Kooperativa še korak bližje ponovni oživitvi Peka

Tržič, 9. marca - Gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije je skupaj s prostovoljci pripravilo poslovni načrt za socialno podjetje Peko Slovenija Kooperativa, ki želi maja oživiti Peko. Kot kaže, bo podjetje lahko najelo proizvodne prostore v Tržiču, odkupiti pa želi tudi zaloge Peka, s katerimi bi lahko prišlo do zagonskega kapitala v obliki zadružništva.

Kot je na nocojšnji drugi akcijski konferenci za zagon novega podjetja povedal predsednik gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS) Ladislav Troha, so se danes sestali s stečajno upraviteljico, ki je ugotovila, da je njihova ponudba za najem proizvodnih prostorov najvišja, zato naj bi v kratkem sledil podpis najemne pogodbe.

Za najem 600 kvadratnih metrov površin in strojev je gibanje OPS ponudilo 2800 evrov na mesec. "Pri ponujeni najemnini smo izhajali iz naše realnosti, koliko lahko damo," je pojasnil Troha. Za proizvodne prostore v Tržiču naj bi bili sicer podani še dve ponudbi, vendar nižji.

Ena se nanaša na 100 kvadratnih metrov površin, druga pa na celoto. Nekdanji dolgoletni direktor Peka Janez Bedina oziroma njegov sin, ki se prav tako trudi s ponovnim zagonom Peka, naj bi za celotno poslovno stavbo z vso opremo ponudil 1505 evrov mesečne najemnine.

Troha je povedal, da je pred časom že govoril z Bedino, ki išče vlagatelje, da bi pomagali pri uresničitvi njegovega poslovnega načrta. Ob tem so pogovori šli v smeri, da se Bedina, če s svojim načrtom ne bi uspel, pridružil iniciativi OPS, saj vse druži ista želja po ponovni oživitvi Peka.

Gibanje OPS se je ob tem lotilo postavljanja inovativnega modela socialnega podjetja, ki bi z veliko odgovornostjo delovalo na področju čevljarske, oblačilne in modno galanterijske industrije z uporabo najboljših možnih, pretežno naravnih materialov.

Prostovoljci in gibanje OPS so se držali terminskega plana in za podjetje izdelali tudi celovit poslovni načrt in vizijo, vendar se današnje konference nekdanji delavci Peka niso udeležili, kar bi bil lahko tudi izraz nezaupanja v zastavljeno idejo.

"Do sedaj smo vse, kar smo obljubili v zvezi z zagonom Peka, tudi naredili. Sedaj pa je iniciativa predvsem na strani zaposlenih, ki so izgubili delo v Peku, da še enkrat preučijo to, kar mi predlagamo. Če bo na njihovi strani volja, bomo seveda nadaljevali, sicer pa je na tej točki našega sodelovanja konec," je izpostavil Troha.

Kot je pojasnil, so začrtali jasen, uresničljiv plan. Ob najemu Pekovih prostorov želijo kupiti materiale in zaloge obutve Peka v stečaju. Sedaj intenzivno iščejo tudi trgovine in butike, ki bi bili pripravljeni razširiti svoj asortiman s Pekovo obutvijo. Tako bi prišli do okoli 50 prodajnih mest v Sloveniji.

Kooperativa bi iz stečajne mase odkupovala zaloge po tovarniški ceni in jih prodajala po novi ceni. Vsak kupec bi pomagal k novemu zagonu Peka, hkrati pa avtomatsko postal zadružnik Kooperative, pri čemer so vsi dokumenti za takojšnjo registracijo zadruge že pridobljeni.

Skušali bi najti tudi zadružnike, ki bi lahko prispevali več sredstev, saj bi za zagon proizvodnje potrebovali okoli tri milijone evrov. Do sredstev bodo skušali priti še prek različnih razpisov in prek kickstarterja, na katerega bodo pripravili novo kolekcijo čevljev.

Naslednji korak je izvesti tudi javne razpise za delovna mesta. V začetku bi kooperativa zaposlila 25 ljudi, od tega 20 v proizvodnji, ki bi dnevno izdelali 150 parov čevljev. Proizvodnjo bi zagnali 3. maja. "Zaenkrat vse kaže na to, da se bomo tega načrta lahko držali," je dejal Troha, a dodal, da se zaveda tudi nekaterih tveganj.

