Dejavnosti Čistejše okolje Osupljiva dejstva o kršitvah Kemis d.o.o.: kdo bo prevzel odgovornost za zastrupljene gasilce, ki so brez zaščitnih mask gasili kemično tovarno?

Osupljiva dejstva o kršitvah Kemis d.o.o.: kdo bo prevzel odgovornost za zastrupljene gasilce, ki so brez zaščitnih mask gasili kemično tovarno?

JE ZA OBOLELE GASILCE ODGOVOREN ŽUPAN OBČINE VRHNIKA g. STOJAN JAKIN?

Včeraj, 10.07.2017, je medresorska komisija na čelu z gospodom Srečkom Šestanom sklicala tiskovno konferenco, na kateri je med drugim priobčila, da ima med 5 in 10% gasilcev, ki so gasili kemično tovarno Kemis, težave z zdravjem. To smo v Gibanju OPS tudi pričakovali, saj je večina gasilcev prišla na prizorišče požara, v katerem je gorelo skoraj 500 ton nevarnih strupenih snovi, brez zaščitnih mask z notranjim kroženjem zraka. Junaško dejanje, a tudi neumno, če smemo pripomniti in se gasilcem junakom opravičiti za to zapisano resnico. Seveda pa jih je treba podučiti in opogumiti, da se ne bodo skrivali po gasilskih domovih, ampak bodo stopili na plano in junaško spregovorili, kako je bilo, kako in kolikokrat so se usposabljali za primer požara kemične tovarne Kemis in kako so bili za tako posredovanje opremljeni. Zdravje je osrednja človekova vrednota. Ko ga človek izgubi, ne pomaga nobena medalja in noben denar.

V Gibanju OPS smo s temeljito preiskavo domala vseh relevantnih dejstev iz Načrta zaščite in reševanja v primeru požara v Kemisu, ki smo ga po nekaj intervencijah na Občino Vrhnika vendarle pridobili (Občina Vrhnika oz. župan Stojan Jakin je soglašal k načrtu) ugotovili, da se je zgodil požar najvišje III. stopnje, ki je bil po načrtu zaščite in reševanja predviden, in tudi, da tak požar pomeni splošno nevarnost.

Ko je povzročena splošna nevarnost, pa se tudi ve, kako je treba postopati, da se v čim večji meri zavaruje življenja in zdravje ljudi. Župan Jakin zopet sam sebi skače v škodo. Ponovno je včeraj v kamere izjavil, da smo jo Vrhničani zelo poceni odnesli, ker če gasilci ne bi tako dobro opravili svojega dela, bi bila lahko prava katastrofa. Se pravi, eksplodirali bi bazeni z nitro razredčili in topili, kar pomeni samo še hujšo težo odgovornosti, ker kot edini pristojni ni ukazal evakuirati širšega dela ali celotno Vrhniko, ker je grozila huda, še hujša ekološka katastrofa kot se je v resnici zgodila. Res odgovorno delovanje župana in šefa Civilne zaščite, ki nista odredila niti alarmiranja za splošno nevarnost, pa tudi ne zapiranje šol in vrtcev ter drugih javnih ustanov naslednje dni po požaru, ko je bil zrak hudo onesnažen (mejne vrednosti živega srebra so bile v zraku povečane za 1000x). V vsaki normalni državi se za tako pomanjkljivo delovanje sprejme odgovornost.

Zdaj pa k bistvu, kar se tiče gasilcev. I. stopnja požara je po načrtu predvidevala, da ga pogasijo zaposleni sami. Če se zgodi večji požar II. stopnje, se alarmira najbližjo gasilsko enoto VERD  in za to je bila predvidena gasilska enota iz Verda. Če se zgodi požar, ki se je dejansko zgodil, III. najhujše stopnje, pa je bilo po Načrtu za zaščito in reševanje v primeru požara v Kemisu predvideno, da pri gašenju sodeluje tudi Gasilska brigada iz Ljubljane. Druge enote po načrtu za gašenje niso bile predvidene.

