Dejavnosti Osveščeno gospodarjenje Bankrot slovenske države!

Bankrot slovenske države!


 

 

SLOVENSKA DRŽAVA BO BANKROTIRALA!

Več dni trajajoča razprava o rebalansu državnega proračuna je še ena zamujena priložnost, da bi preprečili bankrot slovenske države: namesto da bi vladne in opozicijske stranke v državnem zboru sprožile razpravo o ustavnem zakonu, ki bi prepovedal primanjkljaj državne blagajne in omejil zadolževanje države, smo dobili rebalans državnega proračuna, ki tlakuje pot v bankrot slovenske države.

Razprava o rebalansu državnega proračuna je zamujena priložnost, da bi z ustavnim zakonom prepovedali primanjkljaj državne blagajne in preprečili bankrot slovenske države.

Rebalans državnega proračuna

Sprejeti rebalans državnega proračuna za leto 2010 je bil v zadnjih dneh osrednji politično-ekonomski dogodek, ki pa ni rešil največje težave slovenskih javnih financ - velikanske luknje v državni blagajni, ki prek državnega zadolževanja hitro povečuje dolg državnega proračuna in našo državo spreminja v glavni vir sistemskega tveganja.

Sprejeti proračunski rebalans pomeni le uskladitev letošnjih odhodkov državnega proračuna z nižje ocenjenimi proračunskimi prihodki, kar ohranja višino primanjkljaja državnega proračuna na prvotno predvideni ravni 5,1 odstotka BDP, ki ga je Pahorjeva vlada načrtovala že januarja letos v dopolnjenem programu stabilnosti.

Proračunska luknja se ne manjša

Po zadnji napovedi ministrstva za finance bo letošnji primanjkljaj državnega proračuna znašal 1,7 milijarde evrov (5,1 odstotka BDP), kar je enako lanskemu rekordnemu primanjkljaju 1,7 milijarde evrov v državni blagajni (glej graf Saldo državnega proračuna in gospodarska rast).


Podatki iz grafa o saldu državnega proračuna in gospodarski rasti po letu 1992 sporočajo, da so se v celotnem obdobju nove države razmere v državni blagajni najbolj poslabšale v kriznem letu 2009; v predkriznem letu 2008 je državni proračun končal s 65 milijoni evrov presežka, ki se je lani spremenil v 1,7 milijarde evrov proračunskega primanjkljaja.

Letos bo proračunski primanjkljaj enak lanskemu, po sprejetem predlogu državnega proračuna za leto 2011 pa bo ostal na visoki ravni 1,6 milijarde evrov tudi v prihodnjem letu.

Proračunski narobe svet

Podatki iz omenjenega grafa tudi kažejo, da je imela slovenska država od osamosvojitve le dve kratki obdobji proračunskih presežkov, in sicer od 1993 do 1996 in od 2007 do 2008. Vendar so bili v obeh obdobjih proračunski presežki minimalni.

Na drugi strani je imela država primanjkljaj državnega proračuna neprekinjeno od leta 1997 do 2006, ko smo imeli hkrati visoko, v povprečju kar 4,3-odstotno realno stopnjo gospodarske rasti. Desetletno obdobje neprekinjenega proračunskega primanjkljaja je za javne finance najbolj problematično, saj bi morali imeti zaradi velike gospodarske rasti ves čas proračunski presežek, ne primanjkljaj.

V desetletnem obdobju gospodarske rasti in hkrati proračunskega primanjkljaja so bili ministri za finance Mitja Gaspari (1997- junij 2000), Zvonko Ivanušič (junij 2000-december 2000), Tone Rop (2001-2002), Dušan Mramor (2002-2004) in Andrej Bajuk (2005-2006).

Primanjkljaj napihuje državni dolg

Pojav primanjkljaja državnega proračuna po letu 1997 je tudi najpomembnejši razlog za povečanje dolga slovenske države (dolg državnega proračuna).

Po podatkih ministrstva za finance (poročilo o upravljanju dolga RS) je bil nastanek državnega dolga v prvih poosamosvojitvenih letih do leta 1997 povezan s sanacijo bančnega sistema (predvsem Ljubljanske banke ) in gospodarstva ter prevzemom dolga nekdanje SFRJ (glej graf Sestava državnega dolga).