Poleg tveganja, da ne bi uspeli pridobiti dovolj zagonskih sredstev, je tveganje tudi morebitni neuspeh pri pridobivanju blagovne znamke Peko. Vprašanje je, če bo sodišče dovolilo, da jim blagovno znamko da v posodo do tedaj, ko bo možen njen odkup. Rešitev bi bila sicer uporaba nekoliko drugačnega znaka in napisa."

Hvala, gospa Zupan, vaše delo bo za vedno zapisano v zgodovino in poduk novinarjem, kako se ne sme delati, če hočemo dobro skupnosti. Vaši gospodarji pa vam zagotovo ploskajo. Za ceno ene zanikrne plače se prodajate in obračate hrbet narodu? Ob tem pa najbrž ne razumete, da se dobro vedno poplača z dobrim, slabo pa še z več slabega. Ne čudite se, ko bo izstavljen račun z obrestmi, saj kdor se s tako pomembnimi stvarmi za narod igra in skuša škoditi, se mu ne piše nič dobrega. Sicer je pa vsak človek svoje sreče kovač.

Tako pa je svoje sposobnosti manipulacije po prvi Akcijski konferenci predstavili t.i. novinarka POP TV

Kratkoročni načrt za naprej je za Peko Slovenija Kooperativa jasen, vsi ostali plani so narejeni v Poslovnem načrtu, ki si ga lahko odprete s klikom na zgornja dokumenta.

Od tega trenutka zbiramo informativne ponudbe za zaposlitev:

19 proizvodnih delavk in delavcev v šivalnici in v montaži obutve. Prednost imajo nekdanji zaposleni v Peku d.d. in tisti, ki imajo narejeno šuštarsko šolo.

1 vodja proizvodnje, ki naj bi bil inženir strojništva s sposobnostmi organizatorja in motivatorja  vseh v proizvodnem procesu. Prednost imajo nekdanji zaposleni v Peko d.d.

1 delavec ali delavka v razvoju. Iščemo inženirje usnjarsko predelovalne smeri z izkušnjami pri  razvoju obutve, prednost imajo nekdanji zaposleni v Peko d.d.

2 visoko motivirana sodelavca na področju prodaje in marketinga, ki ju žene sposobnost doseganja postavljenih ciljev in postavljanje vedno novih, še višjih. Znanje vsaj dveh tujih jezikov je pogoj, prednost pa znanje še srbohrvaščine.

1 poslovni sekretar, sekretarka, ki bo začasno hkrati tudi fakturist/ka. Iščemo osebo, ki se zna obrniti in ima sposobnost hitrih reakcij v zahtevnih situacijah, bo opora pri organizaciji menedžerki/menedžerju ter obvlada vsaj dva tuja jezika.

1 menedžer/menedžerka, organizator, motivator. Osrednji motor podjetja Peko Slovenija Kooperativa, ki ga/jo ženejo spodbujati vse k doseganju postavljenih ciljev. Človek, ki bo sposoben ponotranjiti zastavljen program in nenehno iskati in uvajati nove progame za izboljšave poslovanja družbe Peko Slovenija Kooperativa. Človek, ki bo sposoben svoje delo organizirati v večini za uspeh podjetja, z znanjem tujih jezikov in zmožnostjo sodelovanja z vsemi deležniki znotraj in zunaj podjetja. Gospo ali gospoda, ki bo potoval/a in iskal/a priložnosti na novih trgih in bo znal/a reševati določene probleme, ki bodo izzivi za še boljše delo, premagovati prepreke, jih obračati v svoj prid, da bomo hitreje prišli do uspeha in do zastavljenih ciljev. Načrtovati prihodnost in v polni meri sprejemati odgovornost za uspehe in morebitne napake pri delu. Iščemo pozitivne izobražene kadre, ki imajo v svoji izobrazbi vgrajene vrednote in zdravo kmečko pamet in ki so pripravljeni delovati v skladu z vrednotami socialnega podjetja Peko Slovenija Kooperativa, kar velja tudi za vse ostale potencialne sodelavce. Menedžerja ali menedžerko, ki bo v vseh pogledih vzgled vsem v podjetju ter širše v smislu delavnosti, sposobnosti, proaktivnosti in poštenosti.

Vse sodelavke in sodelavce bomo zaposlili najprej za določen čas 3 mesece, kar bo tudi preizkusna doba z zajamčeno plačo in dodatki, ki izhajajo po zakonu. Po treh mesecih bomo postavili formacije in ovrednotili zahtevnost vseh delovnih mest, za kar bomo določili fiksni del plače za vsakogar v razponu od minimalne +10% do povprečne plače v RS. Variabilni del navzgor ne bo imel omejitve in bo določljiv pri vsakem posamezniku glede na uspeh in zavzemanje za doseganje odličnih rezultatov.