Kdor je alarmiral še druge enote in jih poslal gasiti kemično tovarno brez primerne opreme, bo moral prevzeti odgovornost. To pa je poveljnik civilne zaščite oz. njegov nadrejeni župan Občine Vrhnika Stojan Jakin. Sicer pa smo zopet pri pretiravanju nakopičenih zalog nevarnih odpadkov preko zmogljivosti naprave, ki je bila projektirana za 6.500 ton letne predelave in 650 ton stalnih zalog dnevno, na dan požara pa je bilo v napravi preko 1.400 ton odpadkov, ki vsebujejo nevarne snovi. Če bi zagorelo 650 ton, bi najbrž požar res obvladali profesionalci iz Ljubljane in iz PGD Verd, ki so tudi primerno opremljeni. Požar pa je gasilo debelih 8 ur in več 250 gasilcev iz vseh razpoložljivih gasilskih enot Vrhnike, seveda tudi brez primerne opreme, predvsem za zaščito dihal. Izpostavljenost gasilcev nevarnim strupom je bila velika in zdravje vseh teh je brez dvoma močno ogroženo. Pri 5 do 10% je to že potrjeno.

Iz tega dela načrta se vidi, da je bilo predvidenih glede na dejansko stanje zalog premalo sil za gašenje. Kako to, da je inšpektor za zaščito in reševanje zapisal, da je načrt v redu, bo pa tudi treba vprašati.

Vodja medresorske komisije g. Srečko Šestan je izjavil, da so bile na tiskovno konferenco povabljene vse civilne iniciative. Gre za debelo laž, saj Gibanje OPS, ki se od samega začetka ukvarja s posledicami požara, na nobeno tiskovno konferenco do sedaj nismo bili povabljeni. Striktno nas ignorira medresorska komisija, župan občine Vrhnika Stojan Jakin in novinarji, ki nastavljajo mikrofone in vabijo pred kamere nekakšne neformalne civilne iniciative, ki do sedaj niso naredile še nič, kar bi koristilo oškodovancem. Seveda je pa znano, da je treba za zavajanje javnosti in oškodovancev formirati manipulatorje, ki se predstavljajo za predstavnike civilnih iniciativ, ko potem na dolgo in široko razlagajo nepomembne stvari. Nikoli iz njihovih ust ne boste slišali, da zahtevajo odgovornost, hitro pa dobijo dostop do davkoplačevalskega denarja, saj tesno sodelujejo z oblastniki, da se vse spelje v vode, kjer je veliko besed in nič oz. skoraj nič dejanj.

Cesar je gol. Znova smo sinoči pisali na Ministrstvo na okolje in prostor, tokrat kar ministrici Ireni Majcen, saj so se njeni kolegi in kolegice nehali odzivati, ko smo prišli do neprijetnih vprašanj. Nimamo namreč še odgovorov na naslednja vprašanja:

1. Kdo in na kateri podlagi je Kemisu izdal poskusno obratovalno dovoljenje?

2. Kdo je izvedel revizijo projekta Kemis pred izdajo gradbenega dovoljenja, ki je po zakonu obvezna, in kje lahko to revizijo vidimo? Namreč pri pregledu gradbene dokumentacije te revizije nismo našli.

3. Kje in kdaj lahko vidimo PID - projekt izvedenih del?

4. Kdo in na kateri podlagi je odločil, da Kemis lahko namesto 6.500 ton nevarnih odpadkov letno lahko predela kar štirikratno količino? GD namreč navaja 6.500 ton na leto.


VSI SLOVENSKI MEDIJI SO UGRABLJENI IN STRIKTNO IGNORIRAJO DELO NEODVISNE CIVILNE INICIATIVE OPS

Stvari se močno zapletajo in res je neverjetno obnašanje domala vseh medijev v državi, ki javnosti niso obvestili o tem, kaj smo spisali v kazenski prijavi zoper odgovorno osebo Kemis d.o.o. gospoda Emila Nanuta, ki javnost še naprej neumorno prepričuje v vseh možnih medijih, da je Kemis deloval v skladu z vsemi zakoni in dovoljenji. Niti na eno naše vprašanje pa od požara do danes ni odgovoril. Mediji niso nikogar obvestili, da smo vložili na Upravno sodišče utemljeno tožbo z zahtevo za začasno odredbo in zahtevo, da se Kemisu ne omogoči pridobitev gradbenega dovoljenja za sanacijo naprave in da se mu ne izda novega okoljevarstvenega dovoljenja.