Podatki iz grafa o sestavi državnega dolga tudi povedo, da je po letu 1997 glavnina državnega dolga nastala zaradi financiranja primanjkljaja državnega proračuna; leta 2008 je bilo od skupno 7,1 milijarde evrov državnega dolga že za 3,1 milijarde evrov (42 odstotkov) dolga, ki se je po letu 1997 nakopičil samo zaradi financiranja luknje v državni blagajni.

Kršeno pravilo uravnoteženega proračuna

V desetletnem obdobju 1997-2006 je bilo v Sloveniji kršeno pomembno javnofinančno pravilo o uravnoteženem državnem proračunu, ki sta ga v knjigi Public Spending in the 20th Century (2000) opisala svetovno znana ekonomista Vito Tanzi in Ludger Schuknecht.

Pravilo o uravnoteženem državnem proračunu določa, da se države zadolžujejo le ob velikih gospodarskih krizah, vojnah ali hudih naravnih nesrečah, medtem ko v obdobju gospodarske rasti in miru ustvarjajo proračunske presežke in z njimi zmanjšujejo državni dolg.

Ekonomista Tanzi in Schuknecht sta v zgodovinski analizi javnih financ pokazala, da je spoštovanje navedenega pravila odločilno za dolgoročno vzdržne in stabilne javne finance - države, ki se v obdobju gospodarske rasti zadolžujejo zaradi financiranja proračunskega primanjkljaja, so v obdobju gospodarske krize izpostavljene velikemu tveganju, da ne bodo sposobne odplačevati nakopičenih državnih dolgov.

Proračunska katastrofa po letu 1997

Analiza zgodovine slovenskih javnih financ po letu 1992 kaže, da smo imeli med letoma 1997 in 2006 katastrofalno proračunsko politiko, saj smo kljub veliki gospodarski rasti ves čas imeli primanjkljaj državnega proračuna.

Če bi slovenske vlade med letoma 1997 in 2006 upoštevale pravilo o uravnoteženem državnem proračunu, si v obdobju od 1997 do 2006 ne bi nabrali 3,1 milijarde evrov državnega dolga zaradi financiranja proračunskega primanjkljaja, v predkrizno leto 2008 pa bi vstopili s precej manjšim državnim dolgom in večjim proračunskim presežkom.

Slovenska država je po letu 1992 delno upoštevala pravilo uravnoteženega državnega proračuna samo v letih 2007 in 2008, ko smo ob minimalnih proračunskih presežkih hkrati zmanjšali tudi nominalno vrednost državnega dolga s 7,3 na 7,1 milijarde evrov.

Rekordno zadolževanje v letu 2009

Zaradi katastrofalne proračunske politike med letoma 1997 in 2006 smo se v kriznem letu 2009 soočili z občutnim poslabšanjem razmer v javnih financah, velikim proračunskim primanjkljajem in eksplozivno rastjo državnega dolga.

Podatki iz grafa o sestavi državnega dolga kažejo, da se je državni dolg samo od decembra 2008 do decembra 2009 povečal s 7,1 na 11,1 milijarde evrov ali skupaj kar za štiri milijarde evrov. Od tega je bilo 1,7 milijarde evrov namenjeno financiranju luknje v državni blagajni in 264 milijonov evrov za financiranje primanjkljaja na računu neto posojil in sprememb kapitalskih deležev.

Preberite tudi:

1. Public enemy: Državni dolg je eksplodiral

Preostalo lansko razliko novega državnega zadolževanja v višini dveh milijard evrov je država položila v banke v obliki depozitov, s čimer jih je dejansko prikrito sanirala in prek teh prezadolžena podjetja (glej Državni dolg je eksplodiral, Finance 13/2010).

Balon državnega dolga in poroštev

Da bi dobili celovito podobo zadolženosti slovenske države v času gospodarske krize, je treba državnemu dolgu prišteti še dolg s poroštvom in jamstvom države, ki ga slovenska država ta hip ne odplačuje, ampak samo jamči, da ga bo v prihodnje plačala, če ga ne bo mogel dolžnik.