Prijave na razpisana delovna mesta sprejemamo po navadni pošti na Gibanje OPS, Stara Vrhnika 116, 1360 Vrhnika, na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do vključno 25. marca 2016. Kakor bodo vloge za zaposlitev prihajale, boste po prejemu v nekaj dneh povabljeni na osebni informativni pogovor. Lahko pa vse vaše podatke vnesete v obrazec na povezavi TUKAJ. V rubriki "zakaj pristopam" vpišite, da vas zanima zaposlitev v Peko Slovenija Kooperativa.

In še za spodbudo, ob redni plači, ki bo plod uspešnega sprotnega poslovanja socialnega podjetja Peko Slovenija Kooperativa, boste vsi zaposleni ob doseganju zastavljenih ciljev doseganja dodane vrednosti - dobička udeleženi pri delitvi ene tretjine ustvarjenega.

VABIMO VSE, KI ŽELITE SODELOVATI, DA PRISTOPITE V ZADRUŽNIŠTVO PEKO SLOVENIJA KOOPERATIVA Z LAHKO POVSEM MINIMALNIM FINANČNIM VLOŽKOM OD 20 EUR NAPREJ.

Prehodni račun za to odločitev je TRR Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije, odprt pri Deželni banki na Vrhniki:

(BIC): SI56 1914 6501 1737 734          SWIFT: SZKBSIXX   namen nakazila: vstop v zadrugo Peko Slovenija Kooperativa

Ta račun je namenjen zgolj do trenuka, ko bo ustanovljena Zadruga Peko Slovenija Kooperativa in bodo vaša sredstva prenešena na uradni račun zadruge.

Kdor hitro da, dvakrat da, VSAK SAM JE MOČAN, SKUPAJ SMO PA NEPREMAGLJIVI!

Vnaprej hvala za sodelovanje!


Ekipa OPS

 

  

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali ste za to, da se ukine prisilno plačevanje RTV dajatve, ker RTV SLO dokazano ne deluje v skladu z zakoni in USTAVO RS
 
Trenutno je na strani
Prisotni 69 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Podpišite, če želite živeti v najkrajšem možnem času najkasneje pa v 10-ih letih v taki državi Sloveniji!
****************************
****************************

Sprenevedanje oblastnika in novinarke, odlika takih ljudi je, da kar jim ne ustreza preprosto ignorirajo

Kazenska prijava zoper osumljenega g. Mira Cerarja

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 25-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Začnite RAZMIŠLJATI in DELOVATI!

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Po petnajstih letih aktivnega delovanja se Gibanje OPS prvič predstavi na RTV SLO


Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Zaseben pogovor z gospodom tovarišem Borisom Štefanecom, kdo je v resnici, si boste iz te korespondence vtis ustvarili sami

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

NEZASLIŠANO: Eden od elementov podtalnega genocida nad slovenskim narodom je tudi dvojno obdavčevanje slovenskih delovnih migrantov v Avstrijo!

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

BRUTALNA TIRANIJA NAD DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT BI BILI KRIMINALCI

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Voz je boljševikom ušel po bregu!

Karakterne lastnosti BOLJŠEVIKOV

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Ustavimo mučenje gospe Milene Tanko!

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

IZJAVA ZA JAVNOST

1. dan gladovne stavke+DNEVNIK nadaljevanja

Ladislav Troha o svojem "incidentu" na RTV SLO, stavkovnih zahtevah in pričakovanih novih poizkusih diskreditacij režimskih medijskih trobil in udbovskih plačancev

Kratka kronologija

ZAHTEVAMO ODGOVORNOST OD LETA 1990 DO DANES - GLADOVNA STAVKA DO UVELJAVITVE ZAHTEV LADISLAVA TROHE

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

ZBOR SLOVENSKEGA NARODA ZA OSVOBODITEV RTV SLO

Združimo vse zdrave sile v Sloveniji in naše ljudi iz tujine v KOALICIJI KARANTANIJA

Bo Slovenija vstala od mrtvih?

slovenija na kriu1.bmp - 1.60 Mb

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

PETICIJA - REKLAMACIJA ZA ZAVRNITEV PLAČEVANJA VSILJENEGA RTV PRISPEVKA

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

Kaj storiti, da pridemo Slovenci iz te blodnje v temi, razlaga prvega in drugega koraka za uresničitev VIZIJE za Slovenijo do leta 2024

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Bo Ivan Janez Janša odšel v zapor?