Slika bo popolnoma jasna, ko pridobimo še odgovore na zgornja enostavna vprašanja. Prvič pa lahko v povezavi preberete vse, kar smo odkrili do sedaj, kar je grozljivo in nezaslišano. Nalijmo si čiste vode, vsi odgovorni vse do predsednika Vlade so si zaslužili, da jih Vrhničani dobimo in jih lastnoročno za ušesa odvlečemo v zapore, kjer se trenutno nahajajo predvsem kurji tatovi. Obnašanje medijev v primeru Kemis pa samo nazorno kaže, da udbomafija vse drži na povodcu. SRAMOTA VSEH SRAMOT, da je v 21. stoletju kaj takega sploh možno. Medtem ko se Slovenija razglaša za svobodno in demokratično državo, ki je članica svobodne Evrope že več kot 10 let, je vse v resnici še najbolj podobno Severni Koreji, kjer je vse pod kontrolo in nihče ne naredi ničesar, če ne dobi odobritve iz vrha hierarhične piramide, kjer je še vedno večna komunistična partija. Za bruhat.

V tej povezavi TUKAJ

si lahko ogledate osupljiva dejstva, o katerih noben slovenski medij ne govori in ne piše, ker gre za očitno gre za podjetje, ki spada med nedotakljiva podjetja, varovana s strani tistih, ki obvladujejo Slovenijo, vključno z vsemi relevantnimi mediji, ki zavajajo, relativizirajo in prikrivajo bistvene nedopustne stvari. Te argumente smo nedavno poslali tudi na Okrožno tožilstvo v Ljubljano in kot dodatek h kazenski prijavi na policijo.

Tekst pa smo dali v prevajanje, da bomo o mahinacijah lahko obvestili tudi evropske institucije, saj če bodo prevajali tam, obstaja velika verjetnost, da ne bo prav prevedeno!

Zavedamo se, da smo z zavzetim in sistematičnim delom (ki bi ga morale opraviti inšpekcijske službe, raziskovalni novinarji in še kdo) dregnili v sfero nedovoljenega. Ampak nas to ne zanima, zahtevamo pa od organov pregona, da opravijo svoje delo. Do danes nas ni še nihče nič vprašal, nobenega poročila o kriminalistični preiskavi (še) ni, pa vse skupaj poteka od 16.05.2017, torej skoraj dva meseca. Glede na to, da smo prijavitelji, bi pričakovali odziv in sodelovanje. Praksa je, da organi pošljejo po prijavi dopis, da so prijavo sprejeli in da bomo o izsledkih obveščeni. Niti tega v tem primeru ni bilo. Zanimivo, kako se prakse lahko spremenijo in so odvisne od primera do primera.


O dogajanju bomo te dni obvestili, glede na to, da smo zbrali pod peticijo za odhod tempirane kemične bombe Kemis skoraj 3.000 popisov, Komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti v Državnem zboru RS s pozivom, da gospa Eva Irgl skliče javno sejo komisije, da si bomo tam nalili čiste vode z odgovornimi in pred javnostjo.

Opravili smo veliko delo, ki še zdaleč ni končano. Če kdo čuti potrebo, da bi kako pomagal, naj se oglasi na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefona: 031 274 419 in 040 165 015. Če kdo lahko pomaga finančno vsaj z minimalno donacijo, naj to stori.

Transakcijski račun (BIC): SI56 1914 6501 1737 734 SWIFT: SZKBSI2X

Namen: Tožba za odhod Kemisa
Koda namena: OTHR

Gibanje OPS (Osveščeni Prebivalci Slovenije)

Ruska ulica 2 (Naslov za obveščanje: Stara Vrhnika 116, Vrhnika)

1000 Ljubljana

Hvala za sodelovanje!

Ekipa OPS, zanje Lado Troha

 

 

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

OPS TV

ZA OGLED ODDAJ KLIKNITE NA EKRAN TV

Prijava
Anketa
Ali ste za to, da se ukine prisilno plačevanje RTV dajatve, ker RTV SLO dokazano ne deluje v skladu z zakoni in USTAVO RS
 
Trenutno je na strani
Prisotni 92 gostov .
AKTUALNO

 

Ljudska pobuda - peticija za sprejem Zakona OPS - Zakon za Odpravo Privilegijev Socializma (komunizma) PROSIMO PODPIŠITE!

PROGRAM NARODNE ENOTNOSTI - OOPS (Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije)

Podpišite, če želite živeti v najkrajšem možnem času najkasneje pa v 10-ih letih v taki državi Sloveniji!
****************************
****************************

Sprenevedanje oblastnika in novinarke, odlika takih ljudi je, da kar jim ne ustreza preprosto ignorirajo

Kazenska prijava zoper osumljenega g. Mira Cerarja

Bodo težke besede predsednika Ustavnega sodišča sprožile Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije?