Po podatkih ministrstva za finance se je dolg s poroštvom in jamstvom države, ki je večinoma sestavljen iz dolga Darsa in državnih poroštev za omejevanje finančne krize, v letu 2009 povečal s 4,7 na 7,1 milijarde evrov. Skupni dolžniški balon državnega dolga in državnih poroštev se je konec minulega leta napihnil na rekordno raven 18,2 milijarde evrov (glej graf Državni dolg in državna poroštva).

Če k temu prištejemo še letošnjih 1,7 milijarde evrov proračunskega primanjkljaja, bo državni dolg skupaj z novimi državnimi poroštvi že letos presegel 20 milijard evrov in dovoljeno maastrichtsko mejo 60 odstotkov BDP.

Nemški zgled o državnem zadolževanju

Preberite tudi:

1. Public enemy: Referendum o bankrotu slovenske države

V Financah sem v kolumni Referendum o bankrotu slovenske države pred nedavnim (Finance 110/2010) pozval vladne in opozicijske stranke k sprejetju ustavnega zakona, s katerim bi po vzoru Nemčije prepovedali primanjkljaj državne blagajne in omejili zadolževanje države.

Nemčija je lani sprejela zakon, s katerim je vlado zavezala k uravnoteženemu državnemu proračunu. Do leta 2016 bodo nemške zvezne dežele lahko imele največ 0,35 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP) proračunskega primanjkljaja. Po letu 2020 bo v zveznih deželah proračunski primanjkljaj dovoljen le ob naravnih nesrečah ali recesiji, medtem ko bo v razmerah gospodarske rasti prepovedan.

Nemški ustavni zakon je dejansko vrnitev k pravilu uravnoteženih javnih financ, ki sta ga ekonomista Tanzi in Schuknecht v knjigi Public Spending in the 20th Century navedla kot glavni sistemski pogoj za dolgoročno vzdržne in stabilne javne finance.

Zamujena priložnost Slovenije

Vladne in opozicijske stranke so v razpravi o rebalansu državnega proračuna zamudile priložnost, da bi začele razpravo o sprejetju ustavnega zakona, s katerim bi preprečili ponovitev katastrofalne proračunske politike med letoma 1997 in 2006, ko se je država v razmerah velike gospodarske rasti zadolževala zaradi financiranja primanjkljaja državnega proračuna.

Namesto ustavnega zakona, ki bi po vzoru Nemčije prepovedal primanjkljaj državne blagajne in omejil zadolževanje države, smo dobili rebalans državnega proračuna, ki tlakuje pot v bankrot slovenske države.

Stanislav Kovač - ekonomist (vir: Finance 8. 6. 2010)

Dodatek OPS:

Lahko si tudi zatiskamo oči tudi pred temi šokantnimi informacijami in razmišljamo, da država vedno nekje dobi denar, a tako razmišljajo ljudje, ki ne vedo, da smo država mi, davkoplačevalci, podjetja, obrtniki itd. Moralo bi tako biti in za zadolževanje bi se morali odločati skupaj, tako kot doma, saj bodo kredite, ki jih že desetletja v našem imenu najemajo nesposobni politikanti, vračali še otroci naših otrok in celo prapravnuki.

Komunistično-udbovska titoisitična nomenklatura porablja najet denar za vzdrževanje socialnega miru, z njim kupujejo volivne glasove, sebi omogočajo lagodno - razkošno življenje (predsednik odleti v 500 km oddaljeno Bosno s prestižnim letalom in ta let nas davkoplačevalce stane 89 tisoč evrov), tistim, ki so jih nastavili (lobiji, klani, klike - hudodelska mafijska združba) pa polno vrečo, da lahko nemoteno iz nje odnašajo naprej. Ampak posojilnice v EU zapirajo pipe. Tako se buržujska pojedina na naš račun nepreklicno končuje, kdo bo plačal račun? Odgovorite na to vprašanje?