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

Drugačne in boljše Slovenije ne moremo graditi brez vas

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

OPS srečanje v Mariboru

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

OBRAČAMO SE NA VAS, KER VEMO, DA BOSTE RAZUMELI IN BOSTE POMAGALI, ZAUPAMO VAM IN VAS SPOŠTUJEMO

Bili smo na srečanju OPS z odločnimi Ljudmi v Luciji pri Portorožu

O dobrodelnosti na slovenskem

DELAMO ZA SLOVENIJO, NAŠO ŠIRŠO DRUŽINO, KATERE ČLANI IN ČLANICE STE TUDI VI!

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

RESNICA NAS BO OSVOBODILA! PREDLOG DELOVANJA ODLOČNIH LJUDI ZA VNOVIČNO ZDRUŽITEV SLOVENSKEGA NARODA!

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Osvoboditev, Očiščenje, Preporod Slovenije!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

Ali ti veliki Čas je prešinil srce in razum, ali stoletni tvoj strah je izginil, prevzel te pogum?

Srečanje za dogovor KAJ STORITI

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

ZAKAJ MORA UPOKOJENI ŠVICARSKI PODJETNIK DR. ČANŽEK PRI SVOJIH 85 LETIH DEŽURATI NA INTERNETU IN BLATITI VSAKOGAR, KI JE TRN V PETI UDBO-KOMUNISTIČNI NOMENKLATURI?

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

OBVESTILO IN OPRAVIČILO!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 100 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

KOALICIJA KARANTANIJA OPERIRA Z LAŽNIMI PODATKI PRAVIJO NEKATERI, KI SE BOJIJO, DA BI SLOVENSKI NAROD SPREGLEDAL IN ZMAGAL!

LADISLAV TROHA POJASNI KAKO SE JE UGRABIL SAM

PRIHAJA ČAS ZA TRDNO, NEOMAJNO IN ODLOČNO ALTERNATIVO VSEM OBSTOJEČIM LEVO DESNO ANGAŽIRANIM STRANKAM, KI SO V 22 LETIH DELOVANJA SPRAVILE SLOVENIJO IN SLOVENSKI NAROD V GROZLJIV POLOŽAJ

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

POZIV ZA ORGANIZACIJO PREDSTAVITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA NASLEDNJE DESETLETNO OBDOBJE! 2013 - 2023

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Nov poizkus diskreditacije iz obupa, lakaji uničevalcev Slovenije pisarijo ostudne pamflete

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024

korak 1 - 27.paril.jpg - 50.40 Kb

KORAK ŠTEVILKA 1 ZA URESNIČITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA OBDOBJE 2014 - 2024


KORAK ŠTEVILKA 2 - KADROVSKA PRENOVA SLOVENSKE DRUŽBE

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024, KORAK ZA URESNIČITEV ŠT. 2 - DODATNA ARGUMENTACIJA IN OPIS


KORAK ŠTEVILKA 3 - POSTAVITEV PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE, ONEMOGOČANJE PRAVIH TATOV, VRAČANJE POKRADNEGA, ODPRAVA KRIVIC


KORAK ŠTEVILKA 4 - UVEDBA VSE BOLJ NEPOSREDNE DEMOKRACIJE - VLADAVINE LJUDSTVA


korak t. 5.jpg - 30.37 Kb

KORAK ŠTEVILKA 5 - ZAGON VSEH INTELEKTUALNIH IN GOSPODARSKIH POTENCIALOV, RAZCVET SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

KORAK ŠTEVILKA 6 - PREHRANSKA, VODOOSKRBNA IN ENERGIJSKA SAMOZADOSTNOST IN ČISTEJŠE OKOLJE

KORAK ŠTEVILKA 7 - DUHOVNI, ETIČNI IN MORALNI PREPOROD SLOVENSKE DRUŽBE

opslogo.jpg - 5.00 Kb

cirk1.jpg - 3.18 Kb

Z nakupom izjemno zanimive knjige za razumevanje sedanjosti, pomagate delovanju Gibanja OPS

Intervju Ladislava Trohe za internetni kanal "ZDAJ PA DOST!"

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

KOALICIJA KARANTANIJA ZA ZMAGO NA PARLAMENTARNIH VOLITVAH

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA udbofašistoidna prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Stare igralce je treba umakniti, nastaviti pa mlade-"nove obraze", a sistem bo šel naprej svojo pot kot do sedaj...?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Vlado RS nove revolucionarne tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja ne zanimajo

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili


Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Radio LASER iz Slovenj gradca podira slovenski medijski zid

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?