Slovenija je pravna in socialna država smo pred 25-imi leti zapisali v našo USTAVO, dogaja se pa socialni genocid ali rodomor!

Zakaj Slovenci? Zakaj smo tako zelo nevedni in načrtno poneumljeni? Kdo želi in stremi k temu, da je tako?

Perverznosti in sprenevedanja tako oblastniške pozicije kot kvazi opozicije ne poznajo meja

Sprenevedanje in opuščanje dolžnih ravnanj tovorišice Vlaste Nussdorfer v vlogi varuhinje oblastniških privilegijev v RS, se nadaljuje

Začnite RAZMIŠLJATI in DELOVATI!

Podcenjujoč in do zdrave pameti žaljiv odgovor vodstva RTV SLO na peticijo za prekinitev cenzure in diskriminacije, ki jo je podpisalo v nekaj dneh 1.000 ljudi

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH IN VERSKIH VODITELJEV

Po petnajstih letih aktivnega delovanja se Gibanje OPS prvič predstavi na RTV SLO


Politični triler o RTV SLO (Se boste vprašali, kaj plačujete?)

Izjava za javnost Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v zvezi z načrtno islamizacijo Evrope in Slovenije z dne 22.10.2015

Varuh človekovih pravic RS skuša z manipulacijami prikriti mednarodni škandal, zaradi katerega Slovenija množično krši otrokove in starševske pravice!

ZELO NUJNO! GRE ZA DRŽAVNI ŠKANDAL! SISTEMATIČNO KRŠENJE KONVENCIJE O OTROKOVIH PRAVICAH OZN!

Namesto povabila na sestanek dodatno zapletanje s kopiranimi odgovori - POZIVAMO PRENEHANJE PLAČEVANJA VSEH STROŠKOV IZHAJAJOČIH IZ OBVEZNEGA OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA!

Zaseben pogovor z gospodom tovarišem Borisom Štefanecom, kdo je v resnici, si boste iz te korespondence vtis ustvarili sami

Financiranje obveznega osnovnega izobraževanja s strani staršev - pobuda za sestanek na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport

NEZASLIŠANO: Eden od elementov podtalnega genocida nad slovenskim narodom je tudi dvojno obdavčevanje slovenskih delovnih migrantov v Avstrijo!

Odgovor Ministrstva za šolstvo glede financiranja osnovnega šolanja s strani staršev

Peticija za ukinitev CENZURE IN DISKRIMINACIJE predana vodstvu RTV SLO - zahtevamo odprtje medijskega prostora na stežaj!

BRUTALNA TIRANIJA NAD DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT BI BILI KRIMINALCI

Z vso odgovornostjo trdimo, da v Sloveniji nimamo demokracije, ampak imamo demokraturo! Zakaj?

ZBUDI SE, KRALJ MATJAŽ!

ONEMOGOČIMO STRICEM IZ OZADJA, DA BI ŠE NAPREJ IMELI IZVRŠILNO OBLAST!

KPK naše prijave še niti ni vzela v roke, so kadrovsko podhranjeni in očitno tudi na povodcu!

Odgovor na zavajajočo in sprenevedajočo zavrnitev REKLAMACIJE in neplačila vsiljenega RTV prispevka za vse, ki ste tak odgovor s strani RTV SLO dobili

Zgodovina se ponavlja in narod, ki ne pozna svoje prave zgodovine, tvega, da se mu ta ponovi tudi v najhujši obliki!

DO KDAJ ŠE SLOVENSKI NAROD?

ZGODOVINSKO "POLAGANJE RAČUNOV" SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM JANŠA & KUČAN NA SOOČENJE!

Pobuda za sodelovanje z vami za ukinitev vsiljenega RTV prispevka!

Dokumenti, ki razkrivajo trgovce z orožjem, ko je bila mlada država pod embargom OZN

Voz je boljševikom ušel po bregu!

Karakterne lastnosti BOLJŠEVIKOV

Kolikokrat boste še šli Slovenci na led, le osel gre menda dvakrat?

OPS komentarji novoletnih poslanic dveh predsednikov, ki sta zgolj podaljšana roka organizacije, ki je nastala pred skoraj 100 leti!

Kako je delovala UDBA in ali je lustracija prava rešitev za dosego prepotrebnih korenitih družbenih in političnih sprememb v Sloveniji?

KDO BO PLAČAL RAČUN ZA POVZROČENE KRIVICE JANEZU JANŠI IN NJEGOVI DRUŽINI?

Ustavimo mučenje gospe Milene Tanko!