Kako lahko dovolimo, da v tisti javni hiši, ki ji tamkajšnji nameščenci brez sramu rečejo kar DZ, odločajo brez našega soglasja o vedno novem in novem zadolževanju. Mar bi tako ravnali tudi doma? Ali v družini ne vsi odločamo ali pa vsaj soodločamo o najetju kredita? To presega vse meje. Novega zadolževanja nebi smeli dovoliti!!! Naj za polovico zmanjšajo birokratski aparat, naj odpustijo svojo žlahto, ki so jo navlekli v javno upravo, ki tako in tako nima tam kaj početi, ker nimajo nikakršnega uporabnega znanja. In vrnejo naj vse kar so pokradli seveda!!! 

 

 

Komentarjev 

 
#13 healthy living 15:33 21-01-2020
You actually make it appear so easy along with
your presentation but I find this topic to be actually one thing
that I feel I might never understand. It seems too
complicated and very large for me. I'm taking a
look forward for your next post, I'll attempt to get the cling of it!
Citat
 
 
#12 monarch butterfly 07:22 16-12-2019
Nice slot game
Citat
 
 
#11 666PORN 06:14 26-09-2019
Nice answers in return of this difficulty with solid arguments and describing all about that.
Citat
 
 
#10 finance companies 07:53 06-08-2019
Yes! Finally something about rhinestone.
Citat
 
 
#9 BestRebbeca 05:10 11-11-2018
I have noticed you don't monetize your page,
don't waste your traffic, you can earn additional cash every
month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they
approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Citat
 
 
#8 PercyJuicy 10:13 04-09-2018
Hello. I see that you don't update your site too often. I
know that writing posts is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you to create
new posts using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
And it does it very well. The new articles are high quality and pass the copyscape
test. Search in google and try: miftolo's tools
Citat
 
 
#7 lovlige foldeknive 19:57 10-07-2018
My relɑtives every time ѕayy that I am killing my
time hewre ɑt ѡeb, but I know I aam ɡetting know-һow
everyday by reading such pⅼеasant posts.

Here is my web-site: lovlige foldeknive: https://www.nyttigbras.dk/nyttigbras-blog/alox-lommeknive-2018
Citat
 
 
#6 boards.qwant.com 10:50 10-07-2018
Hi eᴠeryone, it's my firѕt visit at thіs site, аndd post iѕ really fruitful
designed for me, keep up pߋsting these posts.

Here is mmy blog - top 10 swiss army кnives (boards.qwɑnt.cⲟm: https://boards.qwant.com/board/nyttigbras/schweizerknive)
Citat
 
 
#5 Vicentwoosy 00:31 23-05-2018
The best price for rx medications. Highest quality drugs and fast delivery. You can get a huge discount in our Online Pharmacy Store.

You looking for: PAXIL>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TO BUY PAXIL CLICK HERE

Bonus Policy:
* Order 3 or more products and get free Regular Airmail (12-21 days) shipping!
* Free Regular Airmail (12-21 days) shipping for orders starting with $400.00!
* Free insurance (guaranteed reshipment if delivery failed) for orders starting with $300.00!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TO ORDER PAXIL ONLINE CLICK HERE

Up To 60% Off USA and UK Price.

- Discreet Packaging. Compare Tabs Prices.
- No Cost Medical Consultations. 100% Anonimity.
- Very Cheap PAXIL And Other Prescription Tablets. Best Discounts.
- Fast And Guaranteed Worldwide Delivery. Save Your Money.
- No Prior Rx Needed. Take All Prescription Pills No Prescription.
- Friendly Customer Support. No Hidden Fees.
- We Ship With EMS, Fedex, UPS And Other. Order Very Cheap PAXIL Without Prescription.
- All Credit Cards Or COD Accepted. Easy Your Orders Processing.
- Buying Brand And Generic Pills at Cheap Prices. Best PAXIL Prices Online.

