Referendumska kampanja o zakonu o arhivih je v teku, kje je 80% arhivov UDBE?

Prazne arhivske police, kje so arhivi?

Spoštovani!

Kot že rečeno, smo se v Gibanju OPS odločili vstopiti v referendumsko kampanjo zato, ker drugače nismo dobili možnosti, da bi povedali javno preko sredstev množičnega obveščanja, kar bi narod moral izvedeti. Kdor je spremljal naš protest pred RTV SLO, ve, da smo imeli dogovor z glavno urednico TV SLO, da bo v aprilu pripravila oddajo, da bomo svoje poglede na stanje v Sloveniji in predloge za rešitve predstavili predstavniki različnih civilnih iniciativ. Ker je očitno delala račun brez krčmarja, od tega, kar je obljubila v našo kamero, ni bilo nič. To nas je potem spodbudilo, da se vključimo uradno v referendumsko kampanjo, ki teče zaradi novega zakona, ki ga predlaga vlada o arhivskem gradivu, s katerim želijo dodatno onemogočiti vpogled v arhivsko gradivo UDBE, ki je še na voljo. Vemo, da je 80% tega arhiva bilo leta 1990 uničenega ali pa skritega.

Včeraj, 2.06.2014, se je naša predstavnica Andreja Repše udeležila klepetalnice na internetnem portalu MMC RTV SLO, na katerem je odgovarjala 40 minut na vprašanja obiskovalcev teh spletnih strani. Pogovor je tekel takole:

Lepo pozdravljeni v klepetalnici z Andrejo Repše. Vprašanja lahko že zastavljate!

Kako bi morali volivci po vašem mnenju odločiti na referendumu? Za kaj se zavzemate vi?

Najprej lepo pozdravljeni in hvala za vprašanje, volivci bi se najprej morali vprašati, kje je 80% arhivov, sicer pa zakaj bi skrivali junaštva iz prejšnjega režima.

zdravo, zakaj bi se mladi morali udeležiti referenduma?

Arhivi so del kulturne dediščine, ne samo naše nacionalne, pač pa del svetovne kulturne dediščine, in je prav in nujno, da se tudi mladi seznanijo s pravo zgodovino. Iz arhivov se namreč vidi in razbere marsikaj, v učbenikih tega ne boste našli.

Je vprašanje arhivov sploh smiselno glede na to, da bi bilo (op splošni zanikrni politični situaciji) smiselno ozirati se na prihodnost? So arhivi res največ, kar lahko Slovenija politično ponudi svojim prebivalcem?

Dokler ne bomo poznali preteklosti, ne moremo razumeti sedanjosti, ne moremo graditi prihodnosti. Lahko jo samo sanjamo. Je pa res, da mnogi želijo iz arhivov narediti neko nepomembno zadevo, da bi šla čimprej mimo in brez posledic.

Kaj sporočate tistim, ki jih se z zgodovino ne bi ukvarjali?

Se vi tudi ne bi ukvarjali z iskanjem resnice o tem, kdo, zakaj, kje je ubil vašega očeta, deda, sorodnika? Ali bi tudi v primeru ropa vašega doma rekli, pustimo preteklost, glejmo naprej?

Ali ste že kdaj bili v kakšnem arhivu? Kako so vaši vtisi? Vas je kaj zmotilo?(če ste bili seveda).

V arhivu sem bila, ja. Vtisi? Nekateri so zelo pod nadzorom, nekateri pa lahko počnejo marsikaj, pa se nič ne zgodi.

Arhivi vsekakor morajo ostati odprti, saj sem prepričana, da ni kaj skrivati, če je preteklost čista kot se uradno predstavlja. Glede na to, da so nas leta 1945 osvobodili in smo imeli "krasen" sistem (kar nas nekateri hočejo prepričati), naj se to odprto pokaže tudi z dokumenti. Zakaj bi jih torej za javnost zaprli?

Z zgodovino je pa tako: kdor se ne zanima za zgodovino, ki je naša najbojša učiteljica, tvega, da se mu ta ponovi, ne enkrat, pač pa večkrat, v tistem delu, kjer je bila tragična. Kdor ne pozna svoje zgodovine, ne pozna korenin, in je tako bolj ranljiv. To je podobno kot ne bi vedel, kje si doma, niti kdo ti je mati.

Treba se je vprašati, zakaj ne poznamo prave zgodovine? Komu je to v interes?

Kako je z arhivi urejeno v tujini, kakšna je praksa?