Obvestilo evropskim institucijam in evropskim ter svetovnim medijem

IZJAVA ZA JAVNOST

1. dan gladovne stavke+DNEVNIK nadaljevanja

Ladislav Troha o svojem "incidentu" na RTV SLO, stavkovnih zahtevah in pričakovanih novih poizkusih diskreditacij režimskih medijskih trobil in udbovskih plačancev

Kratka kronologija

ZAHTEVAMO ODGOVORNOST OD LETA 1990 DO DANES - GLADOVNA STAVKA DO UVELJAVITVE ZAHTEV LADISLAVA TROHE

Javna vprašanja gospodu, tovarišu Miru Cerarju ml.

Kje je 80% izginulega arhovskega gradiva-listinskih dokazov o najhujših zločinih nad slovenskim narodom?

AKCIJA DEPALA VAS V REŽIJI IVANA JANEZA JANŠE, KOT SE JE ZGODILA V RESNICI


Volitve v EU parlament s katastrofalno udeležbo 24%, gre za popoln poraz demokracije

Hrvaška TV odkrito o zločincu Brozu in zločinih komunizma

Predsednik Republike Slovenije leta 1988 vajenec prvega partijca in vodje totalitarnega režima, tovariša Milana Kučana

ZBOR SLOVENSKEGA NARODA ZA OSVOBODITEV RTV SLO

Združimo vse zdrave sile v Sloveniji in naše ljudi iz tujine v KOALICIJI KARANTANIJA

Bo Slovenija vstala od mrtvih?

slovenija na kriu1.bmp - 1.60 Mb

Poročilo kriminalistične policije NAVADNA FARSA!

PETICIJA - REKLAMACIJA ZA ZAVRNITEV PLAČEVANJA VSILJENEGA RTV PRISPEVKA

Škandal na Državi volilni komisiji hočejo ugrabljeni državi organi pomesti pod preprogo - mediji molčijo, kot grob

Kaj storiti, da pridemo Slovenci iz te blodnje v temi, razlaga prvega in drugega koraka za uresničitev VIZIJE za Slovenijo do leta 2024

CESAR JE GOL!

Ne veselite se, če je na Ustavnem sodišču padel davek na nepremičnine!

Glavna odgovorna urednica informativnega programa na RTV SLO mag. Ksenija Horvat Petrovčič SE JE ZLAGALA - POZIV K ODSTOPU!

NE NASEDAJTE USTRAHOVANJU IN ZAVAJANJU GENERALNEGA DIREKTORJA RTV SLO, g. MARKA FILLIJA

ZAKON OPS VNOVIČ VLOŽEN V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE

Bo Ivan Janez Janša odšel v zapor?

Protest Gibanja OPS pred RTV SLO prekinjen! RTV SLO na preizkušnji!

ŠOK! Glavna odgovorna urednica v službi naroda na RTV SLO, Ksenija Horvat Petrovčič se je začela pogovarjati z neodvisno civilno družbo

Drugačne in boljše Slovenije ne moremo graditi brez vas

KADROVSKA POLITIKA NA RTV: Res zaslužimo toliko, da vse to plačujemo?

VIDEO, KLIKNITE NA SLIKO

MNOŽIČNO VLAGANJE REKLAMACIJE ZA ZAVRAČILO PLAČILA RTV PRISPEVKA

ZAHTEVAMO VRNITEV DO 200 EVROV ZARADI REKLAMACIJE ZA ZAVRNITEV PLAČILA RTV PRISPEVKA!

NOV RAZLOG ZA ZAVRNITEV PLAČILA VSILJENEGA RTV PRIVPEVKA - KDO DRŽI V KREMPLJIH NARODOVO RTV SLO?

DOVOLJ JE PLAČEVANJA JAVNEGA SERVISA RTV SLO, KI NE DELUJE V NAŠO KORIST! Izpolnite vaše podatke v obrazec in zavrnite plačilo vsiljenega RTV prispevka!

STOP VSILJENEMU RTV PRISPEVKU - UVELJAVLJAMO REKLAMACIJO!

OPS srečanje v Mariboru

Vsak delovni dan smo pred in v RTV SLO

Hierarhična družbena struktura zdaj in kakršna bo v prerojeni Sloveniji

AKCIJA LJUDSTVA ZA OSVOBODITEV NACIONALNIH MEDIJEV!

ukinimo medisjko cenzuro.jpg - 159,78 Kb

Omamljeni od kultov osebnosti, zaslepljeni in prevarani od lažnih "resnic" komunistične propagande

Kdo je v resnici Ivan Janez Janša in kakšno vlogo igra že od afere JBTZ 1988 naprej?