Related Searches:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
paroxetine and fluvoxamine

paroxetine for sleep
paxil 6 weeks
paroxetine 6 weken
paroxetine for menopause
paroxetine pill images
paxil kidney damage
paxil 40 mg street value
paroxetine vs paxil
paroxetine and alcohol
paroxetine 0 5
paroxetine journal articles
paxil a ssri
paroxetine max dose
paxil no emotions
paxil 10 mg tablet
paroxetine 30 mg street value
paxil erectile dysfunction
paxil or wellbutrin
paxil 40 mg
paxil vs paxil cr
paroxetine getting off
omega 3 paroxetine
paxil urinary retention

paroxetine vs paroxetine hcl

Madison
paxil 4-6 weeks

paxil quitting side effects

paroxetine kick in
paxil drug interactions
paroxetine 5 mg bijwerkingen
paxil a narcotic
paroxetine 30 mg reviews
paxil for ptsd
paroxetine 2 weeks
paxil long term use
paroxetine zc 15
paroxetine 200 mg
Citat
 
 
#4 pokermagia.com 00:44 16-08-2015
The communication mіght ϲontain details οf the lɑtest response from
the Chinese client tɦe person is traveling tо
meet. It ԝɑs dսrіng the band'ѕ American tour that Arulpragasam ԝas introduced tο
thе sequencer Roland MC-505. Ƭhе Cricut Imagine iѕ the only die
cut machine frkm Provo Crraft tҺat can not only
cut, but аlso print.

ʟook іnto my web-site: pokermagia.cօm: http://pokermagia.com/index.php/component/k2/itemlist/user/402240
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali ste za to, da se ukine prisilno plačevanje RTV dajatve, ker RTV SLO dokazano ne deluje v skladu z zakoni in USTAVO RS
 
Trenutno je na strani
Prisotni 97 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Podpišite, če želite živeti v najkrajšem možnem času najkasneje pa v 10-ih letih v taki državi Sloveniji!
****************************
****************************

Sprenevedanje oblastnika in novinarke, odlika takih ljudi je, da kar jim ne ustreza preprosto ignorirajo

Kazenska prijava zoper osumljenega g. Mira Cerarja

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 25-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Začnite RAZMIŠLJATI in DELOVATI!

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Po petnajstih letih aktivnega delovanja se Gibanje OPS prvič predstavi na RTV SLO


Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Zaseben pogovor z gospodom tovarišem Borisom Štefanecom, kdo je v resnici, si boste iz te korespondence vtis ustvarili sami

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

NEZASLIŠANO: Eden od elementov podtalnega genocida nad slovenskim narodom je tudi dvojno obdavčevanje slovenskih delovnih migrantov v Avstrijo!

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

BRUTALNA TIRANIJA NAD DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT BI BILI KRIMINALCI

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Voz je boljševikom ušel po bregu!

Karakterne lastnosti BOLJŠEVIKOV

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Ustavimo mučenje gospe Milene Tanko!

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

IZJAVA ZA JAVNOST

1. dan gladovne stavke+DNEVNIK nadaljevanja

Ladislav Troha o svojem "incidentu" na RTV SLO, stavkovnih zahtevah in pričakovanih novih poizkusih diskreditacij režimskih medijskih trobil in udbovskih plačancev

Kratka kronologija

ZAHTEVAMO ODGOVORNOST OD LETA 1990 DO DANES - GLADOVNA STAVKA DO UVELJAVITVE ZAHTEV LADISLAVA TROHE

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

ZBOR SLOVENSKEGA NARODA ZA OSVOBODITEV RTV SLO

Združimo vse zdrave sile v Sloveniji in naše ljudi iz tujine v KOALICIJI KARANTANIJA

Bo Slovenija vstala od mrtvih?

slovenija na kriu1.bmp - 1.60 Mb

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

PETICIJA - REKLAMACIJA ZA ZAVRNITEV PLAČEVANJA VSILJENEGA RTV PRISPEVKA

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

Kaj storiti, da pridemo Slovenci iz te blodnje v temi, razlaga prvega in drugega koraka za uresničitev VIZIJE za Slovenijo do leta 2024

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Bo Ivan Janez Janša odšel v zapor?

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

Drugačne in boljše Slovenije ne moremo graditi brez vas

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

OPS srečanje v Mariboru

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

OBRAČAMO SE NA VAS, KER VEMO, DA BOSTE RAZUMELI IN BOSTE POMAGALI, ZAUPAMO VAM IN VAS SPOŠTUJEMO

Bili smo na srečanju OPS z odločnimi Ljudmi v Luciji pri Portorožu

O dobrodelnosti na slovenskem

DELAMO ZA SLOVENIJO, NAŠO ŠIRŠO DRUŽINO, KATERE ČLANI IN ČLANICE STE TUDI VI!