Za primer dam Češko, ki ima arhive odprte. Vendar menim, da imamo nekoliko drugačen problem kot v tujini. Prejšnja država je bila totalitarna, prešli smo v "demokracijo", in ravno v prehodu bi morali razčistiti, kako je prejšnji sistem deloval, danes pa mnogi še vedno ne vedo, kaj je bila udba. To so še vedno tabu teme. Tudi zaradi tega, ker je bila dostopnost arhivov ovirana in ker se o tem v medijih nismo odprto pogovarjali.

Brez razčiščenja preteklosti ne moremo razumeti sedanjosti in ne moremo naprej. Kdor poziva k gledanju naprej, se preteklosti zelo boji.

Sicer pa živimo v Sloveniji in menda znamo presojati, kaj je prav in kaj ne. Zakaj bi se ozirali na sosede? Ali tako ravnamo pri reševanju družinskih zadev? Včasih so sicer tudi dobri zgledi, dobre je pametno posnemat, a svoje probleme moramo reševati sami na nam primeren način.

Glede na to, da pravite, da je od preteklosti odvisna prihodnost, mi prosim razložite korelacijo med arhivi in brezposelnostjo mladih oziroma kako bo poznavanje preteklosti rešilo vprašanje prihodnosti?

Če vemo, kdaj se je že začela negativna kadrovska selekcija v Sloveniji, katera se nadaljuje še danes, potem razumemo, zakaj smo danes kjer smo. Gre za posledice negativne kadrovske selekcije! Vse to, kako in kaj, je zapisano v arhivih. Problemi Slovenije imajo veliko daljšo brado kot nekateri želijo predstaviti. Kdaj se recimo postavila pravična pravna država?

Pardon, kdaj se je postavila

In na katerih ključnih točkah bi se morala?

Zakaj se vam zdi, da vstajniki ne podpirajo svojih zahtev po "več demokracije" in referendumu nasprotujejo? Je med vsemi vstajniki tako vzdušje?

T.i. vstajniki, ki ste jih videli v medijih in katere so promovirali mediji, so na povodcu. Ste kdaj slišali za nas v zadnjih 10 letih kot "vstajnike" iz medijev? Sicer vstajnikov zdaj ni več, so že stranke iz vstajniških vrst. Torej?

Po vašem mnenju novela zakona arhive zapira ali odpira?

Zapira. In vsak tak poseg je še eden od slepilnih manevrov za zapiranje, ko moramo vedeti tudi, da smo nedolgo v Sloveniji že odločili, da se arhivi ne zapirajo. Prepričana pa sem, da bi morala biti glavna tema pogovora, kje je preostali del arhivov, ki jih ni. In zakaj jih ni. Pa tudi kje so, ker baje so.

Hvale vredno razmišljanje imate o zgodovini, pri nas res zgleda da bi jo radi pozabili le zakaj ? kaj bi radi skrili ?

Bravo!

Očitno se preteklosti nekateri, takšne kot je bila, zelo bojijo, zato seveda kričijo "Glejmo naprej!" A včasih jim pa ustreza za polaganje vencev, pa jokanje pred Hudo jamo....Več preberite na strani Gibanja OPS.

Bi podprli naslednje predloge: 1.Mladi smo, ukvarjajmo se s prihodnostjo. 2.Obsojenci v zapor, levi in desni. 3.Katere so prioritete za izboljšanje stanja v prihodnje? Kje so vzroki za porobleme? Bomo rešitve našli v arhivih? Poznate g. Leljaka in njegovo življensko zgodbo od blizu? Mu glede na znanan dejstva zaupate? 5.Arhivi niso tako pomembni, če smo zdržali toliko let lahko tudi trenutno, ko je povsem jasno zakaj in zaradi katerih arhivov jih nekateri vlečejo na površje, šemalo počakajo.

Vas recimo ne poznam. Takoj, ko se zavzemajo za isto stvar tudi Irgl, Grims, Janša....vam to ne prižge rdeče luči? To so vendar ljudje, ki so se že v zgodnjih mladostniških letih odločili, da želijo biti politiki. Ljedje so pri rosnih 16 vedeli, da bi radi bili politiki. Oni ne bi delali. bili bi politiki. ?? Kako ste lahko na tako enaki liniji?