OBRAČAMO SE NA VAS, KER VEMO, DA BOSTE RAZUMELI IN BOSTE POMAGALI, ZAUPAMO VAM IN VAS SPOŠTUJEMO

Bili smo na srečanju OPS z odločnimi Ljudmi v Luciji pri Portorožu

O dobrodelnosti na slovenskem

DELAMO ZA SLOVENIJO, NAŠO ŠIRŠO DRUŽINO, KATERE ČLANI IN ČLANICE STE TUDI VI!

ZADEVA: Medijska deblokada Zakona OPS in nasploh Gibanja OPS, od oblasti neodvisne in suverene civilne organizacije

RESNICA NAS BO OSVOBODILA! PREDLOG DELOVANJA ODLOČNIH LJUDI ZA VNOVIČNO ZDRUŽITEV SLOVENSKEGA NARODA!

Brez spoznanja resnične preteklosti ni razumevanja sedanjosti!

Osvoboditev, Očiščenje, Preporod Slovenije!

Ne bi si smeli dovoliti, da so nam oblastniki blokirali z Ustavo zajamčeno pot za uveljavljanje LJUDSKE VOLJE!

Ali ti veliki Čas je prešinil srce in razum, ali stoletni tvoj strah je izginil, prevzel te pogum?

Srečanje za dogovor KAJ STORITI

BOSTE TUDI V LETU, KI SE JE ZAČELO, DELOVALI ENAKO KOT POLITIKI, KI SO ZAVOZILI SLOVENIJO???

23 LET PO TEM: PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE ŠE VEDNO NI! KDO JE ŠVERCAL Z OROŽJEM?

Posnetek oddaje "VROČI STOL", ko je naša predstavnica ga. Andreja Repše povedala kar bi moral razumeti vsak, ki zna poslušati s srcem

Sporočilo za slovensko javnost iz Ukrajine - Vsaka podobnost s Slovenijo ni naključje!

http://www.araerin.com/soviet.html (zelo zanimiv video)

Vojna za Slovenijo plod tajnega dogovora Kučan - Milošević

OPS MISIJA - NA EVROKOMISIJI V BRUSLJU

RESNICA PRIHAJA NA DAN - DOGOVOR ZA VOJNO LETA 1991 KUČAN - MILOŠEVIĆ

ZAKAJ MORA UPOKOJENI ŠVICARSKI PODJETNIK DR. ČANŽEK PRI SVOJIH 85 LETIH DEŽURATI NA INTERNETU IN BLATITI VSAKOGAR, KI JE TRN V PETI UDBO-KOMUNISTIČNI NOMENKLATURI?

NE NASEDAJTE PROVOKATORJEM IN NEVEDNEŽEM, KI HOČEJO NASILJE!!!

OBVESTILO IN OPRAVIČILO!

ZAVAJANJE IN SPRENEVEDANJE DAVČNE UPRAVE RS

Pogovarjali se bomo o LUSTRACIJSKEM Zakonu OPS, ko LUSTRACIJO ZAHTEVA TUDI NAJVEČJA STRANKA V EU PARLAMENTU EPP

OPS v popolnem sozvočju z demokrati Evrope (EPP), ki so sprejeli Resolucijo o Sloveniji in zahtevajo LUSTRACIJO

NAKAZILA V DAVČNE OAZE NAD 30 TISOČ EVRI

ZELO POMEMBNO OBVESTILO IN SVARILO!

KDO NI ZA TO, DA UKINEMO NEUPRAVIČENE PRIVILEGIJE?

VSTATI INU OBSTATI - DAN REFORMACIJE IN DAN SPOMINA NA MRTVE, NOVO UPANJE IN NOVO HREPENENJE!

SKUPNI IMENOVALEC ZA ZDRUŽITEV IN UKREPANJE SLOVENSKEGA NARODA - ZAKON OPS!

OPEHARILI SO VAS in PREVARA ŠE VEDNO TRAJA! Grdo se bomo izrazili, oprostite: BUT(AL)CI, SOOČITE SE ŽE VENDAR Z RESNICO IN UKREPAJTE!

Je bil način lastninjenja Geopilna formula za izvedbo celotne pri(h)vatizacije oziroma formula za izvedbo ropa stoletja v Sloveniji?