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

RESNICA NAS BO OSVOBODILA! PREDLOG DELOVANJA ODLOČNIH LJUDI ZA VNOVIČNO ZDRUŽITEV SLOVENSKEGA NARODA!

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Osvoboditev, Očiščenje, Preporod Slovenije!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

Ali ti veliki Čas je prešinil srce in razum, ali stoletni tvoj strah je izginil, prevzel te pogum?

Srečanje za dogovor KAJ STORITI

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

ZAKAJ MORA UPOKOJENI ŠVICARSKI PODJETNIK DR. ČANŽEK PRI SVOJIH 85 LETIH DEŽURATI NA INTERNETU IN BLATITI VSAKOGAR, KI JE TRN V PETI UDBO-KOMUNISTIČNI NOMENKLATURI?

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

OBVESTILO IN OPRAVIČILO!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 100 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

KOALICIJA KARANTANIJA OPERIRA Z LAŽNIMI PODATKI PRAVIJO NEKATERI, KI SE BOJIJO, DA BI SLOVENSKI NAROD SPREGLEDAL IN ZMAGAL!

LADISLAV TROHA POJASNI KAKO SE JE UGRABIL SAM

PRIHAJA ČAS ZA TRDNO, NEOMAJNO IN ODLOČNO ALTERNATIVO VSEM OBSTOJEČIM LEVO DESNO ANGAŽIRANIM STRANKAM, KI SO V 22 LETIH DELOVANJA SPRAVILE SLOVENIJO IN SLOVENSKI NAROD V GROZLJIV POLOŽAJ

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

POZIV ZA ORGANIZACIJO PREDSTAVITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA NASLEDNJE DESETLETNO OBDOBJE! 2013 - 2023

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Nov poizkus diskreditacije iz obupa, lakaji uničevalcev Slovenije pisarijo ostudne pamflete

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024

korak 1 - 27.paril.jpg - 50.40 Kb

KORAK ŠTEVILKA 1 ZA URESNIČITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA OBDOBJE 2014 - 2024


KORAK ŠTEVILKA 2 - KADROVSKA PRENOVA SLOVENSKE DRUŽBE

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024, KORAK ZA URESNIČITEV ŠT. 2 - DODATNA ARGUMENTACIJA IN OPIS


KORAK ŠTEVILKA 3 - POSTAVITEV PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE, ONEMOGOČANJE PRAVIH TATOV, VRAČANJE POKRADNEGA, ODPRAVA KRIVIC


KORAK ŠTEVILKA 4 - UVEDBA VSE BOLJ NEPOSREDNE DEMOKRACIJE - VLADAVINE LJUDSTVA


korak t. 5.jpg - 30.37 Kb

KORAK ŠTEVILKA 5 - ZAGON VSEH INTELEKTUALNIH IN GOSPODARSKIH POTENCIALOV, RAZCVET SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

KORAK ŠTEVILKA 6 - PREHRANSKA, VODOOSKRBNA IN ENERGIJSKA SAMOZADOSTNOST IN ČISTEJŠE OKOLJE

KORAK ŠTEVILKA 7 - DUHOVNI, ETIČNI IN MORALNI PREPOROD SLOVENSKE DRUŽBE

opslogo.jpg - 5.00 Kb

cirk1.jpg - 3.18 Kb

Z nakupom izjemno zanimive knjige za razumevanje sedanjosti, pomagate delovanju Gibanja OPS

Intervju Ladislava Trohe za internetni kanal "ZDAJ PA DOST!"

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

KOALICIJA KARANTANIJA ZA ZMAGO NA PARLAMENTARNIH VOLITVAH

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA udbofašistoidna prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Stare igralce je treba umakniti, nastaviti pa mlade-"nove obraze", a sistem bo šel naprej svojo pot kot do sedaj...?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Vlado RS nove revolucionarne tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja ne zanimajo

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili


Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Radio LASER iz Slovenj gradca podira slovenski medijski zid

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?