Jasno je, da je treba misliti na prihodnost. A brez trdnih temeljev danes lahko o njej samo sanjate. Vso odgovorni za zločine in škodo narodu bi morali sesti na zatožno klop, levi in desni, a vprašanje je, kdo jih bo danes zaprl? Vzroki za probleme...Vzemite v roke Ščekovo knjigo Drugačna politika ali berite na straneh Gibanja OPS, razlaga bi bila preveč obsežna, lahko se obrnete na nas tudi preko e-pošte, bomo pojasnili, kar vas bo zanimalo. Z g. Leljakom smo imeli kontakte, vendar žal neuspešno. Pelje neko svojo zgodbo, polovičarsko. Očitno v simbiozi z SDS. Arhivi so pomembni. Zakaj nas predalčkate? Prosim, preberite navedeno.

Menite, da so dokumenti v arhivih popolni in pristni? Se da na takšnih osnovah sklepati o dejanskih dogodkih?

Mnogi so, mnogih ni, obstaja pa literatura prezrtih, zamolčanih prič, ki so skozi svoje izkušnje opisali doživljanje tako opevanega prejšnjega režima. Če preberete zapise Angele Vode, Alberta Svetine, Janka Mačka, Franca Jeze, pa še bi jih lahko naštevala, se vam lahko posveti. Vprašanje: zakaj skrivati junaštva, če so res bila junaštva?!? Koga toliko skrbi ta preteklost in kriči, naj se gleda naprej, ste kdaj pomislili?

Gostji se zahvaljujem za odgovore, uporabnikom pa za vprašanja! Lep dan še naprej!

Iz tega se zagotovo da razumeti, kaj je problem, kar se tiče arhivskega gradiva, ki je del naše in tudi svetovne kulturne dediščine.

Danes, 3. junija 2014, bo naša stališča na Radiu SLO 1 v studiu ob 17-ih zastopal gospod Štefan Perkič

Vabimo vas, da pogovor poslušate neposredno, če boste pa zamudili, bo posnetek objavljen TUKAJ.

V četrtek ob 20.00 bo soočenje mnenj na TV SLO 1, kjer bo stališča Gibanja OPS predstavil gospod Ladislav Troha,predsednik gibanja. Drugih vabil pa za enkrat od drugih medijev nismo prejeli.

Zahvaljujemo se, ker spremljate, kar utegnete, in si tudi z našo pomočjo ustvarjate o nekaterih stvareh svoje mnenje.

"Arhivom se že od časa antike pripisuje velik pomen. Grki in Rimljani so jih shranjevali na varno, včasih celo v templje, srednjeveški vladarji pa so jih spravljali v svoje gradove, kjer so jih varovali debeli zidovi. Čemu vse to? Arhivi namreč hranijo pomembne pravne in zgodovinske dokumente, ki so nekakšno znanje vladanja.

Arhivsko gradivo je eden izmed temeljev moči in vpliva, zato ob političnih prevratih ali v revolucijah zanj obstajata le dve možnosti: lahko ga uničimo ali obdržimo. V prvem primeru bi pometli s prejšnjim režimom vladanja in napravili prostor za nov čas, čas pozabe in odpuščanja. V drugem primeru pa bi imeli možnost proučevati prejšnji politični sistem, ga kritično ocenjevati in se učiti za prihodnost. Ponujena bi nam bila priložnost za kazenski pregon in kaznovanje zločinov, priložnost preučiti in razmisliti o arhivski dediščini, skratka soočiti se s preteklostjo takšno, kot je bila.

Soočanje s preteklostjo je izredno pomembno za identiteto naroda na njegovi poti do svobodne in demokratične družbe. Zgodba o uspehu Arhiva Stasija nazorno kaže moč arhivov v službi javnega dobrega – so branik pred amnezijo družbe, tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti." (Vir: Zbornik referatov, 25. zborovanje Arhivsko društvo Slovenije in Arhiv RS z naslovom Primeri različnih praks v slovenskih arhivih, Ptuj 2011)

Ekipa OPS

Delujmo, sodelujmo in ukrepajmo za Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije!

 

 

Komentarjev 

 
#1 Klemen 18:05 07-06-2014
Tale link še deluje 07.06.2014_19:05 PM https://www.youtube.com/watch?v=hu9CuJxXbsA&feature=share
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali že razumete, da je KORONA PLAN-DEMIJA začetek ODKRITE vojne SATANISTOV zoper celotno človeštvo?
 
Trenutno je na strani
Prisotni 131 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

OSVOBODILNI PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 29-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

O dobrodelnosti na slovenskem

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 200 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili

Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?