Kriminalistična preiskava po skoraj enem letu končana - s poročilom tožilstvu, da ni nič narobe.

BO JANEZ JANŠA POSTAL RESNIČNI JUNAK SLOVENSKEGA NARODA?

Profesionalnost "velikih" imen nacionalne radiotelevizije RTV SLO. Jim je mucheck snedel jezik?

KJE JE NAŠIH UKRADENIH PREKO 100 MILIJARD?

Se sploh zavedate, kaj se dogaja v vaši širši družini - državi Sloveniji?

Konstruktivna razprava o VIZIJI za Slovenijo - HVALA, spoštovana gospa Vakar Manfreda!

KOALICIJA KARANTANIJA OPERIRA Z LAŽNIMI PODATKI PRAVIJO NEKATERI, KI SE BOJIJO, DA BI SLOVENSKI NAROD SPREGLEDAL IN ZMAGAL!

LADISLAV TROHA POJASNI KAKO SE JE UGRABIL SAM

PRIHAJA ČAS ZA TRDNO, NEOMAJNO IN ODLOČNO ALTERNATIVO VSEM OBSTOJEČIM LEVO DESNO ANGAŽIRANIM STRANKAM, KI SO V 22 LETIH DELOVANJA SPRAVILE SLOVENIJO IN SLOVENSKI NAROD V GROZLJIV POLOŽAJ

Butalci iščejo izhod iz krize

"Pravljica" o Kuri

POZIV ZA ORGANIZACIJO PREDSTAVITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA NASLEDNJE DESETLETNO OBDOBJE! 2013 - 2023

Kot smo v OPS napovedali, da bodo plonkali: Predsednik Pahor sklical prvo konferenco Slovenija 2030

Nov poizkus diskreditacije iz obupa, lakaji uničevalcev Slovenije pisarijo ostudne pamflete

Posvet na temo 90. člena Ustave Republike Slovenije pri Predsedniku Državnega Zbora, 3.04.2013

ZOPET NEZASLIŠANA MEDIJSKA CENZURA, CELO, KO GRE ZA SPREMINJANJE SLOVENSKE USTAVE

FB lustracija, diskreditacije,...kaj sledi??!

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024

korak 1 - 27.paril.jpg - 50.40 Kb

KORAK ŠTEVILKA 1 ZA URESNIČITEV VIZIJE ZA SLOVENIJO ZA OBDOBJE 2014 - 2024


KORAK ŠTEVILKA 2 - KADROVSKA PRENOVA SLOVENSKE DRUŽBE

VIZIJA ZA SLOVENIJO 2014 - 2024, KORAK ZA URESNIČITEV ŠT. 2 - DODATNA ARGUMENTACIJA IN OPIS


KORAK ŠTEVILKA 3 - POSTAVITEV PRAVIČNE PRAVNE DRŽAVE, ONEMOGOČANJE PRAVIH TATOV, VRAČANJE POKRADNEGA, ODPRAVA KRIVIC


KORAK ŠTEVILKA 4 - UVEDBA VSE BOLJ NEPOSREDNE DEMOKRACIJE - VLADAVINE LJUDSTVA


korak t. 5.jpg - 30.37 Kb

KORAK ŠTEVILKA 5 - ZAGON VSEH INTELEKTUALNIH IN GOSPODARSKIH POTENCIALOV, RAZCVET SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

KORAK ŠTEVILKA 6 - PREHRANSKA, VODOOSKRBNA IN ENERGIJSKA SAMOZADOSTNOST IN ČISTEJŠE OKOLJE

KORAK ŠTEVILKA 7 - DUHOVNI, ETIČNI IN MORALNI PREPOROD SLOVENSKE DRUŽBE

opslogo.jpg - 5.00 Kb

cirk1.jpg - 3.18 Kb

Z nakupom izjemno zanimive knjige za razumevanje sedanjosti, pomagate delovanju Gibanja OPS

Intervju Ladislava Trohe za internetni kanal "ZDAJ PA DOST!"

V samo sedmih minutah gospod dr. Dužević iz sosednje Hrvaške razloži pošteno in iz srca kaj je njihova težava

ŠOKANTNO!!! Pa dober tek!

ČAST, SPOMIN, ČLOVEK

Novinarska profesionalnost

Demonstracije ljudi se obračajo zoper tiste, ki so jih podpihnili in usmerjali za svoje interese

KOALICIJA KARANTANIJA ZA ZMAGO NA PARLAMENTARNIH VOLITVAH

OPS dobil odgovor iz EU Parlamenta

Nismo (še) objavili vsega, kar se tiče ŠKANDALA na Državni volilni komisiji!!!

Zakaj ljudje vse bolj množično pristopajo v OPS?

Kaj pa zdaj, gospe in gospodje?

Napačen odgovor gospoda tovariša DR. Gregorja Viranta, predsednika DZ RS

Vloga za sestanek z Predsednikom Državnega zbora RS - Čakamo odgovor

KRIMINALISTI "SLOVENSKE POLICIJE" NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI S SKORAJ 14 DNEVNO ZAMUDO!

KAMORKOLI SE OZREŠ, JE UDBA POVSOD!

Zdaj vas bodo strički iz ozadja zavrgli kot obrabljen kos garderobe!

Pred našimi očmi se dogaja NOVA udbofašistoidna prevara!

NEZASLIŠAN ŠKANDAL NA DRŽAVNI VOLILNI KOMISIJI RS! VPRAŠLJIVI VSI REZULTATI VOLITEV IN REFERENDUMOV DO SEDAJ?

Stare igralce je treba umakniti, nastaviti pa mlade-"nove obraze", a sistem bo šel naprej svojo pot kot do sedaj...?

Zavodi za kulturo, turizem in šport ter podobne institucije...

Gibanje OPS dobilo ODLOČBO za nadzor dela Državne volilne komisije

UDBA - SDV - MONTIRANI SODNI PROCESI, KI SO PRAKSA ZOPER OPOREČNIKE ŠE DANES!

Vlado RS nove revolucionarne tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja ne zanimajo

Posega v Ustavo RS kar se tiče 90. člena ne bomo dovolili


Neuspešen civilni nadzor Državne volilne komisije

Kaj nam preostane drugega, kot prezir, ignoranca in bojkot njihovih iger?

Sporočilo vsem, ki mislite, da ste svobodni

Spodbujanje podjetništva in samozaposlovanja v Sloveniji

Radio LASER iz Slovenj gradca podira slovenski medijski zid

Liberalna anatomija

STEČAJNA HOBOTNICA SODNIKOV IN SODELAVCEV Z IMENI IN PRIIMKI

Slovenija v gospodarski blokadi in vsebinsko konkretni izhodi za takojšen razvoj

Hočemo, zmoremo, znamo...Očistiti in Preporoditi Slovenijo!

Posnetka s tiskovne konference Gibanja OPS, ki so jo vsi osrednji mediji IGNORIRALI

Vabilo na tiskovno konferenco OPS, ki so ga vsi povabljeni medij, urednice, uredniki, novinarke, novinarji IGNORIRALI

Obvestilo in opozorilo za slovensko javnost

VSAKA PODOBNOST Z DOGAJANEM V ZDA S SLOVENIJO JE ZGOLJ NAKLJUČNA, MAR RES?

SE SPLOH ZAVEDATE KAJ POMENI OBLASTNIŠKI POSEG V 90. ČLEN USTAVE?

REFLEKSIJA OB PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH

VLAK NOROSTI

V SLOVENIJI SMO SOOČENI Z MAFIJSKO OBLASTNIŠKO STRUKTURO

ČAS JE ZA DRUGAČNO REPUBLIKO!

Združevanje znanstvenikov/raziskovalcev v javnem sektorju kot nuja za rešitev nakopičenih problemov javnih raziskovalnih in visokošolskih zavodov

NAJPREJ USTAVIMO UNIČEVANJE SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA! POTEM PA NAREDIMO KAR SMO DOLŽNI NAREDITI ZA POZITIVEN PREPOROD SLOVENIJE!

JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE IN RKC

Zadeva, ko je državljan te države za 124,38 € dolga izgubil svoj dom, še zdaleč ni zaključena

Slovenija je še vedno TOTALITARNA KOMUNISTIČNA država s politično policijo, ki zganja tiranijo nad svojimi državljani!!!

Odprto pismo evropskim in slovenskim demokratom

Kučan-kebab-bosanski lonac... in pohabljena nacija

Od predsednika nove slovenske Vlade RC Ivana Janeza Janše povsem upravičeno pričakujemo in zahtevamo

Koga čakate? Odrešitelje? To ste lahko samo vi, sami sebi in v pomoč celotni družbi

Pa jo imamo, novo staro vlado Ivana Janeza Janše

Zakaj v Sloveniji nismo izvedli LUSTRACIJE

Kdo bo nadziral kakovost naše hrane, vode,zraka,...?